South Central Ventures uložio u Leanpay

South Central Ventures uložio u Leanpay

Foto: DepositPhotos

South Central Ventures dodaje još jednog člana u svoj portfelj u Srbiji – Leanpay Fintech start-up koji pomaže ljudima platiti za potrošačke robe na kredit / u ratama. Leanpay je usmjeren na ponovno otkrivanje financiranja prodajnih mjesta pružanjem trenutnih i jednostavnih planova otplate u svim prodajnim kanalima.

Globalno financiranje na prodajnim mjestima očekuje značajan rast u sljedećim godinama. Tehnologija i podaci pokazuju da trgovci i financijske institucije sada mogu ponuditi kredite u trenutku kupnje, bilo online ili u trgovinama.

U isto vrijeme, tradicionalne kreditne kartice postaju sve manje popularne među mlađim potrošačima što je stvorilo novi zamah na tržištu. FinTech tvrtke su predvodnici u trendu posudbe na prodajnim mjestima. Trenutno se to smatra s više od 500 milijuna dolara ulaganja u posljednjih 6 mjeseci.

Leanpayovo rješenje pruža prednosti i za potrošače i za trgovce. Za potrošače je lako vidjeti privlačnost Leanpay POS financiranja. To je trenutačno i digitalno i može ponuditi veću transparentnost ukupnih troškova kupnje, a pruža veću fleksibilnost kada je riječ o plaćanju roba i usluga. Za trgovce, ključni dio prodaje je dobivanje više kupaca i veća prodaja. Leanpay-ovo rješenje povećava stope pretvorbe (konverzije) nudeći potrošačima intuitivne, besprijekorne procese posudbe i pruža visoke stope odobravanja za podnositelje zahtjeva za kredit. Nudeći Leanpay POS financiranje povećava kupovnu moć kupaca, jer im daje više vremena za plaćanje svojih kupnji, što im pak omogućava da odaberu stavke veće vrijednosti. Korisnici Leanpaya izjavili su da su u prosjeku potrošili više od 7,5 posto zbog mogućnosti posudbe na blagajni.

Leanpay tim se sastoji od iskusnih stručnjaka iz maloprodaje, bankarstva i razvoja financijskog softvera. Suosnivači Miša Živić i Dušan Nešovski počeli su graditi ideju tijekom studija MBA na Sveučilištu Oxford. Temeljni tim je kasnije ojačao iskusni bankarski rukovoditelji Janko Medja i Tilen Zugwitz. Temeljni razvojni tim Leanpay-a ima više od 10 godina iskustva u izgradnji proizvoda koji se temelje na transakcijama, a vodi ga Nikola Belošević, koji radi kao CTO, i Jovan Milićević, koji je CPO.

“Leanpayov multidisciplinarni tim uspio je stvoriti vrijednost i za kupce i za trgovce. Naši klijenti su nas ocijenili 4.8 (na skali od 1 do 5), a za 8 mjeseci na tržištu uspjeli smo opslužiti više od tisuću klijenata, sa 77,5% CAGR. Leanpay se do sada udružio s 45 trgovaca u Sloveniji, dok naš tim svakog mjeseca dodaje 3-4 nova trgovca. Vidimo da bi naš pristup mogao imati veliku priliku na tržištu EU, spajanjem jedinstvenog digitalnog tržišta i rascjepkanosti u financijskom dijelu i korisnicima donijeti novo iskustvi u POS financiranju širom EU-a. Partnerstvo sa South Central Ventures pomoći će nam da ojačamo našu poziciju u Sloveniji i pripremimo infrastrukturu za rast u EU-u”, rekao je Misa Živić, CEO Leanpaya.

"Fintech je pravo mjesto u području ulaganja u South Central Ventures. To je još uvijek fragmentirana industrija i budući da su tradicionalne financijske institucije prilično konzervativne u svojim procesima digitalne transformacije, prilika za takve nove tvrtke s novim poslovnim modelima kao što je Leanpay i dalje postoji. Prepoznali smo spoj tehnološkog talenta u kombinaciji s višim bankarskim iskustvom u Leanpayu kao izvrsnu priliku da poremete ovu tržišnu nišu i oduševljeni smo što se pridružujemo momcima na njihovom putu “, rekao je Jure Mikuž, upravni partner, SCV.

Još iz kategorije

Wikipedia ima problema s Google Translate

Wikipedia ima problema s Google Translate

18.05.2019. komentiraj

Wikipedia je osnovana s ciljem omogućenja znanja svima u cijelom svijetu, nadohvat ruke, no osim engleskog jezika, čini se da stvari ne idu najbolje. Dok na najraširenijem jeziku svijeta ta online enciklopedija broji 5,5 milijuna tekstova, koji kvalitetom podosta variraju, tek 15 drugih edicija broji milijun ili više. Od njih 301!

HAMAG-BICRO predstavio uspješne tvrtke koje su podržali u razvoju

HAMAG-BICRO predstavio uspješne tvrtke koje su podržali u razvoju

16.05.2019. komentiraj

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u sklopu kampanje #prvih25 predstavila je neke od svojih najuspješnijih korisnika te naglasila uspješnost poslovanja kroz 9,3 milijardi kuna investicija. Riječ je o kampanji koja predstavlja 25 priča poduzetnika koji su kroz usluge i podršku ostvarili izvrsne poslovne rezultate, prvih 25 godina postojanja i uspješnog poslovanja Agencije te 25 programa potpore poduzetničkom poslovanju.

Include dobio privatnu investiciju od četiri milijuna kuna

Include dobio privatnu investiciju od četiri milijuna kuna

16.05.2019. komentiraj

Solinski Include, tvrtka proizvođač pametnog urbanog namještaja, osnivača Ivana Mrvoša, potvrdila je prvog izravnog ulagača u novoj investicijskoj rundi. Radi se o Stjepanu Talanu, direktoru Varaždinske tvrtke Solvis. Solvis je jedini hrvatski proizvođač fotonaponskih modula koji zapošljava 180 djelatnika, a u 2017. godini zabilježili su više od 600 milijuna kuna prihoda. Osim toga, tvrtka se dvije godine za redom našla na listi Londonske burze među 1000 tvrtki koje inspiriraju Europu.