Tvrtka Q Software među tri najbrže rastuće tehnološke tvrtke u središnjoj Europi

Tvrtka Q Software među tri najbrže rastuće tehnološke tvrtke u središnjoj Europi

Hrvatska tvrtka Q Software treća je najbrže rastuća tehnološka tvrtka u Središnjoj Europi, s nevjerojatnim rastom od čak 3.894%.  Nagradu za taj fantastičan uspjeh na Deloitteovom Fast 50 programu u kojem se svake godine natječu najbolje europske tehnološke kompanije, primili su osnivači tvrtke Filip Ljubić i Dalibor Jurgec. Do sada nitko u povijesti Hrvatske nije nadmašio ovaj plasman, a ova prestižna nagrada dokaz je iznimnog i predanog rada. Važno je navesti kako je Q i prošle godine ostvario odličan rezultat, drugo mjesto u kategoriji Rising Stars s rastom od 2.446%.

Deloitteov Fast 50 program u srednjoj Europi rangira 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki, bilo da se radi o javnom ili privatnom vlasništvu. Rangiranje se provodi na temelju prosječnog rasta koji je pojedina tvrtka ostvarila u periodu od četiri godine. U obzir ulaze sve tvrtke koje posluju u sljedećim (ili srodnim) industrijama: komunikacije, tehnologije zaštite okoliša, „fintech“, „hardware“, zdravstvo, farmaceutska industrija, mediji i industrija zabave te „software“.  Za rangiranje na listi Technology Fast 50 Central Europe, trebalo se zadovoljiti nekoliko različitih kriterija, među kojima je rast prihoda, razvoj vlastitih tehnologija ili ulaganje u razvoj i istraživanje.

Na jučerašnjoj dodjeli i svečanoj gala večeri u Varšavi, brojku od 3.894% Deloitte je odlučio čak dvaput za redom zavrtiti preko velikog ekrana na pozornici, kako bi naglasio koliko je ta brojka nevjerojatna. Takav rast je dodatno impresivan zato što iza Q-a ne stoji nikakav investitor ili investicijski kapital, nego su u Q-u rast svoje tvrtke financirali sami iz tekućeg poslovanja. Kad je domaćin svečane dodjele pred brojnim uzvanicima iz cijele središnje Europe upitao Filipa Ljubića u čemu je tajna i kako su mogli ostvariti takav rast, CEO Q-a se našalio i rekao: „Prije tri godine imali smo život, a danas imamo Deloitteovu nagradu“, te naglasio kako će „nagradu s velikim ponosom odnijeti u Zagreb svojem timu koji su kolektivno morali uložiti jako puno truda i rada da bi došli do takvog iznimnog rezultata“.

Deloitteova lista najbrže rastućih tehnoloških tvrtki iznimno je važna jer se radi o vrlo kompetitivnoj industriji koja raste velikom brzinom, te je zato pojava hrvatskih tvrtki na ovoj listi još jedan dokaz vrhunskih rezultata hrvatskih poduzetnika i kvalitete njihovih proizvoda.

Još iz kategorije

Žene u tehnološkom sektoru i ravnopravnost spolova

Žene u tehnološkom sektoru i ravnopravnost spolova

13.11.2018. komentiraj

Booking.com objavio je rezultate novog globalnog istraživanja o iskustu i percepciji žena koje rade u tehnološkom sektoru. Četiri od pet žena (83%) koje trenutačno rade u tehnološkom sektoru namjeravaju ondje i ostati raditi sljedećih pet do deset godina, što otkriva veliko povjerenje po pitanju njihovih trenutačnih pozicija, kao i povjerenje u budući potencijal ovog sektora. Istraživanje otkriva što žene s karijerama u tehnologiji mogu učiniti i što već rade za ravnopravnost spolova na radnom mjestu, kao i proaktivne mjere koje smatraju nužnima za tvrtke u tehnologiji kako bi i dalje mogle razvijati uspješne karijere u tehnološkom sektoru.

Alibaba na Dan samaca uprihodila nevjerojatnih 30,8 milijardi

Alibaba na Dan samaca uprihodila nevjerojatnih 30,8 milijardi

13.11.2018. komentiraj

Alibaba je na Dan samaca uprihodila nevjerojatnih 30,8 milijardi američkih dolara od prodaje putem svoje e-trgovine, ali i uz partnerstva s maloprodajnim i veleprodajnim trgovačkim lancima u Kini. I to sve za samo 24 sata! To je za 27 posto rasta u odnosu na prošlu godinu i 25,3 milijardi dolara. Ali, krenimo redom...

Bosch obilježio 25 godina uspješnog poslovanja u Hrvatskoj

Bosch obilježio 25 godina uspješnog poslovanja u Hrvatskoj

12.11.2018. komentiraj

Bosch Hrvatska na svečanoj je večeri s partnerima i djelatnicima proslavio 25 godina poslovanja u Hrvatskoj. U sklopu proslave organizirana je izložba, kojom je na slikovit način prikazana povijest Boscha ali i eksponati novih tehnologija budućnosti.