South Central Ventures uložio u AdScanner

South Central Ventures uložio u AdScanner

Foto: Shutterstock

Investicijska kuća South Central Ventures, koja raspolaže s 40 milijuna eura vrijednim fondom, prepoznala je potencijal u tehnologiji tvrtke AdScannera. Kapital tog startupa tako će se u ovom investicijskom ciklusu s postojećih 6 povećati na 20 milijuna kuna. Tvrtka se ovim potezom pridružila probranoj ekipi startupa koji su postali dio SCV obitelji, a čine ju firme poput Bulb Technologies i Agrivi.

AdScanner je marketinški startup koji pruža big data rješenja za novu generaciju TV business modela. Na ad tech sceni je aktivan od 2012. godine, a trenutno je prisutan na hrvatskom, austrijskom, njemačkom, bugarskom i srpskom tržištu. Razvio je algoritam za automatsko prepoznavanje video sadržaja koji je promijenio poimanje brzine i preciznosti u ad tech svijetu. Dodatno, AdScanner s vlastitom Rapid Data Vectoring tehnologijom skuplja i integrira napredne podatke o gledanosti na različitim TV platformama.

"AdScanner na temelju data-driven pristupa mijenja način na koji se planiraju, kupuju i mjere TV kampanje i sadržaji. S jedne strane, omogućavamo brzinu, preciznost i transparentnost svim sukreatorima televizije, kao što su agencije, televizijski kanali i sami oglašivači, a s druge pružamo mogućnost kabelskim i telekom operatorima da uz naše prilagođeno TV DMP rješenje izgrade buduće poslovne modele TV oglašavanja. S ovom investicijom dodatno ćemo proširiti međunarodni utjecaj i značajno ojačati naše prodajne i razvojne mogućnosti", istaknuo je suosnivač i direktor AdScannera Marin Ćurković.

"Od puno ljudi sam čuo kako televizija umire. Neki tvrde kako se oglašivački budžeti sve više troše na digitalne medije, online i mobilno oglašavanje. Strukovna izvješća pokazuju posve različitu sliku. Potrošačke navike se mijenjaju i oglašavanje postaje sve preciznije i usmjerenije. Sada povezani smart TV uređaji preuzimaju inicijativu i oni oglašivači koji prvi budu uspjeli iskoristiti novi trend će najviše profitirati. Mi smo prepoznali ulogu koju AdScanner ima u tom lancu vrijednosti i uzbuđeni smo što im pomažemo na tom putu”, rekao je managing partner u South Central Ventures Jure Mikuž.

Još iz kategorije

Wikipedia ima problema s Google Translate

Wikipedia ima problema s Google Translate

18.05.2019. komentiraj

Wikipedia je osnovana s ciljem omogućenja znanja svima u cijelom svijetu, nadohvat ruke, no osim engleskog jezika, čini se da stvari ne idu najbolje. Dok na najraširenijem jeziku svijeta ta online enciklopedija broji 5,5 milijuna tekstova, koji kvalitetom podosta variraju, tek 15 drugih edicija broji milijun ili više. Od njih 301!

HAMAG-BICRO predstavio uspješne tvrtke koje su podržali u razvoju

HAMAG-BICRO predstavio uspješne tvrtke koje su podržali u razvoju

16.05.2019. komentiraj

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u sklopu kampanje #prvih25 predstavila je neke od svojih najuspješnijih korisnika te naglasila uspješnost poslovanja kroz 9,3 milijardi kuna investicija. Riječ je o kampanji koja predstavlja 25 priča poduzetnika koji su kroz usluge i podršku ostvarili izvrsne poslovne rezultate, prvih 25 godina postojanja i uspješnog poslovanja Agencije te 25 programa potpore poduzetničkom poslovanju.

Include dobio privatnu investiciju od četiri milijuna kuna

Include dobio privatnu investiciju od četiri milijuna kuna

16.05.2019. komentiraj

Solinski Include, tvrtka proizvođač pametnog urbanog namještaja, osnivača Ivana Mrvoša, potvrdila je prvog izravnog ulagača u novoj investicijskoj rundi. Radi se o Stjepanu Talanu, direktoru Varaždinske tvrtke Solvis. Solvis je jedini hrvatski proizvođač fotonaponskih modula koji zapošljava 180 djelatnika, a u 2017. godini zabilježili su više od 600 milijuna kuna prihoda. Osim toga, tvrtka se dvije godine za redom našla na listi Londonske burze među 1000 tvrtki koje inspiriraju Europu.