Sony će objaviti svoj ​​prvi godišnji profit u pet godina

Sony će objaviti svoj ​​prvi godišnji profit u pet godina

Sony je u petak najavio kako će ove godine izvjestiti o svom ​prvom godišnjem profitu od 2008. godine zbog prodaje vrijednosnica.

Tvrtka je prodala sjedište u New Yorku ranije ove godine za 1,1 milijardu dolara, te je prema procjeni stvoren neto novčani prihod od oko 770 milijuna dolara koje će pomoći isplatiti nagomilani dug.

Sony je rekao da je i slabiji jen pomogao u povećanju vrijednosti inozemnih prihoda, pa se tako očekuje da će tvrtka izvijestiti o neto dobiti od 40 milijardi jena u protekloj fiskalnoj godini koja je završila 31. ožujka, u odnosu na raniju prognozu od 20 milijardi jena.

Sony je zakazao i objavu tromjesečnih rezultata od ožujka do svibnja za 9. svibnja.

Još iz kategorije

Payten kupio Gastrobit

Payten kupio Gastrobit

10.08.2020. komentiraj

Tvrtka Payten kupila je 100 postotni udio u Gastrobit Grc Grupi koja se bavi proizvodnjom softverskih rješenja za ugostiteljstvo, trgovinu i financije. Akvizicija je potvrda Paytenove strategije razvoja da tvrtkama iz niza uslužnih grana ponudi najbolja cjelovita tehnološka rješenja u području plaćanja.

Javne nabave u srpnju vrijedne 285 milijuna kuna

Javne nabave u srpnju vrijedne 285 milijuna kuna

10.08.2020. komentiraj

Najnoviji podaci o IT javnim nabavama govore kako je u srpnju ove godine ugovorena vrijednost dosegla 285,04 milijuna kuna, dok je procijenjena vrijednost tih ugovora 300,98 milijuna kuna, govore podaci Tenderi.hr. Prema njihovim podacima najveći ugovaratelj u srpnju bio je APIS IT sa 119,11 milijuna kuna, slijedi na drugom mjestu InfoDom s 22,72 milijuna kuna, a na trećem mjestu je Comping s 22,18 milijuna kuna. Među dobitnicima u srpnju su među prvih pet još i King ICT s 15,11 milijuna kuna, a na petom mjestu je In2 s tek nešto manje od 8 milijuna kuna.

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

08.08.2020. komentiraj

Schneider Electric  otvorio je svoj prvi centar za inovacije u istočnoj Europi, koji je spreman primiti posjetitelje iz svih zemalja regije i šire, ne samo fizičkom posjetom već i virtualno. Inovacijski centar posjeduje pokazni prostor u kojem posjetitelji mogu „uživo“ doživjeti IoT tehnologije, ne samo Schneider Electrica već i ostalih kompanija, objedinjene na otvorenoj IoT i cybersecure platformi EcoStruxure. Nova, pokazna Pametna tvornica nalazi se u Plovdivu u Bugarskoj.