Serengeti postaje prvi lokalni Appian partner u Hrvatskoj

Serengeti postaje prvi lokalni Appian partner u Hrvatskoj

Iako je ova godina mnogim industrijama donijela ozbiljne izazove, pa i promjene paradigmatskih modela, hrvatskoj IT industriji, čini se 2020. godina prilično je sklona. Tako i za Serengeti, hrvatsku konzultantsku tvrtku koja pruža usluge razvoja enterprise rješenja i jedna je od najvećih developerskih tvrtki u Hrvatskoj, ova godina je donijela puno uspjeha.

Iz Appiana, kompanije za cloud computing sa sjedištem u američkoj Virginiji, koja je dio tvrtke Dulles Technology, stiže vijest da je Serengeti izabran za prvog lokalnog Appian partnera u Hrvatskoj, ali i našoj cijeloj regiji. Appian nudi automatiziranu low-code platformu koja ubrzava razvoj važnih poslovnih aplikacija. Brojne najveće svjetske organizacije koriste Appian aplikacije za poboljšanje korisničkog iskustva, postizanje operativne izvrsnosti te jednostavnije globalno upravljanje rizicima i usklađenosti. Spomenimo samo neke od njih: KPMG, Deloitte, Daimler, Bayer, gsk, Hella te Lavazza.

„Čast nam je i zadovoljstvo što je tvrtka Serengeti postala ovlašteni Appian partner. Ovo partnerstvo će imati ključnu ulogu za naš rast u Hrvatskoj“, rekao je Erik de Haas, Appian VP Partners EMEA & ACAP.

„Kombinacijom njihovih konzultantskih usluga i usluga razvoja enterprise rješenja, očekujemo sjajne stvari u 2021. godini i u budućnosti općenito.“, ističe de Haas.

Appianov izbor partnera je pokazatelj da su iznimna reputacija Serengetija, odlične ocjene od strane klijenata, duboka ekspertiza enterprise software developmenta, iskustvo rada u zapadnim zemljama, široke kompetencije u BPM području (Business Process Management) prepoznate i u međunarodnoj IT zajednici. Serengetijevi certificirani Appian stručnjaci predstavljaju dodanu vrijednost za uspostavu ovog vrijednog partnerstva.

„Ovo partnerstvo s Appianom, koji je po Gartner magic quadrantu leader u čak 3 povezana područja: Enterprise Low-Code Application Platforms (LCAP), BPM i Case Management omogućit će nam daljnju izgradnju naših specijalističkih znanja, konzultantskih kompetencija i domenskog poznavanja pojedinih industrija. Koliko je Appian snažan partner najbolje govori podatak da su njihovi klijenti 9 od top 10 biotehnoloških i farmaceutskih kompanija, 6 od top 10 svjetskih osiguravatelja te 13 od 20 vodećih svjetskih banaka“, rekao je izvršni direktor Serengetija Goran Kalanj.

„Ovim partnerstvom Serengeti se svrstava uz bok svjetski priznatih konzultanata poput KPMG-a, Deloittea, ili Accenturea, koji također nose status Appian partnera“, pojašnjava Kalanj.

Serengetiju će ovo partnerstvo omogućiti daljnji razvoj BPM i RPA (Robot Process Automatization) kompetencija te rad na projektima modernizacije enterprise sustava u Hrvatskoj i inozemstvu. S druge strane, klijentima će omogućiti lakšu automatizaciju poslovnih procesa, robotizaciju i modernizaciju aplikacija na bazi Gartner market leading BPM platforme.

Nakon što su iz Serengetija početkom listopada objavili da su postali suvlasnikom RedAI aplikacije, početkom studenog odjeknula je novost o dobivanju važnog klijenta u Kaliforniji, samom srcu svjetske IT industrije, ovu godinu zaključuju s ukupno 4 nagrade od nezavisne platforme za B2B recenzije - Clutch. Prva Clutch nagrada koju su dobili ove godine je iz kategorije Top 5 Croatian B2B Company. Preostale tri nagrade koje su dobili početkom zadnjeg mjeseca ove godine su iz kategorija Top 1000 svjetskih kompanija, Top 100 brzo rastućih i Top 100 kompanija održivog rasta. Clutch, kao nezavisna platforma za rangiranje poslovnih tvrtki, svoje nagrade dodjeljuje na temelju recenzija koje im klijenti daju izravno. Tu su i drugi objektivni kriteriji poput prihoda, godišnje stope rasta te apsolutne stope rasta prihoda.

„Iznimno sam ponosan na naše zaposlenike zato što su oni svojim znanjem SCRUM i DevOps metodologija te njegovanjem naših kompanijskih vrijednosti pridonijeli tome da se vrlo uspješno nosimo s novim izazovima. Kvalitetu tog rada potvrđuju i nagrade koje smo osvojili, a koje se temelje upravo na zadovoljstvu naših klijenata koji su u stalnom kontaktu s našim zaposlenicima. Kontinuirano ulažemo u stručno i tehničko znanje naših zaposlenika, kao i u našu kulturu zato što i uvjetima rasta želimo zadržati naš obiteljski duh što je najviše došlo do izražaja upravo u ovoj posebnoj godini kada smo osvojili nekoliko nagrada za redom“, zaključuje Kalanj.

Još iz kategorije

Oporavak hrvatskog gospodarstva ovisit će o ulaganjima u privatni sektor

Oporavak hrvatskog gospodarstva ovisit će o ulaganjima u privatni sektor

02.03.2021.

Nigdje Europska komisija nije propisala da veliki dio sredstava mora otići u javni sektor, dok se privatni mora zadovoljiti mrvicama. Odbor za EU fondove UGP-a, stoga, poziva Vladu RH da dogovori s Europskom komisijom značajno veći udio namijenjen za poduzetnike.

Dejan Donev preuzima digitalno poslovanje Erste banke i članica grupe

Dejan Donev preuzima digitalno poslovanje Erste banke i članica grupe

01.03.2021.

Dosadašnji voditelj Tima za digitalnu transformaciju Dejan Donev, koji je razvio jedinstvenu aplikaciju na tržištu - KEKS Pay, od 1. ožujka preuzima novu ulogu u Erste banci. Pod njegovim vodstvom, Erste banka će u jednom sektoru objediniti cjelokupno digitalno poslovanje banke i članica grupe. Osim iznimno uspješne aplikacije KEKS Pay, koja je u posljednjih godinu dana udvostručila broj korisnika na gotovo 180 tisuća, riječ je i o novoj digitalnoj platformi George koja je prošle godine predstavljena na hrvatskom tržištu, a otada se kontinuirano nadograđuje. U prva četiri mjeseca od predstavljanja, George je aktiviralo više od 125.000 korisnika, a očekuje se da će do kraja 2024. godine imati oko pola milijuna korisnika u Hrvatskoj.

Čak 75 posto zaposlenika bi pristalo raditi za nižu plaću da mogu stalno raditi od doma

Čak 75 posto zaposlenika bi pristalo raditi za nižu plaću da mogu stalno raditi od doma

01.03.2021.

Citrix je kroz istraživanje provedeno nad tisuću zaposlenih Britanaca otkrio da bi 75 posto njih pristalo i na 20 posto nižu plaću ako bi mogli konstantno raditi na daljinu.