South Central Ventures uložio u AdScanner

South Central Ventures uložio u AdScanner

Foto: Shutterstock

Investicijska kuća South Central Ventures, koja raspolaže s 40 milijuna eura vrijednim fondom, prepoznala je potencijal u tehnologiji tvrtke AdScannera. Kapital tog startupa tako će se u ovom investicijskom ciklusu s postojećih 6 povećati na 20 milijuna kuna. Tvrtka se ovim potezom pridružila probranoj ekipi startupa koji su postali dio SCV obitelji, a čine ju firme poput Bulb Technologies i Agrivi.

AdScanner je marketinški startup koji pruža big data rješenja za novu generaciju TV business modela. Na ad tech sceni je aktivan od 2012. godine, a trenutno je prisutan na hrvatskom, austrijskom, njemačkom, bugarskom i srpskom tržištu. Razvio je algoritam za automatsko prepoznavanje video sadržaja koji je promijenio poimanje brzine i preciznosti u ad tech svijetu. Dodatno, AdScanner s vlastitom Rapid Data Vectoring tehnologijom skuplja i integrira napredne podatke o gledanosti na različitim TV platformama.

"AdScanner na temelju data-driven pristupa mijenja način na koji se planiraju, kupuju i mjere TV kampanje i sadržaji. S jedne strane, omogućavamo brzinu, preciznost i transparentnost svim sukreatorima televizije, kao što su agencije, televizijski kanali i sami oglašivači, a s druge pružamo mogućnost kabelskim i telekom operatorima da uz naše prilagođeno TV DMP rješenje izgrade buduće poslovne modele TV oglašavanja. S ovom investicijom dodatno ćemo proširiti međunarodni utjecaj i značajno ojačati naše prodajne i razvojne mogućnosti", istaknuo je suosnivač i direktor AdScannera Marin Ćurković.

"Od puno ljudi sam čuo kako televizija umire. Neki tvrde kako se oglašivački budžeti sve više troše na digitalne medije, online i mobilno oglašavanje. Strukovna izvješća pokazuju posve različitu sliku. Potrošačke navike se mijenjaju i oglašavanje postaje sve preciznije i usmjerenije. Sada povezani smart TV uređaji preuzimaju inicijativu i oni oglašivači koji prvi budu uspjeli iskoristiti novi trend će najviše profitirati. Mi smo prepoznali ulogu koju AdScanner ima u tom lancu vrijednosti i uzbuđeni smo što im pomažemo na tom putu”, rekao je managing partner u South Central Ventures Jure Mikuž.

Još iz kategorije

Azijska gospodarstva profitiraju od trgovinskih napetosti između SAD-a i Kine

Azijska gospodarstva profitiraju od trgovinskih napetosti između SAD-a i Kine

16.07.2019. komentiraj

Prema analizi koju je objavio PwC, učinci početnog kruga carina koje je američka vlada nametnula uvozu iz Kine ranije ove godine počeli su značajno i vidljivo utjecati na globalnu trgovinu. Ovo je svakako važno i sklopu problema Huawea i američkih tvrtki s kojima radi i surađuje.

Lideri trebaju preuzeti odgovornost za odgovorno korištenje umjetne inteligencije

Lideri trebaju preuzeti odgovornost za odgovorno korištenje umjetne inteligencije

15.07.2019. komentiraj

Procijenjeni ekonomski potencijal umjetne inteligencije (UI)  od 15,7 bilijuna dolara ostvarit će se samo ako organizacije u svoje poslovanje integriraju odgovornu praksu korištenja umjetne inteligencije i uzmu ih u obzir prije bilo kakvog razvoja, zaključuje se u novom PwC-ovom istraživanju.

Hrvatskom vladaju mikro i mali poduzetnici

Hrvatskom vladaju mikro i mali poduzetnici

14.07.2019. komentiraj

U razdoblju unatrag 17 godina (od 2002.), 2018. godine bila je za poduzetnike najuspješnija s 28,2 milijarde kuna neto dobiti, u kojoj su sve četiri skupine poduzetnika poslovale pozitivno, s tim da je udio srednjih i velikih poduzetnika u ukupno ostvarenoj neto dobiti 69,3 posto.