TOP 10 tvrtki koje najviše zarađuju na video igrama

TOP 10 tvrtki koje najviše zarađuju na video igrama

Foto: Fotolia

Igre su bitan segment zarade u zabavnoj industriji, a to potvrđuju vrlo jasno prihodi koje kompanije ostvaruju od tog dijela tržišta. Na listi objavljenoj od strane Newzoo obuhvaćeno je deset najboljih, ali to je više nego dovoljno da bi se moglo shvatiti kakav se novac okreće u svijetu video igara.

Kineski Tencent na prvom je mjestu s prihodima od 7,4 milijardi američkih dolara. Naime, ta kompanija pod sobom ima Riot Games, koji je proizveo planetarno popularnu igru League of Legends, a ima i udio u Activision Blizzardu. No, nalazi se na još toliko raznih strana da je teško i pobrojati, pa ne čudi da drugoplasirani Sony zaostaje skoro za dvostruko sa svojih 4,3 milijardi dolara prihoda od video igara nakon prve polovice 2017.

Activison Blizzard je na trećem mjestu s 3,4 milijardi dolara, Microsoft je uprihodio 200 milijuna dolara manje, a Apple 400 milijuna manje. Elcetronic Arts uprihodio je tri milijarde, NetEase 2,9 milijardi, Google 2,1 milijardi, Bandai Namco 1,1 milijardi i Nexon milijardu dolara.

Dakle, tržište video igara u konstantno je rastu, uživa, razvija se i iznimno je potentno.

Još iz kategorije

Facebook kreće u monetizaciju WhatsAppa

Facebook kreće u monetizaciju WhatsAppa

21.08.2018. komentiraj

Facebook je prije četiri godine za ukupne 22 milijardi američkih dolara preuzeo WhatsApp i obećao da neće dirati u politiku koju su postavili prethodni vlasnici. Dakle, aplikacija je ostala besplatna i potpuno slobodna od oglasa bilo kakvog tipa, ali naravno da su se u Facebooku trudili pronaći način kako monetizirati bogatu mu akviziciju.

TOP 50 na IT tržištu prema visini neto plaće

TOP 50 na IT tržištu prema visini neto plaće

19.08.2018. komentiraj

Nastavljamo s analizom domaćeg ICT tržišta i završavamo s računalnim tržištem, a sve prema podacima koje je prikupila tvrtka Bisnode i portal Poslovna.hr. I ovog puta želimo još jednom napomenuti kako je analiza domaćeg ICT tržišta rađena prema važećoj nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti i to prema nekoliko skupina u koje smo podijelili tvrtke-. Znači prema NKD-ovima u softverski segment dolaze tvrtke kojima je NKD 62.01, 62.02, 62.03,  62.09, 63.11. Inače ovo je segment koji još nismo analizirali i to krećemo danas nakon što u sektoru IT/računala proanaliziramo najveće prosječne neto plaće u tvrtkama u IT segmentu kojem pripadaju sljedeći NKD-ovi 26.20. 58.21, 58.29, 95.11.

TOP 20 na IT tržištu prema izvozu

TOP 20 na IT tržištu prema izvozu

18.08.2018. komentiraj

Možda smo nekima dosadni s brojkama i s pojedinačnim analizama pojedinog segmenta ICT tržišta prema ključnim pokazateljima koje je prikupio Bisnode i portal Poslovna.hr ali podaci u nekim segmentima mogu biti vrlo zanimljiv.