Sony prestaje s prodajom mobitela u SAD-u

Sony prestaje s prodajom mobitela u SAD-u

Sony se odlučio promijeniti poslovnu strategiju po pitanju pametnih telefona pa napušta tržište Sjedinjenih Američkih Država, u kojima je kroz posljednjih godinu dana zabilježio 879,5 milijuna američkih dolara minusa te prodao svega 6,5 milijuna uređaja.

Stoga, ubuduće će se japanski div koncentrirati na prodaju u Japanu, Tajvanu, Hong Kongu i Europi, gdje postiže daleko više uspjeha nego na američkom tržištu.

Razlog za to jesu bolje povijesne veze, kad se radi o mobilnim uređajima. Što se tiče domaćeg Japana, ne čudi što je Sony popularan bez obzira na snažnu konkurenciju, kao što nije slučajno ni da je popularan u okolnim zemljama. No, u Europi ne bi bio to što jest da nije bilo partnerstva s Ericssonom u vremenu kad su pametni telefoni tek osvajali tržište, a klasični mobilni uređaji polako nestajali sa scene, zajedno sa Sony Ercisson modelima.

Samim time je i Sony Mobile nekako zadržao uspjeh, bez obzira na nejasnu strategiju i čudnu politiku kad se radi o pametnim telefonima. Sjeverna Amerika nije imala strpljenja ni milosti, posebno ako znamo za neke greške. Kao, primjerice, ona kad se iz nekog razloga na Xperia modelima u sjevernoj Americi onemogućilo skeniranje otiska prsta. Bez ikakvog objašnjenja ili pojašnjenja.

Uz to, dok u Europi, Japanu, Tajvanu, Hong Kongu... Sony Mobile ima odličnu suradnju s operaterima, u SAD-u ona ne postoji od 2015. i Verizona, koji je stajao uz model Xperia Z4V. Ipak, sve to nekako ne brine vodeće ljude kompanije jer četiri godine kao da su umjesto traženja strategija ostanka na tržištu, tražili način kako izaći. I to se sad dogodilo.

Nije ni to sve, nedavno je Sony najavio zatvaranje proizvodnih lanaca u Pekingu i otvaranje novih na Tajlandu, kako bi uštedio. Sve to samo je potvrda kaosa koji vlada na tržištu.

Naime, osim Indije, Indonezije, Južne Koreje i Vijetnama, nitko nije rastao kroz 2018., što su posebno osjetili oni manji proizvođači, kojima Sony u mobilnom svijetu ipak pripada...

Još iz kategorije

Zaposlenici tvrde da tvrtke koriste IT za čisti profit, a ne za osnaživanje radnika

Zaposlenici tvrde da tvrtke koriste IT za čisti profit, a ne za osnaživanje radnika

23.09.2019. komentiraj

Kompanija Zensar je napravila zanimljivo istraživanje u kojem je bilo uključeno tisuću zaposlenika viših pozicija u IT i zdravstenom sektoru te stigla do zaključka da bi nadređeni voljeli da im podređeni rade kao strojevi, odnosno, da bi voljeli kad bi upravljali strojevima umjesto ljudima.

Lemax kreće u projekt „Strategija 2023“

Lemax kreće u projekt „Strategija 2023“

23.09.2019. komentiraj

Lemax dobiva pojačanje jer će Miroslav Keleković, vodit će tehnološku transformaciju s timom od 50 stručnjaka čime Lemax kreće u intenzivnu fazu ostvarenja „Strategije 2023“ i nastavak izvoza softverskog rješenja za turističke agencije i turoperatore.

Schneider Electric među 52 kompanije koje mijenjaju svijet

Schneider Electric među 52 kompanije koje mijenjaju svijet

19.09.2019. komentiraj

Schneider Electric ove godine je uvršten na renomiranu listu kompanija “Change the World“ časopisa Fortune za 2019. godinu. Uz Schneider Electric, na toj se listi nalazi još 51 kompanija kojima su globalni izazovi suvremenog društva među visokim prioritetima, odnosno čine njihovu korporativnu strategiju.