Tech Data otvorio je nove tvrtke kćeri u Zagrebu i Ljubljani

Tech Data otvorio je nove tvrtke kćeri u Zagrebu i Ljubljani

Foto: Shutterstock

Distributer informacijskih tehnologija Tech Data, zbog rasta poslovanja, osnovao je tvrtke kćeri u Hrvatskoj i Sloveniji. Dvije nove pridružile su se 23-ima tvrtkama kćerima u Europi preko kojih Tech Data opskrbljuje više od 65.000 klijenata najsuvremenijim informacijskim rješenjima i uslugama. Na ovaj je način tvrtka zaokružila svoju strategiju IT-distributera budućnosti, te želi na svim tržištima iskoristiti vrijednost cjelokupne ponude, rastući i razvijajući tehnologije sljedeće generacije, IoT (Internet stvari), računarstvo u oblaku, sigurnost i analitiku.

„Tech Data, odnosno povezana društva, žele našim partnerima i krajnjim kupcima osigurati još jednostavnije poslovanje, uz povećanje kvalitete naših usluga“, rekao je Peter Bartha, direktor prodaje Tech Data SEE.

Tech Data bilježi u regiji brzi rast, zbog povećanih ulaganja u IT, ali i zbog povećanja broja poslovnih partnera, te prihoda koji su se u 2018. godini uvećali za 20 posto u odnosu na prijašnju godinu. „Naši poslovni partneri su u potpunosti svjesni poslovnih pogodnosti poslovanja s Tech Datom koja je vodeći svjetski distributer informacijskih tehnologija za IT tvrtke, uključujući IBM, Oracle, Lenovo, Cloudera i Autodesk. Proizvodi i usluge ovih proizvođača već su dostupni u našem portfelju u Sloveniji i Hrvatskoj. U skoroj budućnosti namjeravamo povećavati broj dobavljača“, rekla je Judith Schreibmayer, potpredsjednica za istočnu regiju.

„Nedavno smo u Umagu održali naš godišnji događaj za partnere gdje je više od stotinu sudionika iz regije imalo mogućnost čuti najnovije informacije o digitalizaciji, računarstvu u oblaku, podatkovnoj analitici, kibernetičkoj sigurnosti i trendovima industrije 4.0 od stručnjaka iz Tech Date kao i vendora iz cijele Europe. Trenutno je naša profesionalna mreža šira od samog IT sektora jer surađujemo s industrijskim tvrtkama kako bismo mogli razumjeti tržišne potrebe i izazove“, rekao je Ivica Brnadić, direktor Tech Data Distribution Croatia.

Tech Data posljednjih godina ubrzano širi mrežu poslovnih partnera, ponajprije zbog dobrog poznavanja tržišnih zahtjeva, ali i zbog velikog izbora distributerskih usluga. Usluge obuhvaćaju tehničku podršku, marketinške i edukacijske programe, upravljanje životnim ciklusom uređaja i njihove rentabilnosti, tehnologije kao usluge i naprednu logistiku.

Istodobno osigurava i internetsku platformu za nabavu programske opreme i aplikacija za rad u oblaku. Na osnovi cjelovite ponude proizvoda iz segmenata poput IoT-a, sigurnosti i analitike nudi napredna rješenja koja su spremna za tržište. Posebnu prednost predstavljaju prilagođena rješenja za pojedine grane industrije, na primjer zdravstvo, obrazovanje, proizvodnja, upravljanje okolišem te financije.

Još iz kategorije

VELIKA ICT ANALIZA: Gdje su najviše prosječne neto plaće u softverskoj industriji

VELIKA ICT ANALIZA: Gdje su najviše prosječne neto plaće u softverskoj industriji

23.08.2019. komentiraj

Završavamo s najzanimljivijim dijelom analize domaće softverske industrije i to prosječno isplaćenim neto plaćama. Već je bilo podosta čitatelja koji su pitale kada će rang lista po plaćama pa evo je i to prema dva kriterija – najveća prosječna isplaćena neto plaća i to TOP 100 tvrtki i onda od tih TOP 100 tvrtki ranglista prema broju zaposlenih jer budimo jasni ima mnogo tvrtki koje imaju svega jednog djelatnika i stoga isplaćena neto prosječna plaća i nije usporediva ako uzmemo samo analizu tko je gdje po broju zaposlenih.

VELIKA ICT ANALIZA: Visoka novostvorena vrijednost u softverskoj industriji

VELIKA ICT ANALIZA: Visoka novostvorena vrijednost u softverskoj industriji

22.08.2019. komentiraj

Ukupna novostvorena vrijednost u softverskom segmentu ICT industrije u Hrvatskoj dosegla je 5,17 milijardi kuna uz jako dobar rast na godišnjoj razini od čak 14,38 posto, pokazuje analiza poslovanja domaćih softverskih tvrtki za prošlu godinu koju je ICTbusiness.info proveo zajedno s  tvrtkom Bisnode i portalom Poslovna.hr.

VELIKA ICT ANALIZA: Softverski izvoz porastao 28,1 posto, a tko su najveći domaći softverski izvoznici

VELIKA ICT ANALIZA: Softverski izvoz porastao 28,1 posto, a tko su najveći domaći softverski izvoznici

21.08.2019. komentiraj

Izvoz softverske industrije u 2018. godini porastao je 28,1 posto i dosegao 4,243 milijarde kuna pokazuju podaci iz godišnjih financijskih izvješća ako se gleda samo segment softvera prema NKD-u. Na prvom mjestu s rastom od 6,17 posto smjestio se Span kojem je izvoz dosegao 172,22 milijuna kuna. Na drugom mjestu je vodnjanski Infobip, ali samo njegov hrvatski dio poslovanja, koji je u izvozu rastao 23,67 posto na 166,76 milijuna kuna.