Twitter uskoro ulazi u eCommerce?

Twitter uskoro ulazi u eCommerce?

Sklapanjem dogovora između kompanije Twitter i Stripe, korisnici Twittera bi mogli dobiti mogućnost kupovine putem te društvene mreže.

Kompanija Stripe u svojoj ponudi ima razna aplikacijska programska sučelja za tvrtke različitih veličina, a Twitter je objavio da se nalazi pred potpisivanjem sporazuma, čime će ta društvena mreža po prvi puta moći ponuditi drugim tvrtkama mogućnost prodaje svojih proizvoda izravno preko njihove društvene mreže.

Prema posljednjem izvješću, glasnogovornici obiju tvrtki nisu bili spremni govoriti o mogućem poslu, već su samo naveli da su kompanije blizu potpisivanja sporazuma, što znači da bi Twitter korisnici uskoro mogli obavljati kupovinu putem svojih računa na društvenoj mreži.

Ova vijest dolazi samo mjesec dana nakon što je Twitter najavio da će svojim korisnicima početi nuditi mogućnost ciljanog oglašavanja, kojim će oglašivači moći ciljati točno određene skupine korisnika.

Najnovija vijest znači da bit Twitter konačno mogao uči u svijet eCommerce poslovanja, a dolazak u ovu domenu vjerojatno će im omogućiti prikupljanje financijske potpore od tvrtki koje prodaju svoje proizvode putem njihove mreže.   Međutim, ovaj sporazum neće imati samo financijsku pogodnost za Twitter, već će ovime društvena mreža privući i nove korisnike.

Još iz kategorije

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

15.11.2019. komentiraj

Zašto se svi u modernim kompanijama kunu u uspješnost agilnih timova, koje su prednosti agilnog načina rada, što sve on podrazumijeva i zašto svi pričaju o tome samo su neka od pitanja kojima će se baviti panel 'The Word of the Year: Agile' koji će se u sklopu RTL-ove konferencije Digital Shapers ovog mjeseca održati u Zagrebu. O iskustvima agilnog poslovanja i njegovom utjecaju na zaposlenike i korisnike govorit će Ana Pauzar, experience management director u Hrvatskom Telekomu, Luka Gauta, fintech business development manager u CROZ-u i Krešo Žmak, director products u Infobipu.

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

14.11.2019. komentiraj

Najveći domaći telekom operator Hrvatski Telekom koji je ujedno i najveći operator  mreže javnih i privatnih punionica za električna vozila u Hrvatskoj i slovenska energetska kompanija GEN-I sklopili su ugovor o dugoročnom partnerstvu na području e-mobilnosti. Temeljem ugovora vlasnici električnih vozila iz Slovenije i Hrvatske, koji su korisnici usluge e-mobilnosti tvrtke GEN-I, imat će pristup svim punionicama za električna vozila u operativnoj nadležnosti Hrvatskog Telekoma.

Kako se financiraju mediji

Kako se financiraju mediji

13.11.2019. komentiraj

Reuters je proveo zanimljivo istraživanje nad 212 medija diljem svijeta i potvrdio da korisnici ipak prvenstveno biraju one besplatne, a u iznimno manjoj mjeri okreću se onima koje treba plaćati. Automatski, mediji moraju živjeti isključivo od oglašivača.