Sony otkrio zašto su njihove kamere za mobitele zaostajale za konkurencijom

Sony otkrio zašto su njihove kamere za mobitele zaostajale za konkurencijom

Sony i njegove digitalne kamere imaju izimnu vrijednost na tržištu posljednjih nekoliko desetljeća i zato je bilo čudno što na njegovim pametnim telefonima kamere nisu bile na razini, već su zaostajale za konkurencijom. Japanski tehnološki gigant odlučio je otkriti zašto se tako nešto događalo. Odgovor leži u softveru, ali i činjenici da odjeli međusobno ne surađuju koliko bi trebali.

Naime, hardverski je Sony praktički besprijekoran, dobavljač je senzora većini proizvođača i stručnost koju ima na tom području nikad nitko nije mogao osporiti. No, kad se radi o softverskom dijelu, situacija je bitno drugačija i to smo jasno mogli vidjeti. Sve do ovogodišnjeg Xperia 1 pametnog telefona, predstavljenog na Mobile World Congressu (MWC) u Barceloni.

S njim se odustalo od jednostruke glavne kamere te okrenulo standardima postavljenima od strane konkurencije. Konkretnije, Sony nudi trostruku kameru (12+12+12MP) i jednostruku prednju od 8MP, ali uz HDR tehnologiju. Prema viđenom, ovaj put Sony ne zaostaje za konkurencijom, ali kameru tek treba testirati u realnim uvjetima i usporediti s ostatkom tržišta. To će biti ključ i istinski pokazatelj onoga za što je Sony spreman ili nije.

Jer, uostalom, lako je načiniti trostruku kameru, teže je učiniti da ona nudi vrhunske rezultate. Time se dolazi do dijela vezanog za izostanak suradnje, o kojem je progovorio Adam Marsh, Sonyjev menadžer za marketing na globalnoj razini.

"Iako smo ista kompanija, to ne znači da ne postoji kompetitivnost. Još uvijek postoje neke barijere i Alpha ne želi ponuditi za Mobile neke stvari, što ima smisla jer bismo onda u pametnom telefonu ponudili ono što se nudi u tri tisuće eura vrijednoj digitalnoj kameri. Srećom, barijera je ipak nešto manja pa se postiže napredak", kazao je Marsh.

Očito se u kompaniji shvatili da se zajedničkim snagama može napraviti bolje rezultate i bit će zanimljivo vidjeti plodove te suradnje narednih mjeseci i godina.

Još iz kategorije

EU kaznila Google s 1,7 milijardi dolara zbog zlouporabe internet oglašavanja

EU kaznila Google s 1,7 milijardi dolara zbog zlouporabe internet oglašavanja

22.03.2019. komentiraj

Google se ponovno našao u problemmima jer Europska komisija “odrezala” mu je kaznu od 1,68 milijardi američkih dolara zbog zlouporabe dominantnog položaja na području internetskog oglašavanja, što se i nagađalo, samo nije bilo poznato kolika će točno novca ponajveća tehnološka kompanija na svijetu trebati platiti.

Google na čelu 50 najinovativnijih tvrtki

Google na čelu 50 najinovativnijih tvrtki

22.03.2019. komentiraj

Prvi put u posljednjih 13 godina došlo je do promjene na vrhu godišnjeg popisa najinovativnijih tvrtki po anketi Boston Consulting Group  Google je skočio na prvo mjesto, a Amazon na drugo, svrgnuvši tako dodatno Apple, koji je na samom vrhu od 2005. godine. Microsoft i Samsung zauzeli su četvrto, odnosno peto mjesto, i tako zaokružili popis prvih pet najinovativnijih tvrtki na svijetu.

Francuska uvodi nove tehnološke vize kako bi lakše privukla talente

Francuska uvodi nove tehnološke vize kako bi lakše privukla talente

19.03.2019. komentiraj

Velika Britanija krenula je stopama Donalda Trumpa i Sjedinjenih Američkih Država pa najavljuje stroži vizni režim, što je ponukalo Francusku da krene u potpuno drugom smjeru pa otvori svoje granice kao nikad prije, ali samo ako se radi o tehnološkim vizama.