Tech Data otvorio je nove tvrtke kćeri u Zagrebu i Ljubljani

Tech Data otvorio je nove tvrtke kćeri u Zagrebu i Ljubljani

Foto: Shutterstock

Distributer informacijskih tehnologija Tech Data, zbog rasta poslovanja, osnovao je tvrtke kćeri u Hrvatskoj i Sloveniji. Dvije nove pridružile su se 23-ima tvrtkama kćerima u Europi preko kojih Tech Data opskrbljuje više od 65.000 klijenata najsuvremenijim informacijskim rješenjima i uslugama. Na ovaj je način tvrtka zaokružila svoju strategiju IT-distributera budućnosti, te želi na svim tržištima iskoristiti vrijednost cjelokupne ponude, rastući i razvijajući tehnologije sljedeće generacije, IoT (Internet stvari), računarstvo u oblaku, sigurnost i analitiku.

„Tech Data, odnosno povezana društva, žele našim partnerima i krajnjim kupcima osigurati još jednostavnije poslovanje, uz povećanje kvalitete naših usluga“, rekao je Peter Bartha, direktor prodaje Tech Data SEE.

Tech Data bilježi u regiji brzi rast, zbog povećanih ulaganja u IT, ali i zbog povećanja broja poslovnih partnera, te prihoda koji su se u 2018. godini uvećali za 20 posto u odnosu na prijašnju godinu. „Naši poslovni partneri su u potpunosti svjesni poslovnih pogodnosti poslovanja s Tech Datom koja je vodeći svjetski distributer informacijskih tehnologija za IT tvrtke, uključujući IBM, Oracle, Lenovo, Cloudera i Autodesk. Proizvodi i usluge ovih proizvođača već su dostupni u našem portfelju u Sloveniji i Hrvatskoj. U skoroj budućnosti namjeravamo povećavati broj dobavljača“, rekla je Judith Schreibmayer, potpredsjednica za istočnu regiju.

„Nedavno smo u Umagu održali naš godišnji događaj za partnere gdje je više od stotinu sudionika iz regije imalo mogućnost čuti najnovije informacije o digitalizaciji, računarstvu u oblaku, podatkovnoj analitici, kibernetičkoj sigurnosti i trendovima industrije 4.0 od stručnjaka iz Tech Date kao i vendora iz cijele Europe. Trenutno je naša profesionalna mreža šira od samog IT sektora jer surađujemo s industrijskim tvrtkama kako bismo mogli razumjeti tržišne potrebe i izazove“, rekao je Ivica Brnadić, direktor Tech Data Distribution Croatia.

Tech Data posljednjih godina ubrzano širi mrežu poslovnih partnera, ponajprije zbog dobrog poznavanja tržišnih zahtjeva, ali i zbog velikog izbora distributerskih usluga. Usluge obuhvaćaju tehničku podršku, marketinške i edukacijske programe, upravljanje životnim ciklusom uređaja i njihove rentabilnosti, tehnologije kao usluge i naprednu logistiku.

Istodobno osigurava i internetsku platformu za nabavu programske opreme i aplikacija za rad u oblaku. Na osnovi cjelovite ponude proizvoda iz segmenata poput IoT-a, sigurnosti i analitike nudi napredna rješenja koja su spremna za tržište. Posebnu prednost predstavljaju prilagođena rješenja za pojedine grane industrije, na primjer zdravstvo, obrazovanje, proizvodnja, upravljanje okolišem te financije.

Još iz kategorije

Žene i dalje rijetko dospjevaju na rukovodeće pozicije u Europi

Žene i dalje rijetko dospjevaju na rukovodeće pozicije u Europi

20.01.2020. komentiraj

Žene čine trećinu pozicija u upravnim odborima europskih kompanija, ali istovremeno zauzimaju daleko manji dio rukovodećih pozicija u njima. Potvrdila je to kroz istraživanje neprofitna organizacija European Women on Boards sponzorirana od strane Europske unije.

Uspješna digitalna transformacija moguća je i u Hrvatskoj

Uspješna digitalna transformacija moguća je i u Hrvatskoj

19.01.2020. komentiraj

Jedna od neizostavnih tema današnjice je digitalna transformacija koja obuhvaća uporabu digitalnih tehnologija i promjenu modela poslovanja te u potpunosti mijenja naše gospodarstvo. Procjena je da će se vrijednost digitalne ekonomije u Hrvatskoj do 2025. godine povećati četiri puta.

Bisnode najprestižniji certifikat – Platinasta bonitetna izvrsnost 2019

Bisnode najprestižniji certifikat – Platinasta bonitetna izvrsnost 2019

18.01.2020. komentiraj

U međunarodnom okruženju certificiranje je uobičajena praksa i na taj način tvrtke dodatno jačaju svoj ugled i povjerenje u domaćem i stranom poslovnom okruženju. Iznad svega ovo priznanje izvrsnosti potvrda je dugogodišnjeg sustavnog i kvalitetnog rada koji dobitnike ove nagrade svrstava u sam vrh domaćeg gospodarstva, uz bok poduzećima iz Europske unije jer se primjenjuju isti rigorozni i dokazani kriteriji.