Svi pa i Huawei žele biti zeleni

Svi pa i Huawei žele biti zeleni

Foto: DepositPhotos

Huawei povećava napore u postizanju održivosti i CO2 neutralnosti, a svi proizvodi kompanije su posvećeni tim ciljevima, istaknuto je na globalnoj konferenciji “Responsible Business 2021” u organizaciji Reuters Events.

U Huaweiju veliku ulogu u postizanju ciljeva održivog poslovanja vide u jačanju korištenja naprednih ICT rješenja, i to u svim industrijama. Glavni je cilj kompanije smanjiti emisije ugljika, promovirati obnovljive izvore energije i podržati odgovorno gospodarenje.

"CO2 neutralnost, kružno gospodarstvo, energetska učinkovitost i gospodarenje otpadom u središtu su prijeko potrebne održivosti. Jedan od projekata koji vodi u tom smjeru su Huaweijevi Smart PV sustavi, sustavi za solarnu energiju koji jednom kada su ugrađeni mogu smanjiti troškove proizvodnje električne energije za 7 posto. Također, kada se koriste u poslovnim kampusima i kućanstvima, mogu povećati prinos energije za 2 posto i smanjiti potrošnju energije, a time i troškove”, izjavila je Catherine Chen, viša potpredsjednica korporacije Huawei i direktorica odbora.

Prošle je godine Huawei sa 93 svoja dobavljača pokrenuo projekt s ciljem smanjenja emisije ugljika. Postavljene PV elektrane Huaweija proizvele su 12,6 milijuna kWh električne energije, upotrijebljeno je 1,55 milijardi kWh čiste energije, a emisije ugljika smanjene su za više od 620.000 tona. Dodatno, program recikliranja uređaja kompanije proširen je na 48 zemalja i regija, a reciklirano je više od 4.500 tona elektroničkog otpada. Huawei je bio među prvih 5 posto tvrtki CDP-e A List-e, od 9.000 tvrtki koje se brinu o održivosti svojega poslovanja I aktivno smanjuju utjecaj na okoliš.

„Odgovorno poslovanje 2021. godine jasno traži od kompanija da preispitaju dijelove, ako ne i cijelo svoje poslovanje. Ovaj je event također pružio sjajnu platformu za nove akcije, nove suradnje i otvorene inovacije među svim dionicima. Tvrtke poput Huaweija mogu igrati vitalnu ulogu u osiguravanju pravedne tranzicije te mogu poslužiti kao uzor tvrtkama da transformiraju svoje poslovanje”, rekao je Liam Dowd, izvršni direktor, Reuters Events Sustainable Business.

Još iz kategorije

Top 100 najvećih globalnih tvrtki bilježi nove rekordne vrijednosti

Top 100 najvećih globalnih tvrtki bilježi nove rekordne vrijednosti

21.06.2021.

Kapitalna globalna tržišta ne samo da su se oporavila od pada tijekom prvog dijela prošle godine nego su zabilježila rekordan rast, navodi PwC. Ekonomski oporavak podržan je od strane vlada i središnjih banaka, zbog odgovora na pandemiju koronavirusa, odnosno, krizu koju je pokrenula.

Najveći broj hrvatskih predsjednika uprava planira dugoročno povećati ulaganje u digitalnu transformaciju

Najveći broj hrvatskih predsjednika uprava planira dugoročno povećati ulaganje u digitalnu transformaciju

19.06.2021.

Godinu dana nakon što je COVID-19 proglašen pandemijom, predsjednici uprava diljem svijeta izražavaju rekordne razine optimizma u vezi globalnog gospodarskog oporavka, a 64  posto poslovnih lidera jugoistočne Europe (JIE) predviđa poboljšanje gospodarskog rasta u 2021. godini, pokazuje najnovije istraživanje PwC Hrvatska.

Ericssonu prijeti gubitak kineskog tržišta

Ericssonu prijeti gubitak kineskog tržišta

18.06.2021.

Švedski Ericsson upozorio je na povećani rizik ostvarenja manjeg udjela na tržištu u Kini od onoga koji ima trenutno zbog odluke vlasti u Švedskoj o isključenju kineskih kompanija Huawei i ZTE iz svih tamošnjih 5G projekata.