Tvrtka u vlasništvu Stipe Matića kupuje Omega software

Tvrtka u vlasništvu Stipe Matića kupuje Omega software

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Vlasnik M SAN Grupe i KING ICT-a Stipo Matić, dogovorio je preuzimanje tvrtke Omega software, kako sami tvrde prepoznali su je kao tvrtku koja ima znanje, kapacitete, iskustvo i tržišnu prepoznatljivost te se savršeno uklapa u strateške planove ekspanzije na internacionalna tržišta, upotpunjava naš široki  portfolio proizvoda, usluga i rješenja u domenama energetske učinkovitosti, industrije 4.0 i zelene ekonomije te digitalne transformacije najzahtjevnijih poslovnih subjekata.

„Stoga najveću vrijednost u preuzimanju tvrtke Omega software nalazimo u više od 130 iskusnih eksperata i mladih talenata sa značajnim poslovnim referencama,  koji će dodatno oplemeniti i obogatiti našu grupaciju. Omega software će nastaviti djelovati na tržištu kao samostalni poslovni subjekt, ispunjavati sve preuzete obveze prema klijentima, partnerima i poslovnoj zajednici“, ističe Matić.

Do zaključenja teksta nismo dobili konkretan odgovor o kojoj je tvrtki riječ koja preuzima Omega Softwarea, ali imamo pouzdane informacije kako nije riječ niti o M SAN Grupi niti o King ICT-u.

Naime, suvlasnici Omege Software odlučili su tvrtku pripojiti M SAN Grupaciji, najvećoj tehnološkoj kompaniji u regiji koja ostvaruje više od 500 milijuna eura godišnjih prihoda i zapošljava više od 2000 djelatnika.

U proteklih nekoliko godina, Omega Software je značajno investirala u proizvodne pogone i rješenja za LED rasvjetu, energetsku učinkovitost i vlastite softverske platforme za digitalizaciju poslovnih subjekata u različitim tržišnim vertikalama.

„Uzimajući u obzir trenutna i buduća kretanja IT tržišta, industrije 4.0, tržišta rada, procijenili smo da je nužno ubrzati procese povrata postojećih ulaganja kao i novih  investicija, povećati prisutnost i doseg na inozemnim tržištima, imati efikasniji dobavni lanac, uz uvijek potrebnu veličinu, robusnost i otpornost za nastup na globalnom tržištu,  što je najveća slabost domaće IT industrije“, tvrde iz Omega Softwarea.

M SAN Grupacija ima iznimno veliki doseg na domaćem, regionalnom, EU i globalnom tržištu, široko razvijenu distribucijsku mrežu, logističku infrastrukturu, više od 100 tehnoloških partnerstava s globalnim  principalima, proizvodne pogone u Kini, veliku instaliranu bazu Enterprise IT B2B rješenja u RH i regiji, pojašnjavaju iz Omege.

Analizirajući nekoliko opcija potencijalnog partnerstva, opredijelili smo se za M SAN grupaciju kao logičan i vjerujemo,  odličan izbor za razvoj i napredak naših sadašnjih i budućih djelatnika te osiguranje kontinuiteta rasta i razvoja Omege Software, zaključuju iz kompanije.

Još iz kategorije

Četvrtina zaposlenika dijeli svoje poslovne lozinke s ljudima koji ne rade u istom poduzeću

Četvrtina zaposlenika dijeli svoje poslovne lozinke s ljudima koji ne rade u istom poduzeću

08.12.2021.

Podaci koje je predstavio Atlas VPN pokazuju da Amerikanci baš i ne mare previše za svoje poslovne lozinke, što ih čini pogodnim metama za razne vrste napada, koji potom štete i organizacijama gdje rade ti pomalo neodgovorni zaposlenici.

Natječaj: Podrška hrvatskim kompanijama u digitalnoj transformaciji

Natječaj: Podrška hrvatskim kompanijama u digitalnoj transformaciji

08.12.2021.

BE-terna, jedna od vodećih europskih tvrtki u području digitalne transformacije, i u Hrvatskoj aktivno sudjeluje u približavanju digitalnih transformacijskih procesa domaćim tvrtkama.

Snažan rast ugovorenih poslova u javnoj nabavi u studenom 2021

Snažan rast ugovorenih poslova u javnoj nabavi u studenom 2021

08.12.2021.

Prošlog mjeseca na domaće IT tržištu ostvaren je velik rast u odnosu na listopad 2020. godine kada je riječ o ugovorenim poslovima i dosegnuto je 205,98 milijuna kuna što je nešo više nego dvostruko od 101,42 milijuna kuna. Konkretno riječ je o povećanju od 103,11 posto.