Taxify od ovog tjedna posluje i u Hrvatskoj

Taxify od ovog tjedna posluje i u Hrvatskoj

Foto: DepositPhotos

Taxify, globalna platforma za dijeljenje prijevoza, od ovog je tjedna prisutna u Zagrebu. Početak rada popraćen je popustima za korisnike koji će se moći voziti do 50 posto jeftinije uz plaćanje vožnje karticom.

Korisnici mogu vidjeti procijenjenu cijenu usluge prijevoza za svoju rutu kada naručuju vožnju, naknada za početak vožnje iznosit će 6 kuna, vrijeme vožnje 60 lipa po minuti, dok je cijena vožnje prema kilometru 3,6 kuna. Taxify se bolje odnosi prema vozačima partnerima te im naplaćuje do 40 posto manje od konkurencije za korištenje platforme. Time nude veću mogućnost zarade za vozače i stvaraju uslugu prijevoza koja je pristupačnija značajnom broju ljudi.

Lansiranje platforme u Zagrebu komentirao je suosnivač i predsjednik uprave Taxifyja Markus Villig koji je istaknuo kako platformu globalno trenutno koristi preko 15 milijuna ljudi. „Imamo više od pola milijuna vozača koji vjeruju našoj platformi. Ustrajni smo u našoj namjeri da urbani prijevoz učinimo jednostavnijim, bržim i pouzdanim. Našim lansiranjem, želimo pomoći Zagrepčanima u rješavanju njihovih svakodnevnih problema s prijevozom“, istaknuo je Villig.

Predstavnik kompanije u Hrvatskoj Daniel Tutić poručio je kako vozači mogu očekivati barem 10 posto veću zaradu s Taxifyjem u odnosu na konkurenciju. „Veću zaradu vozačima Taxify omogućava kroz programe lojalnosti u kombinaciji s nižim cijenama za korisnike prijevoza. Fokus naše kompanije oduvijek je pružanje vozačima većeg prihoda po vožnji jer čvrsto vjerujemo kako samo sretni vozači znače i sretne korisnike“, naglasio je Tutić.

Ono što je očito je da nisu najjeftiniji na tržištu, ali to im nije niti cilj, međutim kako "uzimaju" vozačima manje od Ubera tako će to samim vozačima biti mnogo isplativije. Bit će zanimljivo kada i Cameo vozači postanu samostalci s firmama ili obrtima i kada krene borba za tržište i stalno mijenjanje tvrtke preko koje oglašavaju svoje usluge - čitaj riječ je o velikim oglasnicima ponude prijevoza.

Svi korisnici u Hrvatskoj vožnju će osim karticama moći plaćati i gotovinom. Za vozače je dobra vijest da spomenuta platforma ne uvjetuje ekskluzivnost svojim vozačima partnerima, što se odmah pokazalo i u praksi jer voze i za Uber. Sve ovisi o tome da li neka od platformi nudi "surge" odnosno povećanu cijenu. . Aplikaciju Taxify moći će koristiti svi korisnici pametnih telefona, budući da je dostupna za sve iOS i Android uređaje.

Još iz kategorije

Neven Kaić novi izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe

Neven Kaić novi izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe

07.07.2020. komentiraj

Novi je izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe postaje Neven Kaić koji je bogato menadžersko iskustvo stekao tijekom 25 godina rada u kompanijama u financijskom sektoru. Diplomirao je elektrotehniku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu 1993. te je 2003. stekao MBA na poslovnoj školi Henley u Velikoj Britaniji. U IN2 dolazi iz savjetničke kuće Corellia gdje je proteklih šest godina na poziciji partnera vodio složene projekte u segmentima zdravstva, telekom industrije, turizma, urbanog i ruralnog razvoja.

Bosch bilježi stabilan rast u Hrvatskoj

Bosch bilježi stabilan rast u Hrvatskoj

07.07.2020. komentiraj

Bosch završio je 2019. fiskalnu godinu s oko 442 milijuna HRK (58.9 milijuna EUR) u konsolidiranoj prodaji te time zabilježio stabilan rast od tri posto u odnosu na prethodnu godinu. „Povećanje prodaje u 2019. godini uglavnom je rezultat našeg širokog portfelja inovativnih proizvoda, usredotočenosti na kupce i snažne timske suradnje među odjelima“, izjavila je Mirsada Kudrić, generalna direktorica tvrtke Bosch za Hrvatsku i Sloveniju. Broj zaposlenih na dan 31. prosinca 2019. godine u tvrtki Bosch u Hrvatskoj bio je 65.

Uključite se u veliko digitalno istraživanje hrvatskih kompanija

Uključite se u veliko digitalno istraživanje hrvatskih kompanija

07.07.2020. komentiraj

Kakve aktivnosti provode hrvatske kompanije po pitanju digitalne transformacije, koji su im prioriteti u području tehnologije, organizacijske kulture, marketinga i edukacija te kakav utjecaj krize očekuju na buduće poslovne aktivnosti, neka su od pitanja na koja nastoji odgovoriti Digital Leadership istraživanje koje provodi revizorsko-konzultantska kompanija EY u suradnji s Algebra MBA studijem.