Sony i Lenovo vode pregovore o joint venture spašavanju Vaio poslovanja

Sony i Lenovo vode pregovore o joint venture spašavanju Vaio poslovanja

Foto: Sony

Prema nedavno objavljenom izvješću, tehnološki divovi Sony i Lenovo vode pregovore o mogućem zajedničkom pothvatu kojim bi revitalizirali Vaio računalno poslovanje koje već duže vrijeme bilježi gubitke.

Vaio poslovanje, koje obuhvaća hibridna i prijenosna računala, postalo je generator gubitaka za kompaniju. Kako je kriza u velikoj mjeri naštetila profitnim maržama Sonya, kompanija je odlučila obnoviti Vaio poslovnu i proizvodnu strategiju, ali kako sve više korisnika prelazi na smartphone i tablet uređaje, a popularnost PC računala sve više opada, Sony predviđa da će njihovo računalno poslovanje do kraja fiskalne godine ostati u minusu.

Iz kompanije Sony su, kao odgovor na nedavne napise u medijima, objavili priopćenje u kojem navode da se između kompanija Sony i Lenovo vode pregovori o mogućem joint venture ulaganju u računalno poslovanje, te da su informacije o računalnom savezništvu između ove dvije kompanije u potpunosti netočne.

Kineski računalni div Lenovo, prošlog je tjedna najavio kupnju Googleovog   Motorola Mobility poslovanja za 2,91 milijardu dolara, te je nedavno kupio i IBM-ovo x86 serversko poslovanje. Izgleda da Lenovo ima velike planove o širenju svog poslovanja, koje iz dana u dan uspješno ostvaruje.

Još iz kategorije

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

15.11.2019. komentiraj

Zašto se svi u modernim kompanijama kunu u uspješnost agilnih timova, koje su prednosti agilnog načina rada, što sve on podrazumijeva i zašto svi pričaju o tome samo su neka od pitanja kojima će se baviti panel 'The Word of the Year: Agile' koji će se u sklopu RTL-ove konferencije Digital Shapers ovog mjeseca održati u Zagrebu. O iskustvima agilnog poslovanja i njegovom utjecaju na zaposlenike i korisnike govorit će Ana Pauzar, experience management director u Hrvatskom Telekomu, Luka Gauta, fintech business development manager u CROZ-u i Krešo Žmak, director products u Infobipu.

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

14.11.2019. komentiraj

Najveći domaći telekom operator Hrvatski Telekom koji je ujedno i najveći operator  mreže javnih i privatnih punionica za električna vozila u Hrvatskoj i slovenska energetska kompanija GEN-I sklopili su ugovor o dugoročnom partnerstvu na području e-mobilnosti. Temeljem ugovora vlasnici električnih vozila iz Slovenije i Hrvatske, koji su korisnici usluge e-mobilnosti tvrtke GEN-I, imat će pristup svim punionicama za električna vozila u operativnoj nadležnosti Hrvatskog Telekoma.

Kako se financiraju mediji

Kako se financiraju mediji

13.11.2019. komentiraj

Reuters je proveo zanimljivo istraživanje nad 212 medija diljem svijeta i potvrdio da korisnici ipak prvenstveno biraju one besplatne, a u iznimno manjoj mjeri okreću se onima koje treba plaćati. Automatski, mediji moraju živjeti isključivo od oglašivača.