Tvrtku Q posjetio američki veleposlanik i razgovarao o poslovanju i planovima na tržištu SAD-a

Tvrtku Q posjetio američki veleposlanik i razgovarao o poslovanju i planovima na tržištu SAD-a

Sjedište zagrebačke IT tvrtke Q posjetio je američki veleposlanik W. Robert Kohorst. Predstavnici Q-a s veleposlanikom su razgovarali o poslovanju tvrtke na području SAD-a, projektima i daljnjim planovima, a veleposlanik je imao priliku i razgledati nove urede kompanije, kao i upoznati američke klijente koji su trenutno u poslovnom posjetu Q-u.

Veleposlanika Kohorsta, koji i sam dolazi iz poslovnog svijeta, posebno je zanimala poslovna strategija Q-a na američkom tržištu te s kojim se izazovima susreću. Razgovor je tekao i u smjeru bilateralnih odnosa SAD-a i Hrvatske te kako američka ambasada dodatno može pomoći hrvatskim kompanija u SAD-u, ali i američkim investitorima u Hrvatskoj.

„Drago nam je da smo imali priliku ugostiti američkog veleposlanika Kohorsta te mu predstaviti Q i projekte koje smo radili za američko tržište. Razmjena znanja i iskustva je ključna jer oni koji mogu utjecati na zakone moraju čuti iz prve ruke što se događa na terenu. Upravo zato nam je bilo drago podijeliti naša iskustva s veleposlanikom", istaknuo je Filip Ljubić, CEO Q-a.

Osim veleposlanika, Q su ove godine posjetile i tri grupe američkih studenata, i to sa sveučilišta Quinnipiac, Michigan i Redlands. Za ukupno 110 studenata od posebnog interesa bila je sama priča o uspjehu Q-a budući da je Q narastao gotovo 4000 posto u protekle četiri godine, a nekolicina studenata izrazila je i želju za zaposlenjem u ovoj hrvatskoj kompaniji.

Q u Sjedinjenim Američkim Državama posluje kroz predstavništva u Los Angelesu i New Yorku, a do sada su uspješno završili projekte za vodeće američke kompanije kao što su Coca-Cola, Facebook, Walmart ili United States Postal Services. Također, Q je prošle godine nagrađen i nagradom REBRAND 100 Global Award iz New Yorka zajedno s američkim HP-om i Cadillacom za izvrsnost branda.

Još iz kategorije

Zaposlenici tvrde da tvrtke koriste IT za čisti profit, a ne za osnaživanje radnika

Zaposlenici tvrde da tvrtke koriste IT za čisti profit, a ne za osnaživanje radnika

23.09.2019. komentiraj

Kompanija Zensar je napravila zanimljivo istraživanje u kojem je bilo uključeno tisuću zaposlenika viših pozicija u IT i zdravstenom sektoru te stigla do zaključka da bi nadređeni voljeli da im podređeni rade kao strojevi, odnosno, da bi voljeli kad bi upravljali strojevima umjesto ljudima.

Lemax kreće u projekt „Strategija 2023“

Lemax kreće u projekt „Strategija 2023“

23.09.2019. komentiraj

Lemax dobiva pojačanje jer će Miroslav Keleković, vodit će tehnološku transformaciju s timom od 50 stručnjaka čime Lemax kreće u intenzivnu fazu ostvarenja „Strategije 2023“ i nastavak izvoza softverskog rješenja za turističke agencije i turoperatore.

Schneider Electric među 52 kompanije koje mijenjaju svijet

Schneider Electric među 52 kompanije koje mijenjaju svijet

19.09.2019. komentiraj

Schneider Electric ove godine je uvršten na renomiranu listu kompanija “Change the World“ časopisa Fortune za 2019. godinu. Uz Schneider Electric, na toj se listi nalazi još 51 kompanija kojima su globalni izazovi suvremenog društva među visokim prioritetima, odnosno čine njihovu korporativnu strategiju.