TELEKOM TRŽIŠTE

TIM brani prodaju infrastrukturnih jedinica

TIM brani prodaju infrastrukturnih jedinica
Depositphotos

Telecom Italia branio je dogovor o prodaji infrastrukturne jedinice NetCo konzorciju pod vodstvom KKR-a nakon što je jedan od kandidata za upravni odbor javno iznio svoju trenutnu strategiju i tražio alternativu. Operater je rekao da postoje razne netočnosti u detaljima koje je La Repubblici dao Umberto Paolucci, bivši Microsoftov izvršni direktor kojeg je Merlyn Partners prošlog mjeseca nominirao za voditelja osvježenog odbora u Telecom Italia.

TIM je izjavio da su svi brojevi koji se odnose na transakciju NetCo pošteni što su potvrdile vodeće neovisne bankarske i strateške savjetodavne institucije. Istaknuo je podatke objavljene početkom prošlog mjeseca koji pokazuju očekivanu polugu do 2026. od 1,6 puta do 1,7 puta i ustvrdio da nema poznatih odgoda u vremenskom okviru za zatvaranje prodaje NetCo.

Operater je reagirao na intervju s Paoluccijem koji je La Repubblica objavila 6. travnja, u kojem je izvršni direktor tvrdio da transformacija Telecom Italia u tehnološku tvrtku ima veću vrijednost. Rekao je za novine da takozvani plan TValue nudi alternativu u slučaju da se prodaja NetCoa ne dogodi, stvarajući umjesto toga tehnološkog igrača koji bi mogao voditi digitalnu transformaciju Italije.

To je posljednja u nizu kritika dioničara, među kojima je i roditelj Merlyn Partnersa, na račun Telecom Italia da oslobodi svoje poslovanje fiksne telefonije. Paolucci je navodno zagovarao prodaju brazilskog poslovanja Telecoma Italia radi financiranja ulaganja u tehnologije u nastajanju kao dio šire strategije

za izlazak iz sektora u kojima operater nije mogao uspostaviti konkurentsku prisutnost. Pitanja vodstva i strategije mogla bi doći do vrhunca tijekom godišnje skupštine Telecoma Italia kasnije ovog mjeseca.