South Central Ventures uložio u Leanpay

South Central Ventures uložio u Leanpay

Foto: DepositPhotos

South Central Ventures dodaje još jednog člana u svoj portfelj u Srbiji – Leanpay Fintech start-up koji pomaže ljudima platiti za potrošačke robe na kredit / u ratama. Leanpay je usmjeren na ponovno otkrivanje financiranja prodajnih mjesta pružanjem trenutnih i jednostavnih planova otplate u svim prodajnim kanalima.

Globalno financiranje na prodajnim mjestima očekuje značajan rast u sljedećim godinama. Tehnologija i podaci pokazuju da trgovci i financijske institucije sada mogu ponuditi kredite u trenutku kupnje, bilo online ili u trgovinama.

U isto vrijeme, tradicionalne kreditne kartice postaju sve manje popularne među mlađim potrošačima što je stvorilo novi zamah na tržištu. FinTech tvrtke su predvodnici u trendu posudbe na prodajnim mjestima. Trenutno se to smatra s više od 500 milijuna dolara ulaganja u posljednjih 6 mjeseci.

Leanpayovo rješenje pruža prednosti i za potrošače i za trgovce. Za potrošače je lako vidjeti privlačnost Leanpay POS financiranja. To je trenutačno i digitalno i može ponuditi veću transparentnost ukupnih troškova kupnje, a pruža veću fleksibilnost kada je riječ o plaćanju roba i usluga. Za trgovce, ključni dio prodaje je dobivanje više kupaca i veća prodaja. Leanpay-ovo rješenje povećava stope pretvorbe (konverzije) nudeći potrošačima intuitivne, besprijekorne procese posudbe i pruža visoke stope odobravanja za podnositelje zahtjeva za kredit. Nudeći Leanpay POS financiranje povećava kupovnu moć kupaca, jer im daje više vremena za plaćanje svojih kupnji, što im pak omogućava da odaberu stavke veće vrijednosti. Korisnici Leanpaya izjavili su da su u prosjeku potrošili više od 7,5 posto zbog mogućnosti posudbe na blagajni.

Leanpay tim se sastoji od iskusnih stručnjaka iz maloprodaje, bankarstva i razvoja financijskog softvera. Suosnivači Miša Živić i Dušan Nešovski počeli su graditi ideju tijekom studija MBA na Sveučilištu Oxford. Temeljni tim je kasnije ojačao iskusni bankarski rukovoditelji Janko Medja i Tilen Zugwitz. Temeljni razvojni tim Leanpay-a ima više od 10 godina iskustva u izgradnji proizvoda koji se temelje na transakcijama, a vodi ga Nikola Belošević, koji radi kao CTO, i Jovan Milićević, koji je CPO.

“Leanpayov multidisciplinarni tim uspio je stvoriti vrijednost i za kupce i za trgovce. Naši klijenti su nas ocijenili 4.8 (na skali od 1 do 5), a za 8 mjeseci na tržištu uspjeli smo opslužiti više od tisuću klijenata, sa 77,5% CAGR. Leanpay se do sada udružio s 45 trgovaca u Sloveniji, dok naš tim svakog mjeseca dodaje 3-4 nova trgovca. Vidimo da bi naš pristup mogao imati veliku priliku na tržištu EU, spajanjem jedinstvenog digitalnog tržišta i rascjepkanosti u financijskom dijelu i korisnicima donijeti novo iskustvi u POS financiranju širom EU-a. Partnerstvo sa South Central Ventures pomoći će nam da ojačamo našu poziciju u Sloveniji i pripremimo infrastrukturu za rast u EU-u”, rekao je Misa Živić, CEO Leanpaya.

"Fintech je pravo mjesto u području ulaganja u South Central Ventures. To je još uvijek fragmentirana industrija i budući da su tradicionalne financijske institucije prilično konzervativne u svojim procesima digitalne transformacije, prilika za takve nove tvrtke s novim poslovnim modelima kao što je Leanpay i dalje postoji. Prepoznali smo spoj tehnološkog talenta u kombinaciji s višim bankarskim iskustvom u Leanpayu kao izvrsnu priliku da poremete ovu tržišnu nišu i oduševljeni smo što se pridružujemo momcima na njihovom putu “, rekao je Jure Mikuž, upravni partner, SCV.

Još iz kategorije

Trumpov trgovinski rat s Kinom radi veliku štetu tehnološkom sektoru

Trumpov trgovinski rat s Kinom radi veliku štetu tehnološkom sektoru

20.07.2019. komentiraj

Američki predsjednik Donald Trump ne odustaje od trgovinskog rata s Kinom i to je itekako počelo ostavljati traga na američki tehnološku industriju, na što upozoravaju čelnici onih najvećih. Primjerice, tarife na uvoz kineskih proizvoda koštale su u svibnju 1,3 milijardi američkih dolara, što je šest puta više nego u istom razdoblju lani.

IBM imenovao Tomislava Baluna za novog poslovnog direktora IBM-a Hrvatska

IBM imenovao Tomislava Baluna za novog poslovnog direktora IBM-a Hrvatska

18.07.2019. komentiraj

IBM je danas objavio imenovanje Tomislava Baluna na funkciju novog poslovnog direktora IBM-a Hrvatska. Tomislav će biti odgovoran za sve prodajne aktivnosti IBM-a na hrvatskom tržištu, uključujući cjelokupni portfelj IBM-ovih proizvoda i usluga.

Lenovo zabilježio rast isporuka računala

Lenovo zabilježio rast isporuka računala

18.07.2019. komentiraj

Kineski Lenovo uspio je po prvi put unazad šest mjeseci zabilježiti rast isporuka računala na globalnoj razini, unatoč trgovinskom ratu koji se vodi između Kine i Sjedinjenih Američkih Država.