Tržište web konferencija do 2025. će doseći 19 milijardi dolara

Tržište web konferencija do 2025. će doseći 19 milijardi dolara

Foto: DepositPhotos

Tržište koje se tiče web konferencija vrijedi u ovom trenutku 12,5 milijardi američkih dolara, a predviđa se da će do 2025. dosegnuti vrijednost od 19 milijardi dolara. To je rast od 8,6 posto na godišnjoj razini te potvrđuje kolika je popularnost ovog tržišta, koje objedinjuje webinare, webcaste i web sastanke.

Naravno, pandemija koronavirusa uvelike je pomogla u podizanju vrijednosti tržišta jer se rad na daljinu postavio kao norma, što je podrazumijevalo popularizaciju raznih alata koji pomažu olakšati isti taj rad na daljinu. To se itekako uspjelo izvesti jer svjedočimo raznim poboljšanjima, posebno kad se radi o konferencijskim pozivima.

Teams, Zoom, Meet i razne druge platforme nude uistinu pregršt mogućnosti korisnicima za komunikaciju koja im je potrebna u ovakvim trenucima krize. Uostalom, brojke govore sve same za sebe, pa je tako Zoom s deset milijuna aktivnih korisnika u prosincu prošle godine, dogurao do njih više od 300 milijuna u ovim trenucima. Teams ih ima oko 80 milijuna, a još u prosincu bio je na dvadesetak milijuna.

Upravo zato je najunosniji segment tržišta web konferencija taj koji se veže za video konferencije i on sam bi trebao vrijediti 11,56 milijardi dolara do 2027. Ponovno, poveći razlog za ovako nešto jest pandemija koronavirusa, ali organizacije su i prije počele tranziciju, sad su je samo ubrzale.

Dakle, same prognoze ne razlikuju se previše za godine koje dolaze, samo se rast ubrzao u ovoj godini, odnosno, u samim temeljima tih prognoza. Ali, konačni cilj je u principu identičan. Samim time, budućnost za web konferencije i sve dijelove koji čine taj segment tržišta, postojala je i prije najveće krize 21. stoljeća.

Na kompanijama je sad iskoristiti ono što su naučile pa da posao koji obavljaju izvedu na efikasniji način. Ali i štedljiviji za sebe same. Također, na kompanijama koje su uključene na tržište vezano uz web konferencije jest da sve što su naučile tijekom krize ne odbace već prigrle pa se nastave razvijati.

Još iz kategorije

Huawei dosad prodao preko 15 milijuna 5G mobitela

Huawei dosad prodao preko 15 milijuna 5G mobitela

31.05.2020. komentiraj

Huawei se pohvalio iznimnim rezultatom, vezanima za tržište pametnih telefona i tehnologiju mobilnih mreža pete generacije (5G). Naime, tijekom 2019. i prva tri mjeseca, isporučio je više od 15 milijuna 5G pametnih telefona!

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

29.05.2020. komentiraj

Deveto izdanje konferencije Shift Dev koje se trebalo održati u lipnju, odgađa se za 14. i 15. rujna zbog globalne situacije s koronavirusom. Organizatori najveće developerske konferencije u regiji za rujan planiraju standardno sjajan Shift Dev uživo, na impozantnoj pozornici splitskog HNK. Sve kupljene ulaznice za Shift Dev u lipnju vrijede za novi rujanski termin konferencije.

Tehnološke inovacije su ključne za održivost

Tehnološke inovacije su ključne za održivost

29.05.2020. komentiraj

Najnoviji Ericssonov ConsumerLab izvještaj otkriva nove uvide u stavove korisnika o izazovima održivosti te o potencijalu tehnologije kao podrške u povećavanju vlastitog pozitivnog učinka. Utemeljen na studiji provedenoj na 12.000 korisnika interneta iz cijelog svijeta, izvještaj otkriva trenutačne korisničke stavove o okolišno održivim stilovima života.