OKRETANJE TRENDA

Slabo prvo tromjesečje nove fiskalne godine za Lenovo, usluge nastavljaju rast

Slabo prvo tromjesečje nove fiskalne godine za Lenovo, usluge nastavljaju rast
Depositphotos

U prvom tromjesečju fiskalne godine 2023./24. Lenovo Grupa imala je lošije rezultate u usporedbi s nekoliko prethodnih razdoblja. Tvrtka je izvijestila o padu u svim relevantnim segmentima poslovanja, povučenom slabom potražnjom za računalima.

Lenovo je imao prihod Grupe od 12,9 milijardi dolara, što je pad od 24 posto u odnosu na prethodnu godinu, jer je neto prihod pao za 66 posto na 191 milijun dolara. Prihodi od poslova koji nisu vezani uz računala činili su 41 posto prihoda Grupe, pri čemu je poslovanje vođeno uslugama postiglo snažan rast i održivu profitabilnost.

“Prošlog kvartala, makro okruženje predstavljalo je izazove, a naše hardversko poslovanje ostalo je u fazi prilagodbe, ali smo ustrajali u provođenju naše strategije. Naše poslovanje vođeno uslugama postiglo je snažan rast i održivu profitabilnost. Naša kombinacija prihoda grupe koja se ne odnosi na računala dodatno se povećala iz godine u godinu – pokazujući učinkovitost naših diverzificiranih pokretača rasta,” rekao je Yuanqing Yang, predsjednik i izvršni direktor Lenova.

„Ostajem oprezno optimističan u pogledu oporavka našeg poslovanja u sljedećih nekoliko kvartala. Dok nastavljamo poticati inovacije i inteligentnu transformaciju, uvjeren sam u dugoročnu poziciju pružanja održive profitabilnosti i rasta u budućnosti,“ dodao je Yang.