Transparentno upravljanje gradom Sveti Ivan Zelina

Transparentno upravljanje gradom Sveti Ivan Zelina

Grad Sveti Ivan Zelina je transparentnost dignuo na puno višu razinu od one koja je trenutno zakonski određena i uz uvid u sve gradske financije među prvima u Hrvatskoj omogućuje pristup do financijskih kartica građana putem NIAS sustava. Građanima je tako omogućeno da putem NIAS sustava (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav) pristupe svojim karticama i imaju uvid u komunalne, vodne i druge naknade. Platformu je izradila tvrtka Libusoft Cicom  ubuduće će se nadograđivati novim uslugama.

„Grad Sveti Ivan Zelina već godinama od Instituta za javne financije dobiva najvišu ocjenu za transparentnost gradskog proračuna, a na ovaj način je omogućen još veći nivo transparentnosti i uvid u gradske financije od zakonski propisanog. Ono što je najbitnije, građani putem platforme Otvoreni grad imaju punu funkcionalnost i korisne usluge kojima mogu pristupiti putem računala, tableta i pametnih telefona“ – istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Košćec.

Platforma “Otvoreni grad” može se pronaći na web stranicama Grada Svetog Ivana Zeline: www.zelina.hr te direktno na poveznici https://zelina.otvorenigrad.hr. Usluge koje su dostupne građanima su: iProračun - rješenje za prezentaciju podataka iz gradskog proračuna. Otvoreni podaci - Pristup javno dostupnim informacijama - prikaz relevantnih statističkih, brojevnih i raznih drugih pokazatelja sistematiziranih na jednom centralnom mjestu. iTransparentnost - transparentan uvid u poslovanje Grada. Pregled financijskog djelovanja te izdanih i zaprimljenih poslovnih dokumenata. Financijske kartice - KARTICE GRAĐANA - Online pregled komunalnih, vodnih i drugih naknada.

Još iz kategorije

Bolt najavljuje novi krug financiranja od 628 milijuna eura

Bolt najavljuje novi krug financiranja od 628 milijuna eura

14.01.2022.

Bolt je objavio dosad najveći krug financiranja u vrijednosti od 628 milijuna eura. Investicije će biti usmjerene prema dodatnom širenju postojećih usluga i ubrzanja prijelaza s osobnih automobila na mogućnost korištenja inovativnih načina kretanja gradom. Time će se smanjiti gužve u gradovima i zagađenje te omogućiti više zelenih površina gdje će se ljudi moći lakše kretati.

AGRIVI osigurao 1,15 milijuna eura od Europskog inovacijskog vijeća

AGRIVI osigurao 1,15 milijuna eura od Europskog inovacijskog vijeća

14.01.2022.

Europsko inovacijsko vijeće (EIC) dodijelilo je AGRIVI-ju sredstva u iznosu od 1,15 milijuna eura za izgradnju agronomskog savjetnika vođenog umjetnom inteligencijom za podršku farmama u ispunjavanju zahtjeva za zaštitu usjeva i sigurnost hrane.

Prošle godine vrijednost javnih nabava premašila 2,62 milijardi kuna

Prošle godine vrijednost javnih nabava premašila 2,62 milijardi kuna

12.01.2022.

Analiza javnih nabava za 2021. godinu pokazuje kako je ukupna vrijednost javnih nabava premašila 2,62 milijarde kuna uz rast u odnosu na 2020. godinu i to za oko 1 posto. Obzirom da je riječ o objema kriznim godinama pandemije dobri su to rezultati, no to i dalje dokazuje kako je država veliki domaći igrač na IT tržištu jer procjene pokazuje kako je to negdje na 55 posto ukupne domaće IT potrošnje.