South Central Ventures uložio u startup Agremo

South Central Ventures uložio u startup Agremo

Foto: DepositPhotos

Investicijski fond rizičnog kapitala South Central Ventures odlučio je investirati u startup Agremo. Riječ je o tvrtki osnovanoj u Beogradu prije tri godine koja se bavi izradom softverske platforme za poljoprivredu.

Riječ je o investiciji vrijednoj 600 tisuća američkih dolara pomoću koje bi Agremo trebao nastaviti s ekspanzijom. Inače, njihova platforma za agrobiznis bavi se analitikom raznih podataka vezanim uz intenzivni uzgoj kultura, nadziranje polja dronovima i slično. Putem njihovog softvera, trenutačno se nadzire više od 100 tisuća hektara nasada u stotinjak država svijeta.

U procesu obrade podataka, važnih za poljoprivrednike, umjetna inteligencija iz fotografija izvlači podatke koje potom procesira. Tako se, primjerice, uz pomoć fotografija s visine mogu brojati biljke prisutne na polju (preko stotinu različitih vrsta), detektirati bolesti i napasnici, količina vode na polju, razvoj cvjetova i brojni drugi korisni podaci.

Još iz kategorije

Izravna strana ulaganja u Europi i Hrvatskoj prošle godine zabilježila blagi pad

Izravna strana ulaganja u Europi i Hrvatskoj prošle godine zabilježila blagi pad

16.06.2019. komentiraj

Europske su države u 2018. zabilježile pad stranih ulaganja od četiri posto nakon šest pozitivnih godina. Hrvatska se na popisu našla na 26. mjestu s ukupno 31 projektom. Time je zadržala isto mjesto na ljestvici iako je zabilježila sedam investicijskih projekata manje u odnosu na godinu ranije.

Google se sprema za monetizaciju Maps-a

Google se sprema za monetizaciju Maps-a

12.06.2019. komentiraj

Google Maps ima više od milijardu korisnika na mjesečnoj razini i softver je koji se koristi u svakodnevici iz razloga što uistinu funkcionira i olakšava život, zbog čega svaka promjena u krivom smjeru ne može biti dobro prihvaćena. Kao ona o kojoj se sve više priča u kompaniji, svjesnoj da Maps ne donosi zaradu koju bi mogao donositi s obzirom na popularnost i vrijednost kod korisnika.

Prvo PwC-evo globalno istraživanje o krizi

Prvo PwC-evo globalno istraživanje o krizi

12.06.2019. komentiraj

Analitička kuća PwC objavila je rezultate svog prvog globalnog istraživanja o krizi, Global Crisis Survey. Rezultati se temelje na ispitivanju 2.084 osobe u 43 zemlje, koje su anketirane na 15 različitih jezika.