Tvrtka Q Software među tri najbrže rastuće tehnološke tvrtke u središnjoj Europi

Tvrtka Q Software među tri najbrže rastuće tehnološke tvrtke u središnjoj Europi

Hrvatska tvrtka Q Software treća je najbrže rastuća tehnološka tvrtka u Središnjoj Europi, s nevjerojatnim rastom od čak 3.894%.  Nagradu za taj fantastičan uspjeh na Deloitteovom Fast 50 programu u kojem se svake godine natječu najbolje europske tehnološke kompanije, primili su osnivači tvrtke Filip Ljubić i Dalibor Jurgec. Do sada nitko u povijesti Hrvatske nije nadmašio ovaj plasman, a ova prestižna nagrada dokaz je iznimnog i predanog rada. Važno je navesti kako je Q i prošle godine ostvario odličan rezultat, drugo mjesto u kategoriji Rising Stars s rastom od 2.446%.

Deloitteov Fast 50 program u srednjoj Europi rangira 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki, bilo da se radi o javnom ili privatnom vlasništvu. Rangiranje se provodi na temelju prosječnog rasta koji je pojedina tvrtka ostvarila u periodu od četiri godine. U obzir ulaze sve tvrtke koje posluju u sljedećim (ili srodnim) industrijama: komunikacije, tehnologije zaštite okoliša, „fintech“, „hardware“, zdravstvo, farmaceutska industrija, mediji i industrija zabave te „software“.  Za rangiranje na listi Technology Fast 50 Central Europe, trebalo se zadovoljiti nekoliko različitih kriterija, među kojima je rast prihoda, razvoj vlastitih tehnologija ili ulaganje u razvoj i istraživanje.

Na jučerašnjoj dodjeli i svečanoj gala večeri u Varšavi, brojku od 3.894% Deloitte je odlučio čak dvaput za redom zavrtiti preko velikog ekrana na pozornici, kako bi naglasio koliko je ta brojka nevjerojatna. Takav rast je dodatno impresivan zato što iza Q-a ne stoji nikakav investitor ili investicijski kapital, nego su u Q-u rast svoje tvrtke financirali sami iz tekućeg poslovanja. Kad je domaćin svečane dodjele pred brojnim uzvanicima iz cijele središnje Europe upitao Filipa Ljubića u čemu je tajna i kako su mogli ostvariti takav rast, CEO Q-a se našalio i rekao: „Prije tri godine imali smo život, a danas imamo Deloitteovu nagradu“, te naglasio kako će „nagradu s velikim ponosom odnijeti u Zagreb svojem timu koji su kolektivno morali uložiti jako puno truda i rada da bi došli do takvog iznimnog rezultata“.

Deloitteova lista najbrže rastućih tehnoloških tvrtki iznimno je važna jer se radi o vrlo kompetitivnoj industriji koja raste velikom brzinom, te je zato pojava hrvatskih tvrtki na ovoj listi još jedan dokaz vrhunskih rezultata hrvatskih poduzetnika i kvalitete njihovih proizvoda.

Još iz kategorije

DaiBau primio višemilijunsko ulaganje

DaiBau primio višemilijunsko ulaganje

18.01.2019. komentiraj

DaiBau, internetska platforma posvećena tržištu izgradnje i obnove nekretnina je u početnoj A seriji primila investiciju od 700.000 eura odnosno oko 5 milijuna kuna. Vodeći investitor je South Central Ventures, dok je u investiciji sudjelovao i Vito ONE. Cilj ulaganja je unaprijeđenje platforme i ubrzano ostvarenje strategije njenog širenja na tržišta Srednje i Istočne Europe.

CES 2019: Može li se brendovima vjerovati u digitalno doba?

CES 2019: Može li se brendovima vjerovati u digitalno doba?

18.01.2019. komentiraj

Povjerenje korisnika u brendove prošle se godine uvelike narušilo, počevši od Facebookovih afera pa sve do proboja u Marriott i stiglo je vrijeme razmišljati kako to povjerenje vratiti jer 2019. će biti godina mobilnih mreža pete generacije (5G), a samim time i Interneta stvari (IoT). Dakle, bez povjerenja, prihodi bi mogli kaskati.

Za rast i izvoz poduzetnicima na raspolaganju 150 milijuna kuna iz EU fondova

Za rast i izvoz poduzetnicima na raspolaganju 150 milijuna kuna iz EU fondova

17.01.2019. komentiraj

Sredinom prošlog mjeseca otvorena je mogućnost novog povlačenja novca iz EU fondova za novootvorene male, mikro i srednje tvrtke gdje se ukupno iznos penje na 150 milijuna kuna za sve tvrtke, dok je maksimalni iznos potpore 1,4 milijuna kuna po tvrtki. Radi se o trajno otvorenom natječaju, odnosno o natječaju doks e novac ne potroši.