Sony će objaviti svoj ​​prvi godišnji profit u pet godina

Sony će objaviti svoj ​​prvi godišnji profit u pet godina

Sony je u petak najavio kako će ove godine izvjestiti o svom ​prvom godišnjem profitu od 2008. godine zbog prodaje vrijednosnica.

Tvrtka je prodala sjedište u New Yorku ranije ove godine za 1,1 milijardu dolara, te je prema procjeni stvoren neto novčani prihod od oko 770 milijuna dolara koje će pomoći isplatiti nagomilani dug.

Sony je rekao da je i slabiji jen pomogao u povećanju vrijednosti inozemnih prihoda, pa se tako očekuje da će tvrtka izvijestiti o neto dobiti od 40 milijardi jena u protekloj fiskalnoj godini koja je završila 31. ožujka, u odnosu na raniju prognozu od 20 milijardi jena.

Sony je zakazao i objavu tromjesečnih rezultata od ožujka do svibnja za 9. svibnja.

Još iz kategorije

Ericsson nastavio rast

Ericsson nastavio rast

25.01.2020. komentiraj

Prema financijskim pokazateljima Ericsson je zabilježio rast prodaje na 6,3 milijarde eura što kada se prodaja prilagodi za usporedne stavke i tečaj porasla je 1%. Smanjenje u Sjevernoj Americi nadoknađeno je rastom na ostalim tržištima, prvenstveno na Srednjem istoku i u Sjevernoj Aziji. Objavljena prodaja porasla je 4%.

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

24.01.2020. komentiraj

Intel posljednjih godinu do dvije muku muči na tržištu kojim je nekad dominirao jer AMD ubire svoj udio gdje god stigne, pa tako i među gamerima koji u povećoj mjeri izabiru upravo njegove proizvode. Konkretno, 41 posto PC gamera okrenulo se AMD-u i stigao je trenutak da se Intel zabrine.

Settle se širi po Hrvatskoj

Settle se širi po Hrvatskoj

22.01.2020. komentiraj

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeći ponuđač rješenja za plaćanje u ugostiteljstvu u Hrvatskoj, tvrtka Remaris, potpisali su sporazum o distribucijskom i tehnološkom partnerstvu kojim je svim korisnicima Remarisova sustava omogućeno da potencijalno i u svojem ugostiteljskom objektu – kafiću, restoranu, bistrou – počnu prihvaćati Settle kao način plaćanja.