Servis mojeRačun među najuspješnijim ICT tvrtkama u Hrvatskoj 2020.

Servis mojeRačun među najuspješnijim ICT tvrtkama u Hrvatskoj 2020.

Foto: DepositPhotos

Tvrtka Elektronički računi, koja na tržištu nastupa pod imenom servis mojeRačun, našla se na 35. mjestu najuspješnijih domaćih ICT tvrtki u Hrvatskoj, pokazalo je to istraživanje koje je proveo portal ICT business.

Spomenuto istraživanje provedeno je temeljem podataka o neto dobiti za 2020. godinu gdje su, očekivano, najbolje rezultate ostvarili telekomi, a našavši se u društvu najuspješnijih ICT kompanija, servis mojeRačun još je jednom dokazao svoj primat među informacijskim posrednicima u Hrvatskoj.

„Uspješan poslovni rezultat u 2020. godini posljedica je kontinuiranog razvoja novih usluga, primarno komplementarnih uz eRačun, i sve većeg interesa tržišta za digitalizacijom. Digitalna transformacija nikako ne završava samo razmjenom eRačuna, već i elektroničkom obradom, knjiženjem, plaćanjem i elektroničkim arhivom, što smo mi prepoznali još 2014. i kroz godine razvili usluge mojDMS i mojeArhiv koje omogućuju potpuno bespapirni ured, odnosno eUred“ ističe Marko Emer, predsjednik Uprave servisa mojeRačun.

Uvođenjem eRačuna, korisnici su pokrenuli transformacijski proces koji im je stvorio preduvjete za sljedeći i tu su našli podršku servisa kroz usluge koje su odmah dostupne, cjenovno pristupačne i, ono najvažnije, ne zahtijevaju ulaganje u vlastite informacijske sustave.

Tijekom 2020. godine poslovna rješenja servisa mojeRačun omogućila su dislocirani rad za nekoliko desetaka tisuća tvrtki u Hrvatskoj, među kojima je znatno porasla i upotreba drugih elektroničkih knjigovodstvenih isprava te digitalnih dokumenata. Primjerice, eOdobrenja su mnogima skratila radne procese s 20 i više dana na nekoliko minuta i omogućila pravnu sigurnost preporučene pošiljke.

„Sigurnost i dostupnost relevantnih poslovnih informacija temeljne su značajke i usluge mojBI, koja je unijela novitet u dosadašnji način rada hrvatskih kompanija. Informacije o blokadi kupaca, čak i kada već pošalju eRačun, naši korisnici automatski zaprimaju u trenutku nastanka blokade. Osim toga, na klik su im dostupne ažurne i pravovremene informacije o više od 60 poslovnih i financijskih pokazatelja za preko 300.000 poslovnih subjekata u Hrvatskoj. Takva rješenja pokazala su se neizostavnim „alatom“ za očuvanje likvidnosti domaćih tvrtki“, pojašnjava Emer.

Nastavno na dosadašnju praksu, servis mojeRačun i u 2021. aktivno nastavlja razvijati nove, svima dostupne usluge. Do kraja godine predstavit će uslugu PIS – iniciranje plaćanja direktno iz računovodstvenog softvera i AIS – uslugu informiranja o promjenama na računu koje će se automatski učitavati u trenutnom vremenu u računovodstveni softvere. Korisnici više neće učitavati izvode za prethodni radni dan, već će se promjene po poslovnim računima bilježiti  u svakom trenutku unutar poslovnog dana. Time će, uz aktivnu primjenu i ranije navedenih rješenja, omogućiti svojim korisnicima  automatizaciju poslovnih procesa i potpunu digitalizaciju poslovanja.

Još iz kategorije

Bolt najavljuje novi krug financiranja od 628 milijuna eura

Bolt najavljuje novi krug financiranja od 628 milijuna eura

14.01.2022.

Bolt je objavio dosad najveći krug financiranja u vrijednosti od 628 milijuna eura. Investicije će biti usmjerene prema dodatnom širenju postojećih usluga i ubrzanja prijelaza s osobnih automobila na mogućnost korištenja inovativnih načina kretanja gradom. Time će se smanjiti gužve u gradovima i zagađenje te omogućiti više zelenih površina gdje će se ljudi moći lakše kretati.

AGRIVI osigurao 1,15 milijuna eura od Europskog inovacijskog vijeća

AGRIVI osigurao 1,15 milijuna eura od Europskog inovacijskog vijeća

14.01.2022.

Europsko inovacijsko vijeće (EIC) dodijelilo je AGRIVI-ju sredstva u iznosu od 1,15 milijuna eura za izgradnju agronomskog savjetnika vođenog umjetnom inteligencijom za podršku farmama u ispunjavanju zahtjeva za zaštitu usjeva i sigurnost hrane.

Prošle godine vrijednost javnih nabava premašila 2,62 milijardi kuna

Prošle godine vrijednost javnih nabava premašila 2,62 milijardi kuna

12.01.2022.

Analiza javnih nabava za 2021. godinu pokazuje kako je ukupna vrijednost javnih nabava premašila 2,62 milijarde kuna uz rast u odnosu na 2020. godinu i to za oko 1 posto. Obzirom da je riječ o objema kriznim godinama pandemije dobri su to rezultati, no to i dalje dokazuje kako je država veliki domaći igrač na IT tržištu jer procjene pokazuje kako je to negdje na 55 posto ukupne domaće IT potrošnje.