Solidni rezultati IBM-a, tijekom financijske 2022. najveći rast u cijelom desetljeću

Solidni rezultati IBM-a, tijekom financijske 2022. najveći rast u cijelom desetljeću
DepositPhotos

U svom financijskom izvješću za posljednji kvartal 2022. i cijelu godinu IBM je izvijestio o solidnim rezultatima. Dok je prihod bio isti u tromjesečju, tijekom financijske godine 2022. prihod je imao najveći rast u desetljeću.

Tijekom posljednja tri mjeseca 2022. IBM je imao 16,7 milijardi dolara prihoda. Prihodi od softvera porasli su 3 posto, infrastrukture 2 posto, a prihodi od savjetovanja porasli su 0,5 posto. Neto dobit porasla je 17 posto na 2,9 milijardi dolara. U 2022. IBM je izvijestio o rastu prihoda od 6 posto na 60,5 milijardi dolara, što je najveći skok u posljednjem desetljeću. Neto prihod u cijeloj godini porastao je za 62 posto na 1,8 milijardi USD.

"Naša solidna izvedba u četvrtom tromjesečju ograničila je godinu u kojoj smo porasli prihod iznad našeg srednjeg jednoznamenkastog modela. Klijenti u svim zemljopisnim područjima sve su više prihvaćali naš hibridni oblak i rješenja umjetne inteligencije jer tehnologija ostaje diferencirajuća sila u današnjem poslovnom okruženju", rekao je Arvind Krishna , predsjednik IBM-a i glavni izvršni direktor.

"Gledajući unaprijed do 2023., očekujemo rast prihoda tijekom cijele godine u skladu s našim srednje jednoznamenkastim modelom“, tvrdi Krishna.

"IBM-ov rast prihoda i operativna dobit u 2022. demonstriraju snagu i multiplikacijski učinak našeg pristupa hibridnom oblaku i umjetnoj inteligenciji usmjerenog na platformu", rekao je James Kavanaugh, IBM-ov viši potpredsjednik i glavni financijski direktor.

"Naš portfelj usmjeren na klijente i snažan stalni tok prihoda dobro pozicioniraju IBM za nastavak rasta, solidno stvaranje gotovine i vraćanje vrijednosti dioničarima kroz dividende“, zaključuje Kavanaugh.