Stalne inovacije i novi proizvodi

Stalne inovacije i novi proizvodi

Ova 2021. godina zaista je ispunila sva naša očekivanja i otvorila brojne prilike usprkos još uvijek neizvjesnoj situaciji s pandemijom. Zahvaljujući stalnim inovacijama i lansiranju novih uređaja gdje kao tvrtka ulažemo najveće napore nastavili smo pozitivni trend poslovnog rasta u svim našim segmentima.

U protekloj godini održali smo brojne virtualne događaje, predstavili značajne inovacije u mobilnom segmentu komunikacija, ali isto tako i u segmentu audio-vizualne tehnologije i kućanskih uređaja. Posebno bih istaknuo posljednji ekosustav pametnih uređaja na tronu s već dobro poznatim preklopnim uređajima Galaxy Z Flip3 5G i Galaxy Z Fold3 5G koji su izazvali odlične reakcije korisnika uz rekordnu prodaju kako na globalnom, tako i na regionalnom tržištu. Upravo Samsung Galaxy Z Flip3 5G proglašen je i jednom od najboljih inovacija u 2021. godini prema magazinu Time. Osim toga, moram spomenuti da su čak 43 proizvoda i usluga tvrtke iz svih segmenata poslovanja dobitnici različitih nagrada na CES 2022 Innovation Awards.

Ostvarili smo i značajne pomake u lifestyle segmentu inovacija kućanskih uređaja te tako na tržište pustili Samsung Bespoke modularni hladnjak čiji dizajn unosi unikatnost u svaku kuhinju, a zahvaljujući svojoj pametnoj tehnologiji podiže kvalitetu čuvanja namirnica. Ostvarili smo i rekordnu prodaju The Frame lifetsyle televizora globalno prodanih u više od milijun primjeraka u godini dana. Također, proteklu godinu obilježili su i Neo QLED modeli televizora koji su donijeli potpuno novi doživljaj slike i zvuka kao i iznimni pomak u segmentu gaming specifikacija. Upravo su Neo QLED televizori dobitnici prvog službenog gaming certifikata na svijetu „Gaming TV performance“ dodijeljen od strane poznatog njemačkog inženjerskog instituta Verband Deutscher Elektrotechniker.

Svim ovogodišnjim priznanjima i rezultatima dodatno smo potvrdili naš napredak kao i velike napore koje ulažemo u poslovanje, naše zaposlenike, ali i istraživanja kako bi svojim korisnicima pružili samo najbolje od tehnologije. Iznimno smo ponosni što je tvrtka Samsung Electronics u 2021. godini proglašena i poslodavcem godine prema ljestvici  magazina Forbes. Također se možemo pohvaliti svojom novom  pozicijom u top pet globalnih brendova po Interbrandu. Od ulaska u top pet brendova po prvi put prošle godine, zadržali smo svoju poziciju već dvije uzastopne godine s najvećim povećanjem vrijednosti brenda od 2013. godine.

Očekujem da će 2022. biti još uspješnija uz brojne inovacije, a s neprestanim razvojem tehnologije, sve većom implementacijom umjetne inteligencije, kao i konstantnim ulaganjima u istraživanja cilj nam je i dalje zadržati poziciju tehnološkog lidera. Iako će prva polovina 2022. dobrim dijelom i dalje biti neizvjesna zbog pandemije, očekujemo da će se situacija koliko-toliko normalizirati u drugom dijelu godine. Glavni fokus će nam biti na prilagođavanju tehnologije individualnim zahtjevima korisnika i kreiranju još boljeg ekosustava. Što se tiče noviteta slijedi nam intenzivno razdoblje  tako da ćete već početkom 2022. moći vidjeti brojne inovacije koje smo kreirali po mjeri današnjeg korisnika. U situaciji kada su potrošači puno više aktivni online, važno je fokusirati se na jedinstveno korisničko iskustvo i doživljaj koji treba ne samo ispuniti očekivanja korisnika već prije svega ponuditi dodanu vrijednost. Samsung vjeruje kako bi uređaji trebali odražavati stil života, strasti i osobne preferencije.

U ovoj novoj eri, otkrili smo kako inovacije više ne mogu nuditi jednak pristup za sve. Zato su prilagođeni uređaji i personalizirani prostori danas važniji nego ikad. Naše iskustvo vlastitog doma, ali i svakodnevni pristup obavezama i slobodnom vremenu poprilično se promijenio te tehnologija više nije samo pomoćni alat, već često i glavni izvor povezivanja s najmilijima kao i značajni detalj u uređenju interijera. Vodeći se time tvrtka Samsung sve svoje ljudske resurse i tehnologiju posvećuje stvaranju vrhunskih proizvoda i usluga, pridonoseći boljem globalnom društvu. Sastavni dio našeg plana je inspirirati svijet inovativnim tehnologijama, proizvodima i dizajnom koji obogaćuju živote ljudi, pomažu pri zaštiti okoliša i izgradnji bolje budućnosti.

Još iz kategorije

Sve više poslodavaca uvodi nadzor zaposlenika koji rade od doma

Sve više poslodavaca uvodi nadzor zaposlenika koji rade od doma

18.01.2022.

Nadzor zaposlenika koji rade na daljinu, kao i alati za nadzor u globalu, uvelike narušavaju odnos poslodavaca i njima podređenih, upozorio je Joint Research Council (JRC), koji djeluje pod Europskom komisijom.

95 posto tehnoloških lidera smatra da će umjetna inteligencija pogoniti buduću inovativnost

95 posto tehnoloških lidera smatra da će umjetna inteligencija pogoniti buduću inovativnost

17.01.2022.

Neprofitna organizacija IEEE u posljednjem je istraživanju stigla do saznanja da 21 posto rukovodećeg kadra u tehnološkim kompanijama smatra da će umjetna inteligencija i strojno učenje biti jedna od najvažnijih tehologija u idućoj godini.

5 najboljih softvera otvorenog koda za održavanje webinara

5 najboljih softvera otvorenog koda za održavanje webinara

17.01.2022.

Webinar softver omogućava organiziranje i držanje evenata otkud god želite i kome god želite, što znači da on mora biti kvalitetan, nuditi sve što korisniku treba za određeni webinar, biti jednostavan, ali i praktičan.