Suradnja Bullitt Group MediaTek na slanju poruka putem satelita

Suradnja Bullitt Group MediaTek na slanju poruka putem satelita

Uređaj, koji će biti predstavljen u prvom tromjesečju 2023., na rubu je tehničkih inovacija, nadmašujući planove drugih satelitskih komunikacijskih igrača koji su navedeni u mobilnoj svemirskoj utrci.

29. studenoga 2022. Bullitt Group, inovativna britanska tvrtka za pametne telefone, udružila se s vodećim svjetskim dobavljačem čipseta, MediaTekom, kako bi predstavila prvi pametni telefon na svijetu koji uključuje tehnologiju dvosmjerne satelitske razmjene poruka. Telefon i OTT satelitska usluga bit će komercijalno dostupni u prvom kvartalu 2023. i uključivat će besplatnu satelitsku SOS značajku.

Bullitt i MediaTek surađivali su tijekom posljednjih 18 mjeseci kako bi omogućili dodavanje izravne satelitske komunikacije u sljedećoj generaciji 5G pametnih telefona koje je dizajnirao Bullitt. Bullitt je prvi koji koristi MediaTekov 3GPP NTN (Non-Terrestrial Network) čipset. Vlasnički softver i komponente usluga također su paralelno razvijeni za pružanje usluge OTT satelitske razmjene poruka.

Softver uređaja je inteligentan i prebacuje se na satelitsku vezu samo kada nije dostupna mobilna ili Wi-Fi veza. Usluga se integrira s postojećim kontaktima korisnika kako bi pružila besprijekorno iskustvo pri korištenju satelitske veze za komunikaciju s telefonom na mobilnoj mreži. Vrijeme za inicijalno povezivanje sa satelitom i slanje poruke je oko 10 sekundi.

“Bullitt dizajnira i proizvodi mobilne telefone prema licencama brendova Cat (Caterpillar Inc) i Motorola. Tijekom 13 godina razvili smo duboko razumijevanje naših korisnika koji se, zbog prirode svog životnog stila ili posla, često nalaze na otvorenom i često na rubu mobilne pokrivenosti. Globalno, korisnici mobilnih telefona gube signal na desetke milijardi sati svake godine... Samo Amerikanci gube pokrivenost mobitelom više od 22 milijarde sati godišnje. Gubitak signala je nešto što smo svi iskusili u nekom trenutku. Ovisno o situaciji, to može značiti neugodnost, frustraciju, tjeskobu, gubitak produktivnosti ili čak gubitak života“, ističe Richard Wharton, suosnivač Bullitt Groupe.

“Već dugo znamo da je odgovor u satelitu, ali ‘nevidljiva’ i besprijekorna integracija u pametni telefon stvara goleme tehničke izazove. MediaTek i Bullitt dijele početnički duh i povijest inovacija tako da sada, gotovo dvije godine u našem odnosu, zajedno stojimo na čelu nove ere u telekomunikacijama i najbrži, najjednostavniji način da naši partneri u kanalu operatera ponude potpuni mir i misle na svoje kupce“, pojašnjava Wharton.

„Ovaj odnos nastavlja našu dugogodišnju povijest inovacija i vodstva u formuliranju standarda 3GPP NTN, koji kombinira mobilnu i satelitsku povezanost u istom uređaju. Uz najnoviju mobilnu tehnologiju i najsofisticiranije značajke mobilne veze s najboljim performansama na kojima smo radili, 3GPP NTN napor zagovara dopuštanje proizvođačima uređaja pristupa satelitskoj povezivosti. Vrlo smo ponosni što smo stvorili tehnologiju dvosmjerne satelitske razmjene poruka koja se koristi u ovom prvom komercijalno dostupnom telefonu i što smo pioniri u stvaranju ekosustava koji se temelji na 3GPP NTN standardima za satelitsku komunikaciju“, tvrdi JC Hsu, korporativni potpredsjednik i generalni direktor poslovne jedinice za bežične komunikacije u MediaTeku.

Još iz kategorije

Što je to „tiho dobivanje otkaza“?

Što je to „tiho dobivanje otkaza“?

29.01.2023.

Situacija 'tihog davanja otkaza' pojavila se u centru pažnje s generacijom Z, ali nedavno ga je zasjenio puno problematičnija pod nazivom 'tiho dobivanje otkaza'. Naravno, dok je kod prvotnog inicijator nezadovoljni zaposlenik, u ovoj drugoj je inicijator poslodavac, ali u oba slučaja ispada negativac.

Nokia bilježi rast poslovanja u 2022. godini

Nokia bilježi rast poslovanja u 2022. godini

28.01.2023.

U četvrtom kvartalu 2022. Nokia je izvijestila o porastu prodaje i dobiti. Cijela financijska godina 2022. također je završila pozitivno za finsku tvrtku i to s dobicima u svim segmentima.

Solidni rezultati IBM-a, tijekom financijske 2022. najveći rast u cijelom desetljeću

Solidni rezultati IBM-a, tijekom financijske 2022. najveći rast u cijelom desetljeću

27.01.2023.

U svom financijskom izvješću za posljednji kvartal 2022. i cijelu godinu IBM je izvijestio o solidnim rezultatima. Dok je prihod bio isti u tromjesečju, tijekom financijske godine 2022. prihod je imao najveći rast u desetljeću.