Tri hrvatske tvrtke ušle u UniCreditov CEE Lounge ELITE program

Tri hrvatske tvrtke ušle u UniCreditov CEE Lounge ELITE program

Foto: DepositPhotos

UniCredit je najavio da se njegovoj inovativnoj inicijativi pod imenom CEE Lounge danas pridružuje još 10 tvrtki, među kojima su i tri tvrtke iz Hrvatske - Ivicom Consulting, Oprema i Metal Product. Do sada su tri hrvatske tvrtke uspješno završile program – Tokić, Novi Agrar (Žito) te Span, a trenutno ih u njemu sudjeluje četiri – CROZ,  Real Grupa, Verso Altima Grupa te Alarm automatika.

UniCreditov CEE Lounge dio je programa ELITE Londonske burze i usredotočen je na pomoć ubrzanju rasta tvrtki s potencijalom. Novopridošle su tvrtke iz četiri zemlje srednje i istočne Europe (SIE) u kojima posluje UniCredit. CEE Lounge do danas je pod svoje okrilje prihvatio više od 50 tvrtki iz 11 zemalja unutar UniCreditove mreže na području SIE.

Cilj je ove UniCreditove platforme pomoći malim i srednje velikim tvrtkama u njihovom budućem rastu, podižući njihovu svijest o tržištima kapitala te o dostupnim načinima privlačenja sredstava financiranja. Ovaj program također pomaže tvrtkama u uspostavljanju izravnog dijaloga s ulagačima. Tvrtke koje su mu su pridružile u prethodnome krugu sada su u procesu obuke svojih izvršnih direktora.

"Jedna od naših temeljnih aktivnosti davanje je podrške segmentu malih i srednje velikih tvrtki, kao zamašnjaku gospodarskoga rasta Europe. Stoga sam iznimno ponosan da četvrtu godinu zaredom svojim klijentima među malim i srednje velikim tvrtkama nudimo sve pogodnosti sudjelovanja u programu ELITE, a samo neke od njih su mogućnost izravnog povezivanja s tržištima kapitala, stručna procjena poslovanja, otkrivanje novih područja s potencijalom za rast te mogućnost umrežavanja. S druge strane, ova inicijativa za nas predstavlja vrijednu priliku za daljnje učenje o segmentu malih i srednje tvrtki te za prilagođavanje našeg načina poslovanja njima i njihovim potrebama. Ona nam omogućava da dodatno ojačamo svoju ulogu istinskoga partnera i savjetnika ovome dijelu naših klijenata", rekao je Andrea Diamanti, direktor UniCreditovog Odjela za poslovno i investicijsko bankarstvo te privatno bankarstvo na području SIE.

"Ponosan sam što predstavljam najnoviju međunarodnu grupu tvrtki iz cijele Europe i s njima mogu proslaviti značajnu prekretnicu ELITE-a - preko 1000 tvrtki u dinamičnoj ELITE zajednici. U svega šest godina ELITE je postao globalni program koja obuhvaća više od 30 zemalja, podupirući rast i internacionalizaciju malih i srednjih poduzeća širom svijeta. ELITE nastavlja podržavati one koji stvaraju nova radna mjesta i inovacije. Zajedno s našim partnerima, posvećeni smo potpori najambicioznijim tvrtkama, omogućujući im da rastu“, ističe Luca Peyrano, glavni izvršni direktor, ELITE.

Od svog pokretanja 2012. godine, ELITE je podržao više od tisuću tvrtki u različitim državama. Usluge iz programa ELITE namijenjene su specifičnim potrebama svake pojedine tvrtke odabrane za UniCreditov CEE Lounge, pri čemu UniCredit sudjeluje kroz edukativne module i mentorstvo te kroz davanje pristupa vlastitim uslugama koje su kreirane za potrebe malih i srednje velikih tvrtki.

Još iz kategorije

Odlični rezultati Lenova

Odlični rezultati Lenova

22.02.2019. komentiraj

Lenovo je ostvario najveći prihod na razini grupe u posljednje četiri godine s iznosom od 14 milijardi američkih dolara na razini četvrtog kvartala 2018. godine što je porast od 8,5 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine i to 12,8% u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine kada se isključe učinci tečaja.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

22.02.2019. komentiraj

Umjetna inteligencija imat će izniman utjecaj na svjetsko gospodarstvo jer prognoze su da bi do 2030. godine njena vrijednost mogla iznositi 16 bilijuna američkih dolara, što je točno 16 puta više nego u ovoj godini. Tvrdi tako u svom izvješću lider najveće ruska banke Sberbank, Herman Gref. No, ponajviše se oslanjao na nedavne brojke McKinseya, uz ipak optimističniju prognozu.

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

21.02.2019. komentiraj

Kakvi su rezultati Ericsson Nikole Tesle pitali smo predsjednicu Uprave Gordanu Kovačević koja ističe kako je protekla godina bila je u poslovnom i tehnološkom smislu dinamična, puna izazova, ali i važnih postignuća.