Spoj gospodarstva i akademske zajednice – prvih 15. godina Ljetnog kampa ENT-a

Spoj gospodarstva i akademske zajednice – prvih 15. godina Ljetnog kampa ENT-a

Foto: Dražen Tomić

Danas u kompetitivnom globalnom okruženju znanje predstavlja ključnu točku diferencijacije, a svi sudionici na tržištu moraju se stalno mijenjati i prilagođavati, a ljudi stalno učiti, a posebno se to odnosi na područja ICT-a, gdje kompanija Ericsson Nikola Tesla, kao dio globalnog Ericssona, djeluje već dugi niz godina u pravo proslavlja 15. godina svog ljetnog kampa.

„Ljetni kamp Ericssona Nikole Tesle, čiju 15. obljetnicu obilježavamo ove godine, jedan je od uspješnih projekta kojeg je kompanija pokrenula u suradnji s FER-om davne 2001. godine.  Od tada kamp postaje mjesto tradicionalnog okupljanja najboljih studenata završnih godina, prvenstveno, tehničkih fakulteta koji okupljeni u timovima, uz stalni nadzor najboljih mentora iz zemlje i inozemstva, rade na visokotehnološkim projektima. Studenti na taj način, u realnom poslovnom okruženju, već u vrijeme studija stječu svoje prvo radno iskustvo“, istaknula je predsjednica Ericsson Nikole Tesle Gordana Kovačević.

Od 2001. godine do danas kroz Ljetni kamp Ericssona Nikole Tesle prošlo je više od  600 studenata koji su uz podršku preko 250 mentora s fakulteta i iz kompanije realizirali više od 400 projekta. Za svoj rad polaznici su primili brojna priznanja, među kojima 4 Rektorove nagrade. Akademska zajednica dobila je 11 doktora znanosti iz redova studenata te 9 doktora znanosti iz redova kompanijskih mentora. Dugoročni pozitivni efekt vidljiv je u 25 doktorskih teza te 250 diplomskih radova vezanih uz rad u kampu.

Povezivanje gospodarstva, obrazovanja i znanosti postaje presudno za jačanje konkurentnosti nacionalnih ekonomija. Ericsson Nikola Tesla aktivno sudjeluje u procesu povezivanja gospodarstva i obrazovanja te već dugi niz godina veoma intenzivno surađuje s brojnim fakultetima u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Posebno uspješnu, dugogodišnju znanstveno-istraživačku i razvojnu suradnju kompanija ima  s Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu. Svim zaslužnima dodijeljene su i posebne plakete za dugogodišnju suradnju.

Tijekom ovih 15 godina rada Ljetnog kampa, uz studente Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, u rad su bili uključeni  i studenti Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Elektrotehničkog fakulteta Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer u Osijeku, Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, Fakulteta strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru, Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu, Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Splitu, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Visoke poslovne škole PAR iz Rijeke, Visoke škole za informacijske tehnologije iz Zagreba, Visokog učilišta Algebra iz Zagreba, Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Rijeci, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog studija Sveučilišta u Zagrebu. U radu sa studentima, sudjelovali su mentori iz Hrvatske, Švedske, Australije, Kine, Njemačke i  Mađarske.

Za mnogo studente upravo je rad u Ljetnom kampu Ericssona Nikole Tesle bio odlučujući čimbenik pri izboru poslodavca i područja u kojem dalje žele razvijati svoju karijeru. S druge strane, Ericsson Nikola Tesla u kampu pronalazi top talente, zapošljava ih i uključuje na najsloženije globalne tehnološke projekte. Tako kompanija jača svoju poziciju na zahtjevnom globalnom tržištu, a istodobno mladim stručnjacima osigurava atraktivne poslovne prilike te razvoj karijere ovdje u Hrvatskoj.

Još iz kategorije

Novi branding Sofascora uz dovođenje Luke Modrića kao ambasadora

Novi branding Sofascora uz dovođenje Luke Modrića kao ambasadora

05.10.2022.

Suradnja s Modrićem je objavljena u trenutku kada hrvatska IT tvrtka Sofascore kreće u novo poglavlje svojeg poslovanja, a sve započinje dizajnerskim iskorakom i objavom novog logotipa na velikoj proslavi u središtu Zagreba.

Studio Sonda deseta je najučinkovitija nezavisna agencija u Europi

Studio Sonda deseta je najučinkovitija nezavisna agencija u Europi

03.10.2022.

Studio Sonda najučinkovitija je agencija u Hrvatskoj u 2021. godini, dok je Gradska knjižnica Poreč najučinkovitiji brend, kao i oglašivač, pokazao je to Global Effie Effectiveness Index 2021, a na rang-listama najučinkovitijih našle su se i druge hrvatske agencije i tvrtke.

UniCredit i Allianz učvršćuju svoje partnerstvo

UniCredit i Allianz učvršćuju svoje partnerstvo

03.10.2022.

UniCredit i Allianz objavljuju da su potpisali okvirni ugovor i dva dodatna ugovora o kupoprodaji udjela u Zagrebačkoj banci, s namjerom da otpuste svoje izravne i neizravne dioničke udjele.