South Central Ventures uložio u startup Agremo

South Central Ventures uložio u startup Agremo

Foto: DepositPhotos

Investicijski fond rizičnog kapitala South Central Ventures odlučio je investirati u startup Agremo. Riječ je o tvrtki osnovanoj u Beogradu prije tri godine koja se bavi izradom softverske platforme za poljoprivredu.

Riječ je o investiciji vrijednoj 600 tisuća američkih dolara pomoću koje bi Agremo trebao nastaviti s ekspanzijom. Inače, njihova platforma za agrobiznis bavi se analitikom raznih podataka vezanim uz intenzivni uzgoj kultura, nadziranje polja dronovima i slično. Putem njihovog softvera, trenutačno se nadzire više od 100 tisuća hektara nasada u stotinjak država svijeta.

U procesu obrade podataka, važnih za poljoprivrednike, umjetna inteligencija iz fotografija izvlači podatke koje potom procesira. Tako se, primjerice, uz pomoć fotografija s visine mogu brojati biljke prisutne na polju (preko stotinu različitih vrsta), detektirati bolesti i napasnici, količina vode na polju, razvoj cvjetova i brojni drugi korisni podaci.

Još iz kategorije

S&T kupio Iskratel

S&T kupio Iskratel

01.07.2020. komentiraj

Slovenski Iskratel Group, jedan od vodećih europskih ICT poslužitelja za digitalnu transformaciju u telekomunikacijama, prijevozu, javnoj sigurnosti i energetskoj industriji, postao je dio austrijske kompanije S&T AG. Riječ je o vodećem dobavljaču IT sustava, njihovih usluga i rješenja, u središnjoj i istočnoj Europi. Ta grupacija zapošljava oko 4900 ljudi i djeluje na području 32 zemlje diljem svijeta.

Svaki drugi radnik često razmišlja o promjeni posla

Svaki drugi radnik često razmišlja o promjeni posla

01.07.2020. komentiraj

S obzirom na to da su najpoželjniji poslodavci njemački trgovački lanci dm-drogerie markt d.o.o., MÜLLER TRGOVINA ZAGREB d.o.o. te LIDL d.o.o. ne čudi podatak da najviše ispitanika (34 posto) želi raditi u privatnoj tvrtki u stranom vlasništvu.

Velika borba za digitalne urede

Velika borba za digitalne urede

01.07.2020. komentiraj

Microsoftov Teams i Slack nastavili su voditi bitku za “digitalne urede” i tijekom pandemije koronavirusa, što se može vidjeti na porastu broja korisnika tih platformi, ali i cijelom nizu pogodnosti, noviteta i sadržaja u najavi.