Tri hrvatske tvrtke ušle u UniCreditov CEE Lounge ELITE program

Tri hrvatske tvrtke ušle u UniCreditov CEE Lounge ELITE program

Foto: DepositPhotos

UniCredit je najavio da se njegovoj inovativnoj inicijativi pod imenom CEE Lounge danas pridružuje još 10 tvrtki, među kojima su i tri tvrtke iz Hrvatske - Ivicom Consulting, Oprema i Metal Product. Do sada su tri hrvatske tvrtke uspješno završile program – Tokić, Novi Agrar (Žito) te Span, a trenutno ih u njemu sudjeluje četiri – CROZ,  Real Grupa, Verso Altima Grupa te Alarm automatika.

UniCreditov CEE Lounge dio je programa ELITE Londonske burze i usredotočen je na pomoć ubrzanju rasta tvrtki s potencijalom. Novopridošle su tvrtke iz četiri zemlje srednje i istočne Europe (SIE) u kojima posluje UniCredit. CEE Lounge do danas je pod svoje okrilje prihvatio više od 50 tvrtki iz 11 zemalja unutar UniCreditove mreže na području SIE.

Cilj je ove UniCreditove platforme pomoći malim i srednje velikim tvrtkama u njihovom budućem rastu, podižući njihovu svijest o tržištima kapitala te o dostupnim načinima privlačenja sredstava financiranja. Ovaj program također pomaže tvrtkama u uspostavljanju izravnog dijaloga s ulagačima. Tvrtke koje su mu su pridružile u prethodnome krugu sada su u procesu obuke svojih izvršnih direktora.

"Jedna od naših temeljnih aktivnosti davanje je podrške segmentu malih i srednje velikih tvrtki, kao zamašnjaku gospodarskoga rasta Europe. Stoga sam iznimno ponosan da četvrtu godinu zaredom svojim klijentima među malim i srednje velikim tvrtkama nudimo sve pogodnosti sudjelovanja u programu ELITE, a samo neke od njih su mogućnost izravnog povezivanja s tržištima kapitala, stručna procjena poslovanja, otkrivanje novih područja s potencijalom za rast te mogućnost umrežavanja. S druge strane, ova inicijativa za nas predstavlja vrijednu priliku za daljnje učenje o segmentu malih i srednje tvrtki te za prilagođavanje našeg načina poslovanja njima i njihovim potrebama. Ona nam omogućava da dodatno ojačamo svoju ulogu istinskoga partnera i savjetnika ovome dijelu naših klijenata", rekao je Andrea Diamanti, direktor UniCreditovog Odjela za poslovno i investicijsko bankarstvo te privatno bankarstvo na području SIE.

"Ponosan sam što predstavljam najnoviju međunarodnu grupu tvrtki iz cijele Europe i s njima mogu proslaviti značajnu prekretnicu ELITE-a - preko 1000 tvrtki u dinamičnoj ELITE zajednici. U svega šest godina ELITE je postao globalni program koja obuhvaća više od 30 zemalja, podupirući rast i internacionalizaciju malih i srednjih poduzeća širom svijeta. ELITE nastavlja podržavati one koji stvaraju nova radna mjesta i inovacije. Zajedno s našim partnerima, posvećeni smo potpori najambicioznijim tvrtkama, omogućujući im da rastu“, ističe Luca Peyrano, glavni izvršni direktor, ELITE.

Od svog pokretanja 2012. godine, ELITE je podržao više od tisuću tvrtki u različitim državama. Usluge iz programa ELITE namijenjene su specifičnim potrebama svake pojedine tvrtke odabrane za UniCreditov CEE Lounge, pri čemu UniCredit sudjeluje kroz edukativne module i mentorstvo te kroz davanje pristupa vlastitim uslugama koje su kreirane za potrebe malih i srednje velikih tvrtki.

Još iz kategorije

Inlude ostvario rast prihoda 46 posto i dosegao 9 milijuna kuna

Inlude ostvario rast prihoda 46 posto i dosegao 9 milijuna kuna

24.04.2019. komentiraj

Tvrtka Ivana Mrvoša koja se bavi proizvodnjom pametnih kupa ostvarila je prošle godine oko 9 milijuna kuna, ističe ovaj mladi poduzetnik za ICTbusiness.info. Prema njegovim riječima neto dobit iznosila je oko 200 tisuća kuna, dok je EBITDA (dobit prije kamata, oporezivanja, amortizacije i deprecijacije) iznosila 520 tisuća kuna

South Central Ventures uložio u AdScanner

South Central Ventures uložio u AdScanner

23.04.2019. komentiraj

Investicijska kuća South Central Ventures, koja raspolaže s 40 milijuna eura vrijednim fondom, prepoznala je potencijal u tehnologiji tvrtke AdScannera. Kapital tog startupa tako će se u ovom investicijskom ciklusu s postojećih 6 povećati na 20 milijuna kuna. Tvrtka se ovim potezom pridružila probranoj ekipi startupa koji su postali dio SCV obitelji, a čine ju firme poput Bulb Technologies i Agrivi.

Domaći marketingaši žele bolju zakonsku regulativu

Domaći marketingaši žele bolju zakonsku regulativu

20.04.2019. komentiraj

Na Sjednici Udruženja marketinga Hrvatske gospodarske komore okupile su se vodeće tvrtke domaće marketinške industrije, a glavne teme o kojima se raspravljalo su bile novi Zakon o elektroničkim medijima i pomoć HGK u traženju studenata za praksu.