Tehnološkim svijetom i dalje dominiraju muškarci

Tehnološkim svijetom i dalje dominiraju muškarci

Tehnološkim svijetom još uvijek „drmaju“ muškarci i čini se da takva situacija sigurno neće biti promijenjena još duži niz godina. Prema podacima najvećih tehnoloških kompanija na svijetu, vidi se da žene još uvijek jesu u podređenom položaju.

Podaci datiraju iz 8. ožujka ove godine, a tiču se Netflixa, Amazona, Twittera, Ubera, Facebooka, Applea, Googlea i Microsofta. Lider po broju zaposlenih žena svakako je Netflix, gdje od ukupnog broja zaposlenih 43 posto čine žene. Uz to, na rukovodećim pozicijama je 41 posto žena i što se tiče striktno tehnoloških poslova, 28 posto čine žene.

Odmah do je Amazon s 39 posto žena na radnom mjestu, a 25 posto ih je na rukovodećim pozicijama u kompaniji. Nažalost, Amazon nije objavio brojke o ženama na radnim mjestima koja se tiču striktno tehnoloških poslova.

Najgore stoji uvjerljivo Microsoft, iako je uz Apple najstarija tehnološka kompanija na listi. Samo 26 posto žena radi u Microsoftu, njih 19 posto na tehnološkim pozicijama i 19 posto na rukovodećima...

Još iz kategorije

Odlični rezultati Lenova

Odlični rezultati Lenova

22.02.2019. komentiraj

Lenovo je ostvario najveći prihod na razini grupe u posljednje četiri godine s iznosom od 14 milijardi američkih dolara na razini četvrtog kvartala 2018. godine što je porast od 8,5 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine i to 12,8% u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine kada se isključe učinci tečaja.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

22.02.2019. komentiraj

Umjetna inteligencija imat će izniman utjecaj na svjetsko gospodarstvo jer prognoze su da bi do 2030. godine njena vrijednost mogla iznositi 16 bilijuna američkih dolara, što je točno 16 puta više nego u ovoj godini. Tvrdi tako u svom izvješću lider najveće ruska banke Sberbank, Herman Gref. No, ponajviše se oslanjao na nedavne brojke McKinseya, uz ipak optimističniju prognozu.

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

21.02.2019. komentiraj

Kakvi su rezultati Ericsson Nikole Tesle pitali smo predsjednicu Uprave Gordanu Kovačević koja ističe kako je protekla godina bila je u poslovnom i tehnološkom smislu dinamična, puna izazova, ali i važnih postignuća.