Serengeti sudjeluje u razvoju produktnih rješenja za američki javni sektor

Serengeti sudjeluje u razvoju produktnih rješenja za američki javni sektor

Serengeti, nagrađivana domaća konzultantska tvrtka za razvoj softvera, ove je godine započela suradnju s tvrtkom Human Resource Prodigy (HR Prodigy) koja radi na razvoju produkata za upravljanje ljudskim resursima  u javnom sektoru SAD-a.

Serengeti je na američkom tržištu prisutan od prošle godine, zaključivši ugovor s klijentom iz Kalifornije, samog srca svjetske IT industrije, za kojega radi na razvoju e-commerce platforme za zdravstvene usluge. Osim što trenutačno rade i na zanimljivom projektu Machine learninga u jednoj velikoj logističkoj kompaniji, početkom ove godine započeli su suradnju i s HR Prodigyjem, tvrtki koja radi na razvoju softverskih proizvoda za upravljanje ljudskim resursima (HR) , a koji pokrivaju cijeli HR proces: od objave oglasa za radno mjesto, selekcije, onboardinga, praćenje razvoja zaposlenika do administracije vezane uz zaposlenike poput praćenja radnog vremena, odsutnosti i benefita.

„Suradnja s HR Prodigyjem započela je na preporuku poslovnih partnera.  Naše iskustvo, reputacija i dokazana kvaliteta kroz rad na više od 300 projekata u proteklih 15 godina te snažno prisustvo na tržištima Hrvatske, regije i Europske unije – sve je to što naši klijenti i poslovni partneri prepoznaju i cijene. Premda nam je SAD strateški fokus i tržištima pristupamo proaktivno, nudeći naše usluge,  ostvarivanje ovakve suradnje upravo zbog preporuke pravi je pokazatelj vrijednosti naših timova i kvalitete proizvoda“, rekao je Goran Kalanj, direktor Serengetija.

Uz američko, Serengeti je tijekom prošle godine zakoračio i na obećavajuće skandinavsko tržište (s projektom za švedsku tvrtku Stratiteq) te na tržište Izraela (za Tevu će razvijati ključne poslovne informacijske sustave). S tri ureda u Hrvatskoj (Zagreb, Bjelovar i Varaždin) i dva razvojna centra (Kragujevac i Nairobi), u planu im je i širenje na Bosnu i Hercegovinu, odnosno otvaranje nove podružnice u susjedstvu te otvaranje novog ureda u Splitu.

„Internacionalizacija poslovanja, odnosno razvoj inozemne prodaje i otvaranje ureda na drugim tržištima, budućnost je Serengetija. S velikom bazom domaćih i inozemnih klijenata, ekspertizom u financijskoj industriji, logistici, industrijskoj proizvodnji, energetici i zdravstvu i timom koji sada broji već 200 ljudi, Serengeti je ravnopravan partner svjetskim igračima na globalnom terenu, što potvrđuje nova suradnja s HR Prodigyjem“, zaključuje Kalanj.

HR Prodigy, specijaliziran za razvoj softverskih produkata u domeni ljudskih resursa, ima urede u Zagrebu i Splitu te zapošljava više od 40 inženjera raznih profila, a u Hrvatskoj posluje više od četiri godine.

Još iz kategorije

Izvoz ICT industrije povećan 27 posto, softver rastao čak 52,13 posto

Izvoz ICT industrije povećan 27 posto, softver rastao čak 52,13 posto

27.06.2022.

Podaci o poslovanju domaćih ICT tvrtki pokazuje kako je ukupni izvoz domaće ICT industrije dosegao 11,26 milijardi kuna. Prema podacima koje je pripremio Dun & Bradstreet Hrvatska, a analizirala ekipa ICTbusiness.info  vidljivo je da u prošloj godini u odnosu na 2020. godinu izvoz povećan ukupno 27,05 post

Neto dobit tvrtki u ICT sektoru porasla 27,38 posto, softverskih čak 43,59 posto

Neto dobit tvrtki u ICT sektoru porasla 27,38 posto, softverskih čak 43,59 posto

27.06.2022.

Podaci o poslovanju domaćih ICT tvrtki pokazuje kako je neto dobit cijelog sektora u prošloj godini dosegla 3,94 milijarde kuna odnosno gotovo milijardu kuna više negoli godinu dana ranije. Prema podacima koje je pripremio Dun & Bradstreet Hrvatska, a analizirala ekipa ICTbusiness.info  vidljivo je da u prošloj godini u odnosu na 2020. godinu neto dobit povećana je 27,38 posto.

Electronic Arts u potrazi za kupcem

Electronic Arts u potrazi za kupcem

27.06.2022.

Electronic Arts jedna je od najmoćnijih kompanija u gaming svijetu, a vrlo kako i najmoćnija, zbog čega čude navodi da traži nekoga tko bi je preuzeo. A kao potencijalne vlasnike žele Disney, Amazon, Apple ili Comcast-NBCUniversal.