Taxify od ovog tjedna posluje i u Hrvatskoj

Taxify od ovog tjedna posluje i u Hrvatskoj

Foto: DepositPhotos

Taxify, globalna platforma za dijeljenje prijevoza, od ovog je tjedna prisutna u Zagrebu. Početak rada popraćen je popustima za korisnike koji će se moći voziti do 50 posto jeftinije uz plaćanje vožnje karticom.

Korisnici mogu vidjeti procijenjenu cijenu usluge prijevoza za svoju rutu kada naručuju vožnju, naknada za početak vožnje iznosit će 6 kuna, vrijeme vožnje 60 lipa po minuti, dok je cijena vožnje prema kilometru 3,6 kuna. Taxify se bolje odnosi prema vozačima partnerima te im naplaćuje do 40 posto manje od konkurencije za korištenje platforme. Time nude veću mogućnost zarade za vozače i stvaraju uslugu prijevoza koja je pristupačnija značajnom broju ljudi.

Lansiranje platforme u Zagrebu komentirao je suosnivač i predsjednik uprave Taxifyja Markus Villig koji je istaknuo kako platformu globalno trenutno koristi preko 15 milijuna ljudi. „Imamo više od pola milijuna vozača koji vjeruju našoj platformi. Ustrajni smo u našoj namjeri da urbani prijevoz učinimo jednostavnijim, bržim i pouzdanim. Našim lansiranjem, želimo pomoći Zagrepčanima u rješavanju njihovih svakodnevnih problema s prijevozom“, istaknuo je Villig.

Predstavnik kompanije u Hrvatskoj Daniel Tutić poručio je kako vozači mogu očekivati barem 10 posto veću zaradu s Taxifyjem u odnosu na konkurenciju. „Veću zaradu vozačima Taxify omogućava kroz programe lojalnosti u kombinaciji s nižim cijenama za korisnike prijevoza. Fokus naše kompanije oduvijek je pružanje vozačima većeg prihoda po vožnji jer čvrsto vjerujemo kako samo sretni vozači znače i sretne korisnike“, naglasio je Tutić.

Ono što je očito je da nisu najjeftiniji na tržištu, ali to im nije niti cilj, međutim kako "uzimaju" vozačima manje od Ubera tako će to samim vozačima biti mnogo isplativije. Bit će zanimljivo kada i Cameo vozači postanu samostalci s firmama ili obrtima i kada krene borba za tržište i stalno mijenjanje tvrtke preko koje oglašavaju svoje usluge - čitaj riječ je o velikim oglasnicima ponude prijevoza.

Svi korisnici u Hrvatskoj vožnju će osim karticama moći plaćati i gotovinom. Za vozače je dobra vijest da spomenuta platforma ne uvjetuje ekskluzivnost svojim vozačima partnerima, što se odmah pokazalo i u praksi jer voze i za Uber. Sve ovisi o tome da li neka od platformi nudi "surge" odnosno povećanu cijenu. . Aplikaciju Taxify moći će koristiti svi korisnici pametnih telefona, budući da je dostupna za sve iOS i Android uređaje.

Još iz kategorije

Izravna strana ulaganja u Europi i Hrvatskoj prošle godine zabilježila blagi pad

Izravna strana ulaganja u Europi i Hrvatskoj prošle godine zabilježila blagi pad

16.06.2019. komentiraj

Europske su države u 2018. zabilježile pad stranih ulaganja od četiri posto nakon šest pozitivnih godina. Hrvatska se na popisu našla na 26. mjestu s ukupno 31 projektom. Time je zadržala isto mjesto na ljestvici iako je zabilježila sedam investicijskih projekata manje u odnosu na godinu ranije.

Google se sprema za monetizaciju Maps-a

Google se sprema za monetizaciju Maps-a

12.06.2019. komentiraj

Google Maps ima više od milijardu korisnika na mjesečnoj razini i softver je koji se koristi u svakodnevici iz razloga što uistinu funkcionira i olakšava život, zbog čega svaka promjena u krivom smjeru ne može biti dobro prihvaćena. Kao ona o kojoj se sve više priča u kompaniji, svjesnoj da Maps ne donosi zaradu koju bi mogao donositi s obzirom na popularnost i vrijednost kod korisnika.

Prvo PwC-evo globalno istraživanje o krizi

Prvo PwC-evo globalno istraživanje o krizi

12.06.2019. komentiraj

Analitička kuća PwC objavila je rezultate svog prvog globalnog istraživanja o krizi, Global Crisis Survey. Rezultati se temelje na ispitivanju 2.084 osobe u 43 zemlje, koje su anketirane na 15 različitih jezika.