Snažan rast Ciscovih prihoda i dobiti

Snažan rast Ciscovih prihoda i dobiti

Foto: DepositPhotos

Cisco je ostvario najveći kvartalni prihod u povijesti tvrtke. U prvom fiskalnom tromjesečju 2023. prihod je iznosio 13,6 milijardi dolara, što je rast od 6 posto.

Neto dobit u tom je razdoblju pala 10 posto na 2,7 milijardi dolara. Cisco je ostvario 10,3 milijarde dolara prihoda povezanih s proizvodima, što je povećanje od 8 posto, iako su usluge ostale nepromijenjene na 3,4 milijarde dolara. Ukupni prihod od softvera porastao je za 5 posto na godišnjoj razini, a pretplate na softver porasle su za 11 posto.

Tijekom razgovora o zaradi, glavni izvršni direktor tvrtke Chuck Robbins primijetio je redizajn mnogih proizvoda i radnje poduzete tijekom nekoliko kvartala za ublažavanje problema u opskrbnom lancu dale su pozitivne rezultate. "Bili smo ohrabreni onim što smo vidjeli sa skromnim poboljšanjem u dostupnosti određenih komponenti, budući da su se nestašice nastavile smanjivati od prošlog kvartala“, tvrdi Robbins.

Primijetio je da smanjenje ograničenja opskrbe sada oslobađa softverske pretplate koje su stajale u zaostatku povezujući se s neisporučenim hardverom. "Naš poslovni model je otporan s 43 posto našeg prihoda koji se sada ponavlja, što je vrlo važno dok se snalazimo u trenutnom makrookruženju", rekao je Robbins.

Još iz kategorije

Zbog neučinkovitog upravljanja mrežom čak 35 posto tvrtki ima problema s performansama aplikacija

Zbog neučinkovitog upravljanja mrežom čak 35 posto tvrtki ima problema s performansama aplikacija

10.12.2022.

GFI Software, isporučitelj sigurnosnih rješenja za poslovne mreže, objavio je da prema rezultatima istraživanja koje je proveo među partnerima i kupcima diljem svijeta, sve veći broj organizacija svakodnevno ima problema s radom poslovnih aplikacija zbog neučinkovitog upravljanja mrežnim prometom.

Apple seli proizvodnju iz Kine

Apple seli proizvodnju iz Kine

09.12.2022.

Apple je ubrzao prijenos određene proizvodnje iz Kine. Tvrtka je savjetovala dobavljače da sastavljaju proizvode na tržištima uključujući Indiju i Vijetnam kako bi diverzificirali svoje opskrbne lance.

Kako pokrenuti profitabilan posao sa samo nekoliko klikova

Kako pokrenuti profitabilan posao sa samo nekoliko klikova

08.12.2022.

Jeste li znali da prosječan kupac primi 20 prodajnih poziva? Na tjedan, naravno! Ako se želite izdvojiti iz gomile, morate poslušati svoje potencijalne kupce i ponuditi im osjećaj sigurnosti i pouzdanosti.