Sunčica na češkom jeziku

Sunčica na češkom jeziku

Foto: 32bita

Od ponedjeljka će i djeci u Češkoj Republici biti dostupna Sunčica na Samsung Smart TV i Samsung mobilnim platformama. U suradnji sa Samsung uredom za Češku i Slovačku napravljena je potpuna lokalizacija svih igara i sadržaja iz serije Sunčica na češki jezik, te je time ostvarena platforma za učenje uz inovativno korištenje tehnologije.

Namijenjene djeci predškolske i rane školske dobi, igre iz serije Sunčica ostvaruju didaktički učinak motivirajući djecu na usvajanje znanja i vještina. Od vizualnog slaganja slova u riječi do jedinstvenih grafomotoričkih vježbi S-Pen olovkom prilikom nalaženja puta kroz labirint, igre usvajanje znanja ne postavljaju kao (često djetetu imaginarni) cilj nego kao alat za rješavanje zadatka.

Sunčica je serija igara namijenjena djeci od 4 do 8 godina kroz koje se upoznaju sa slovima i slaganjem riječi, brojevima i zbrajanjem, te brojnim drugim znanjima i vještinama koje djeca u toj dobi savladavaju. Koncept igara je složen tako da se nadopunjuju te da je djetetovo znanje alat a ne cilj u igri.

Prva verzija je objavljena u Hrvatskoj 1999. godine, obrađene teme obuhvaćaju, osim slova i brojeva, prirodu, promet, glazbu, svemir, Hrvatsku i Europu. Didaktički primjereni djeci, svi naslovi su primjereni za individualni rad u obitelji i metodički se mogu iskoristiti u obrazovnom procesu u ustanovama.

Kako doznajemo, Sunčica će nastaviti ekspanziju na nove europske jezike te se u budućnosti očekuje i novo širenje serije igara.

Još iz kategorije

Neven Kaić novi izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe

Neven Kaić novi izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe

07.07.2020. komentiraj

Novi je izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe postaje Neven Kaić koji je bogato menadžersko iskustvo stekao tijekom 25 godina rada u kompanijama u financijskom sektoru. Diplomirao je elektrotehniku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu 1993. te je 2003. stekao MBA na poslovnoj školi Henley u Velikoj Britaniji. U IN2 dolazi iz savjetničke kuće Corellia gdje je proteklih šest godina na poziciji partnera vodio složene projekte u segmentima zdravstva, telekom industrije, turizma, urbanog i ruralnog razvoja.

Bosch bilježi stabilan rast u Hrvatskoj

Bosch bilježi stabilan rast u Hrvatskoj

07.07.2020. komentiraj

Bosch završio je 2019. fiskalnu godinu s oko 442 milijuna HRK (58.9 milijuna EUR) u konsolidiranoj prodaji te time zabilježio stabilan rast od tri posto u odnosu na prethodnu godinu. „Povećanje prodaje u 2019. godini uglavnom je rezultat našeg širokog portfelja inovativnih proizvoda, usredotočenosti na kupce i snažne timske suradnje među odjelima“, izjavila je Mirsada Kudrić, generalna direktorica tvrtke Bosch za Hrvatsku i Sloveniju. Broj zaposlenih na dan 31. prosinca 2019. godine u tvrtki Bosch u Hrvatskoj bio je 65.

Uključite se u veliko digitalno istraživanje hrvatskih kompanija

Uključite se u veliko digitalno istraživanje hrvatskih kompanija

07.07.2020. komentiraj

Kakve aktivnosti provode hrvatske kompanije po pitanju digitalne transformacije, koji su im prioriteti u području tehnologije, organizacijske kulture, marketinga i edukacija te kakav utjecaj krize očekuju na buduće poslovne aktivnosti, neka su od pitanja na koja nastoji odgovoriti Digital Leadership istraživanje koje provodi revizorsko-konzultantska kompanija EY u suradnji s Algebra MBA studijem.