Tvrtka Q Software među tri najbrže rastuće tehnološke tvrtke u središnjoj Europi

Tvrtka Q Software među tri najbrže rastuće tehnološke tvrtke u središnjoj Europi

Hrvatska tvrtka Q Software treća je najbrže rastuća tehnološka tvrtka u Središnjoj Europi, s nevjerojatnim rastom od čak 3.894%.  Nagradu za taj fantastičan uspjeh na Deloitteovom Fast 50 programu u kojem se svake godine natječu najbolje europske tehnološke kompanije, primili su osnivači tvrtke Filip Ljubić i Dalibor Jurgec. Do sada nitko u povijesti Hrvatske nije nadmašio ovaj plasman, a ova prestižna nagrada dokaz je iznimnog i predanog rada. Važno je navesti kako je Q i prošle godine ostvario odličan rezultat, drugo mjesto u kategoriji Rising Stars s rastom od 2.446%.

Deloitteov Fast 50 program u srednjoj Europi rangira 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki, bilo da se radi o javnom ili privatnom vlasništvu. Rangiranje se provodi na temelju prosječnog rasta koji je pojedina tvrtka ostvarila u periodu od četiri godine. U obzir ulaze sve tvrtke koje posluju u sljedećim (ili srodnim) industrijama: komunikacije, tehnologije zaštite okoliša, „fintech“, „hardware“, zdravstvo, farmaceutska industrija, mediji i industrija zabave te „software“.  Za rangiranje na listi Technology Fast 50 Central Europe, trebalo se zadovoljiti nekoliko različitih kriterija, među kojima je rast prihoda, razvoj vlastitih tehnologija ili ulaganje u razvoj i istraživanje.

Na jučerašnjoj dodjeli i svečanoj gala večeri u Varšavi, brojku od 3.894% Deloitte je odlučio čak dvaput za redom zavrtiti preko velikog ekrana na pozornici, kako bi naglasio koliko je ta brojka nevjerojatna. Takav rast je dodatno impresivan zato što iza Q-a ne stoji nikakav investitor ili investicijski kapital, nego su u Q-u rast svoje tvrtke financirali sami iz tekućeg poslovanja. Kad je domaćin svečane dodjele pred brojnim uzvanicima iz cijele središnje Europe upitao Filipa Ljubića u čemu je tajna i kako su mogli ostvariti takav rast, CEO Q-a se našalio i rekao: „Prije tri godine imali smo život, a danas imamo Deloitteovu nagradu“, te naglasio kako će „nagradu s velikim ponosom odnijeti u Zagreb svojem timu koji su kolektivno morali uložiti jako puno truda i rada da bi došli do takvog iznimnog rezultata“.

Deloitteova lista najbrže rastućih tehnoloških tvrtki iznimno je važna jer se radi o vrlo kompetitivnoj industriji koja raste velikom brzinom, te je zato pojava hrvatskih tvrtki na ovoj listi još jedan dokaz vrhunskih rezultata hrvatskih poduzetnika i kvalitete njihovih proizvoda.

Još iz kategorije

AMD je uhvatio momenat i opasno prijeti Intelovoj dominaciji

AMD je uhvatio momenat i opasno prijeti Intelovoj dominaciji

26.03.2019. komentiraj

Dokaz da AMD polako sustiže Intel jest na DIY (Do It Yoursel - Uradi sam) PC tržištu. Primjerice, na Amazonu i Neweggu, Ryzen procesori često su istaknuti kao bestseleri, odmah uz Intelove procesore. Također, Ryzen je vrlo često dio preporuke recenzenata u nekoliko cjenovnih kategorija, ali ono najbitnije, same brojke ukazuju na to da Intel bilježi pad prodaje procesora, a AMD rast.

EU kaznila Google s 1,7 milijardi dolara zbog zlouporabe internet oglašavanja

EU kaznila Google s 1,7 milijardi dolara zbog zlouporabe internet oglašavanja

22.03.2019. komentiraj

Google se ponovno našao u problemmima jer Europska komisija “odrezala” mu je kaznu od 1,68 milijardi američkih dolara zbog zlouporabe dominantnog položaja na području internetskog oglašavanja, što se i nagađalo, samo nije bilo poznato kolika će točno novca ponajveća tehnološka kompanija na svijetu trebati platiti.

Google na čelu 50 najinovativnijih tvrtki

Google na čelu 50 najinovativnijih tvrtki

22.03.2019. komentiraj

Prvi put u posljednjih 13 godina došlo je do promjene na vrhu godišnjeg popisa najinovativnijih tvrtki po anketi Boston Consulting Group  Google je skočio na prvo mjesto, a Amazon na drugo, svrgnuvši tako dodatno Apple, koji je na samom vrhu od 2005. godine. Microsoft i Samsung zauzeli su četvrto, odnosno peto mjesto, i tako zaokružili popis prvih pet najinovativnijih tvrtki na svijetu.