Solidni rezultati Ericssona u prošloj godini

Solidni rezultati Ericssona u prošloj godini

Prema podacima o poslovanju objavljenim na burzi Ericsson je na globalnoj razini zadržao prodaju na istoj razni kao i 2011., odnosno ostvarena je od 26,5 milijardi eura. Istovremeno kako ističu u kompaniji prodajna mreža pala je djelomično zbog 40 posto manje prodaje CDMA opreme.

Operativna marža, isključujući zajednička ulaganja, na razini je prethodne godine te iznosi 9,7 posto (9,6 posto). Isključujući zaradu od prodaje Sony Ericssona operativna marža iznosi 6,4 posto.

Na neto dobit od 687,5 milijuna eura (1,47 milijardi eura) pozitivno je utjecala zarada od prodaje Sony Ericssona u iznosu od 897,3 milijuna eura dok su troškovi ST-Ericssona u iznosu od 932,3 milijuna eura imali negativan utjecaj.

“Naša područja rada pokazala su različita kretanja tijekom godine uz snažan rast u području usluga i rješenja podrške, dok je područje mreža imalo izazovnu godinu. Rješenja podrške su iz gubitaka u 2011. godini postala profitabilna i zajedno s uslugama predstavljaju gotovo 50 posto prodaje grupe u 2012. godini, prema 42 posto u 2011.”, komentira poslovne rezultate Hans Vestberg, predsjednik i generalni direktor korporacije Ericsson.

Treba naglasiti kako je na cijelu godinu, a pogotovo posljednje tromjesečje 2012. negativno utjecala najava  STMicroelectronicsa da želi izaći iz ovog ulaganja, Ericsson će istražiti različite strateške opcije vezane uz ST-Ericssonovu imovinu, zaključuje Vestberg.

Još iz kategorije

Krenule nove Combisove stipendije

Krenule nove Combisove stipendije

12.12.2019. komentiraj

ICT kompanija Combis dodijelila je nove stipendije studentima zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER). Combis već niz godina podržava mlade IT talente želeći im omogućiti što više konkretnih ICT znanja i prilika. 'Combis radi na zahtjevnim i zanimljivim projektima u području mrežnih tehnologija, a poznat je i po dobroj atmosferi i timskom duhu. Ponosan sam što nam studenti rado dolaze, s užitkom ali i naporno rade te aktivno sudjeluju u projektima. I na kraju, a možda i najvažnije - nakon stipendiranja, ostaju u našem timu', komentirao je Domagoj Pehar, direktor Sektora IP komunikacija i sigurnosti u Combisu.

Nvidia opet uzela AMD-u veliki dio udjela na tržištu grafičkih kartica

Nvidia opet uzela AMD-u veliki dio udjela na tržištu grafičkih kartica

11.12.2019. komentiraj

Jon Peddie Research u posljednjem je istraživanju pokazao da Nvidia vraća dominaciju nad AMD-om, koju je posljednjih nekoliko kvartala izgubila. Konkretno, u pretposljednjem ove godine imala je udio od 72,92 posto, dok je AMD na preostalih 27,08 posto. Naravno, to se tiče grafičkih kartica.

Konsolidirani prihodi King ICT-a premašit će milijardu kuna u 2019. godini

Konsolidirani prihodi King ICT-a premašit će milijardu kuna u 2019. godini

11.12.2019. komentiraj

Poslovni rezultati jedne od najjačih domaćih ICT tvrtki King ICT premašit će ukupno milijardu kuna, potvrdio je pred novinarima danas predsjednik Uprave Plamenko Barišić. Prema njegovim riječima to znači da će u Hrvatskoj prihodi King ICT-a preskočiti 750 milijuna kuna, dok će tvrtka Smart Energy koja se bavi tehnološkim rješenjima za objekte dosegnuti više od 190 milijuna kuna. Ostatak otpada na konsolidirane prihode četiriju King ICT-ovih tvrtki u regiji od koji su posebno zadovoljni poslovanje u Bosni i Hercegovini.