South Central Ventures uložio u startup Agremo

South Central Ventures uložio u startup Agremo

Foto: DepositPhotos

Investicijski fond rizičnog kapitala South Central Ventures odlučio je investirati u startup Agremo. Riječ je o tvrtki osnovanoj u Beogradu prije tri godine koja se bavi izradom softverske platforme za poljoprivredu.

Riječ je o investiciji vrijednoj 600 tisuća američkih dolara pomoću koje bi Agremo trebao nastaviti s ekspanzijom. Inače, njihova platforma za agrobiznis bavi se analitikom raznih podataka vezanim uz intenzivni uzgoj kultura, nadziranje polja dronovima i slično. Putem njihovog softvera, trenutačno se nadzire više od 100 tisuća hektara nasada u stotinjak država svijeta.

U procesu obrade podataka, važnih za poljoprivrednike, umjetna inteligencija iz fotografija izvlači podatke koje potom procesira. Tako se, primjerice, uz pomoć fotografija s visine mogu brojati biljke prisutne na polju (preko stotinu različitih vrsta), detektirati bolesti i napasnici, količina vode na polju, razvoj cvjetova i brojni drugi korisni podaci.

Još iz kategorije

Francuska uvodi nove tehnološke vize kako bi lakše privukla talente

Francuska uvodi nove tehnološke vize kako bi lakše privukla talente

19.03.2019. komentiraj

Velika Britanija krenula je stopama Donalda Trumpa i Sjedinjenih Američkih Država pa najavljuje stroži vizni režim, što je ponukalo Francusku da krene u potpuno drugom smjeru pa otvori svoje granice kao nikad prije, ali samo ako se radi o tehnološkim vizama.

EU odgađa uvođenje digitalnog poreza za kraj 2020.

EU odgađa uvođenje digitalnog poreza za kraj 2020.

18.03.2019. komentiraj

Europska unija pričekat će do kraja sljedeće godine s uvođenjem jedinstvenog poreza na digitalne prihode velikih kompanija jer nisu sve zemlje članice za kompromisno rješenje koje se pokušalo implementirati od 21. ožujka ove godine. Protiv njega su Irska, Švedska, Danska i Finska, a Njemačka, Nizozemska i Velika Britanija tražile su još vremena kako bi donijele odluku.

Nvidia i u krizi prodaje 4 puta više grafičkih kartica od AMD-a

Nvidia i u krizi prodaje 4 puta više grafičkih kartica od AMD-a

15.03.2019. komentiraj

Tržište grafičkih procesorskih jedinica (GPU) u padu i Nvidia je time najteže pogođena, ali svejedno je još uvijek bolja no AMD, podosta bolja! Konkretnije, na četiri Nvidia GPU, proda se tek jedna AMD i to dovoljno govori o dominaciji koju ta američka kompanija još uvijek ima nad direktnom konkurencijom.