Taxify od ovog tjedna posluje i u Hrvatskoj

Taxify od ovog tjedna posluje i u Hrvatskoj

Foto: DepositPhotos

Taxify, globalna platforma za dijeljenje prijevoza, od ovog je tjedna prisutna u Zagrebu. Početak rada popraćen je popustima za korisnike koji će se moći voziti do 50 posto jeftinije uz plaćanje vožnje karticom.

Korisnici mogu vidjeti procijenjenu cijenu usluge prijevoza za svoju rutu kada naručuju vožnju, naknada za početak vožnje iznosit će 6 kuna, vrijeme vožnje 60 lipa po minuti, dok je cijena vožnje prema kilometru 3,6 kuna. Taxify se bolje odnosi prema vozačima partnerima te im naplaćuje do 40 posto manje od konkurencije za korištenje platforme. Time nude veću mogućnost zarade za vozače i stvaraju uslugu prijevoza koja je pristupačnija značajnom broju ljudi.

Lansiranje platforme u Zagrebu komentirao je suosnivač i predsjednik uprave Taxifyja Markus Villig koji je istaknuo kako platformu globalno trenutno koristi preko 15 milijuna ljudi. „Imamo više od pola milijuna vozača koji vjeruju našoj platformi. Ustrajni smo u našoj namjeri da urbani prijevoz učinimo jednostavnijim, bržim i pouzdanim. Našim lansiranjem, želimo pomoći Zagrepčanima u rješavanju njihovih svakodnevnih problema s prijevozom“, istaknuo je Villig.

Predstavnik kompanije u Hrvatskoj Daniel Tutić poručio je kako vozači mogu očekivati barem 10 posto veću zaradu s Taxifyjem u odnosu na konkurenciju. „Veću zaradu vozačima Taxify omogućava kroz programe lojalnosti u kombinaciji s nižim cijenama za korisnike prijevoza. Fokus naše kompanije oduvijek je pružanje vozačima većeg prihoda po vožnji jer čvrsto vjerujemo kako samo sretni vozači znače i sretne korisnike“, naglasio je Tutić.

Ono što je očito je da nisu najjeftiniji na tržištu, ali to im nije niti cilj, međutim kako "uzimaju" vozačima manje od Ubera tako će to samim vozačima biti mnogo isplativije. Bit će zanimljivo kada i Cameo vozači postanu samostalci s firmama ili obrtima i kada krene borba za tržište i stalno mijenjanje tvrtke preko koje oglašavaju svoje usluge - čitaj riječ je o velikim oglasnicima ponude prijevoza.

Svi korisnici u Hrvatskoj vožnju će osim karticama moći plaćati i gotovinom. Za vozače je dobra vijest da spomenuta platforma ne uvjetuje ekskluzivnost svojim vozačima partnerima, što se odmah pokazalo i u praksi jer voze i za Uber. Sve ovisi o tome da li neka od platformi nudi "surge" odnosno povećanu cijenu. . Aplikaciju Taxify moći će koristiti svi korisnici pametnih telefona, budući da je dostupna za sve iOS i Android uređaje.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Ulaganja u strojno učenje najveće od svih segmenata umjetne inteligencije

INFOGRAFIKA: Ulaganja u strojno učenje najveće od svih segmenata umjetne inteligencije

18.08.2019. komentiraj

Strojno učenje ono je što se danas još uvijek nameće iznad umjetne inteligencije, a ujedno je i njen temelj. Pokazuju to vrlo jasno i same brojke o potrošnji na te dvije zasebne, a toliko bliske tehnologije.

INFOGRAFIKA: Kako je dosad izgledao rast Huaweija

INFOGRAFIKA: Kako je dosad izgledao rast Huaweija

15.08.2019. komentiraj

Huawei se našao na udaru američkih kompanija, zahvaljujući naredbi predsjednika Donalda Trumpa o zabrani poslovanja sa svim kompanijama osumnjičenima za činjenje štete Sjedinjenim Američkim Državama, u smislu špijunaže ili sličnih poteza. To je podosta unazadilo kinesku kompaniju, barem po smislu ambicija i teško da će nastaviti rast kojem svjedočimo na tržištu pametnih telefona.

Nova memorijska tehnologija pogurat će tržište preko 20 milijardi dolara vrijednosti

Nova memorijska tehnologija pogurat će tržište preko 20 milijardi dolara vrijednosti

13.08.2019. komentiraj

Nadolazeća memorijska tehnologija zamijenit će današnju i do 2029. godine vrijedit će na tržištu 20 milijardi američkih dolara, procjenjuju u svojem izvješću Objective Analysis i Coughlin Associates. Argumente su naveli na čak 171 stranici i zaključak je da će flash, SRAM i DRAM jednostavno biti “pometeni” zahvaljujući napretku koji se očekuje u tehnološkom smislu.