Sunčica na češkom jeziku

Sunčica na češkom jeziku

Foto: 32bita

Od ponedjeljka će i djeci u Češkoj Republici biti dostupna Sunčica na Samsung Smart TV i Samsung mobilnim platformama. U suradnji sa Samsung uredom za Češku i Slovačku napravljena je potpuna lokalizacija svih igara i sadržaja iz serije Sunčica na češki jezik, te je time ostvarena platforma za učenje uz inovativno korištenje tehnologije.

Namijenjene djeci predškolske i rane školske dobi, igre iz serije Sunčica ostvaruju didaktički učinak motivirajući djecu na usvajanje znanja i vještina. Od vizualnog slaganja slova u riječi do jedinstvenih grafomotoričkih vježbi S-Pen olovkom prilikom nalaženja puta kroz labirint, igre usvajanje znanja ne postavljaju kao (često djetetu imaginarni) cilj nego kao alat za rješavanje zadatka.

Sunčica je serija igara namijenjena djeci od 4 do 8 godina kroz koje se upoznaju sa slovima i slaganjem riječi, brojevima i zbrajanjem, te brojnim drugim znanjima i vještinama koje djeca u toj dobi savladavaju. Koncept igara je složen tako da se nadopunjuju te da je djetetovo znanje alat a ne cilj u igri.

Prva verzija je objavljena u Hrvatskoj 1999. godine, obrađene teme obuhvaćaju, osim slova i brojeva, prirodu, promet, glazbu, svemir, Hrvatsku i Europu. Didaktički primjereni djeci, svi naslovi su primjereni za individualni rad u obitelji i metodički se mogu iskoristiti u obrazovnom procesu u ustanovama.

Kako doznajemo, Sunčica će nastaviti ekspanziju na nove europske jezike te se u budućnosti očekuje i novo širenje serije igara.

Još iz kategorije

Settle se širi po Hrvatskoj

Settle se širi po Hrvatskoj

22.01.2020. komentiraj

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeći ponuđač rješenja za plaćanje u ugostiteljstvu u Hrvatskoj, tvrtka Remaris, potpisali su sporazum o distribucijskom i tehnološkom partnerstvu kojim je svim korisnicima Remarisova sustava omogućeno da potencijalno i u svojem ugostiteljskom objektu – kafiću, restoranu, bistrou – počnu prihvaćati Settle kao način plaćanja.

Googleova matična tvrtka Alphabet premašila vrijednost od bilijun dolara

Googleova matična tvrtka Alphabet premašila vrijednost od bilijun dolara

21.01.2020. komentiraj

Googleova matična kompanija Alphabet uspjela je premašiti vrijednost od bilijun američkih dolara, što je dosad uspjelo samo trima konkurentima - Appleu, Amazonu i Microsoftu. Ne treba posebno naglašavati koliko je to izniman uspjeh i svakako se s razlogom slavi u Alphabetu.

Velike europske tvrtke upozoravaju na sve veće prepreke europskih regulatora tržišta

Velike europske tvrtke upozoravaju na sve veće prepreke europskih regulatora tržišta

20.01.2020. komentiraj

Europski regulatori tržišta sve češće predstavljaju iznimnu prepreku velikim europskim kompanijama, zbog čega se pokrenuo Europski okrugli stol za industriju (ERT) i čine ga izvršni direktori te članovi upravnih odbora velikih europskih kompanija. Konkretnije, ima ih 55 i imaju što za reći.