Sony otkrio zašto su njihove kamere za mobitele zaostajale za konkurencijom

Sony otkrio zašto su njihove kamere za mobitele zaostajale za konkurencijom

Sony i njegove digitalne kamere imaju izimnu vrijednost na tržištu posljednjih nekoliko desetljeća i zato je bilo čudno što na njegovim pametnim telefonima kamere nisu bile na razini, već su zaostajale za konkurencijom. Japanski tehnološki gigant odlučio je otkriti zašto se tako nešto događalo. Odgovor leži u softveru, ali i činjenici da odjeli međusobno ne surađuju koliko bi trebali.

Naime, hardverski je Sony praktički besprijekoran, dobavljač je senzora većini proizvođača i stručnost koju ima na tom području nikad nitko nije mogao osporiti. No, kad se radi o softverskom dijelu, situacija je bitno drugačija i to smo jasno mogli vidjeti. Sve do ovogodišnjeg Xperia 1 pametnog telefona, predstavljenog na Mobile World Congressu (MWC) u Barceloni.

S njim se odustalo od jednostruke glavne kamere te okrenulo standardima postavljenima od strane konkurencije. Konkretnije, Sony nudi trostruku kameru (12+12+12MP) i jednostruku prednju od 8MP, ali uz HDR tehnologiju. Prema viđenom, ovaj put Sony ne zaostaje za konkurencijom, ali kameru tek treba testirati u realnim uvjetima i usporediti s ostatkom tržišta. To će biti ključ i istinski pokazatelj onoga za što je Sony spreman ili nije.

Jer, uostalom, lako je načiniti trostruku kameru, teže je učiniti da ona nudi vrhunske rezultate. Time se dolazi do dijela vezanog za izostanak suradnje, o kojem je progovorio Adam Marsh, Sonyjev menadžer za marketing na globalnoj razini.

"Iako smo ista kompanija, to ne znači da ne postoji kompetitivnost. Još uvijek postoje neke barijere i Alpha ne želi ponuditi za Mobile neke stvari, što ima smisla jer bismo onda u pametnom telefonu ponudili ono što se nudi u tri tisuće eura vrijednoj digitalnoj kameri. Srećom, barijera je ipak nešto manja pa se postiže napredak", kazao je Marsh.

Očito se u kompaniji shvatili da se zajedničkim snagama može napraviti bolje rezultate i bit će zanimljivo vidjeti plodove te suradnje narednih mjeseci i godina.

Još iz kategorije

Spin povećao poslovni prostor i čeka nove zaposlenike

Spin povećao poslovni prostor i čeka nove zaposlenike

26.05.2019. komentiraj

Osječka IT tvrtka Spin proširila je svoj poslovni prostor u središtu Osijeka. Nakon temeljite adaptacije potkrovlja zgrade u kojoj posluju već dugi niz godina, stvorili su uvjete za dodatno povećanje broja zaposlenika.

Huawei u pregovorima s Android trgovinom aplikacija Aptoide kao zamjena za Google Play Store

Huawei u pregovorima s Android trgovinom aplikacija Aptoide kao zamjena za Google Play Store

25.05.2019. komentiraj

Huawei nije gubio vrijeme, odmah po objavi da će ostati bez licence za Android, zbog odluke Googlea, krenulo se s razmatranjem mogućnosti u bližoj i daljoj budućnosti. A jedna od njih jest pronalazak alternative za Google Play Store i najčešće se spominje upravo Aptoid.

ZTE lansirao svoj prvi cybersigurnosni laboratorij u Europi

ZTE lansirao svoj prvi cybersigurnosni laboratorij u Europi

25.05.2019. komentiraj

Kineski ZTE jedna je od najvećih žrtava politike Donalda Trumpa o zabrani poslovanja na području Sjedinjenih Američkih Država, ali to kompaniju ne sprečava da posluje u Europi, što potvrđuje pokretanje prvog laboratorija za kibernetičku sigurnost na Starom kontinentu.