Serengeti ostvario rast prihoda od 27 posto u odnosu na prethodnu godinu

Serengeti ostvario rast prihoda od 27 posto u odnosu na prethodnu godinu
Dražen Tomić / Tomich Productions

U godini na izmaku Serengeti nastavlja s rastom prihoda i broja zaposlenika te širenjem poslovanja na strana tržišta i to 27 posto u odnosu na prethodnu godinu. Uz to, otvoren je i četvrti ured - u Splitu - te Serengeti BiH u Sarajevu.

Od svog osnutka 2007. godine Serengeti organski raste u prihodima, broju zaposlenih i razini stručnosti te je danas jedna od najbrže rastućih hrvatskih IT kompanija za razvoj softvera. Otvaranje ureda u Splitu ovoga ljeta te, kasnije, i podružnice u Sarajevu, nastavak je Serengetijeva višegodišnjeg rasta koji ga čini jednom od rijetkih domaćih tvrtki u sektoru s uredima u četiri hrvatska grada u četiri županije i vlastitim razvojnim uredima i centrima u inozemstvu.

„Organski rast naša je konstanta od samih početaka i vjerujem da smo jedna od rijetkih domaćih tvrtki koja ostvaruje rast na više razina istovremeno - rastemo teritorijalno, rastemo po broju zaposlenika, po broju klijenata, projekata i prihodima. Trenutačno smo na  200 zaposlenih, a prihode procjenjujemo na oko 70 milijuna kuna“, izjavio je predsjednik uprave i osnivač tvrtke Goran Kalanj.

Iza Serengetija je danas  više od 300 projekata te su višegodišnji pouzdani parter brojnih klijenata u Hrvatskoj i regiji, Njemačkoj, Austriji,  Švicarskoj, Švedskoj i Danskoj, a  ove je godine započela i suradnja s tvrtkom Planet Payment, jednom od najvećih kartičarskih tvrtki u svijetu, za koju rade na nekoliko core aplikacija. Također, u proteklom su razdoblju jače iskoračili i na vrlo izazovno i konkurentno tržište SAD-a. Intenziviranje poslovanja na američkom tržištu očekuje se i iduće godine, uglavnom i kao rezultat sudjelovanja na poslovnim konferencijama u tom dijelu svijeta.

Također, Serengeti je najavio i da će u idućem razdoblju intenzivno raditi na povećanju broja kupaca na tržištu zapadne Europe i SAD-a,  posebno u financijskoj domeni i industrijskoj proizvodnji. To podrazumijeva i rast broja zaposlenih, s čime će Serengeti nastaviti i iduće godine, posebice u uredu u Splitu i  tvrtki u BiH u kojoj planira zaposliti do 20 novih ljudi 2023. godine. Serengeti će nastaviti dodatno  ulagati u svoje zaposlenike kako bi ojačao ekspertizu u različitim područjima IT-a te u daljnji razvoj svojeg produkta FIYU, full code rapid application development platforme.

U 2022. godini Serengeti je zakoračio i u novo poglavlje svog razvoja imenovanjem dosadašnjeg direktora prodaje Ivana Milasa suvlasnikom tvrtke u partnerstvu s većinskim vlasnikom i direktorom Goranom Kalanjem. Nastavljena i višegodišnja praksa ulaganja u osobni i profesionalni razvoj zaposlenika te u sustav nagrađivanja, što se tvrtki vraća kroz visoku razinu zadovoljstva i lojalnosti. Pokazala je to i velika marketinška kampanja u kojoj su glavne zvijezde bili upravo njihovi zaposlenici s porukom kako im Serengeti pruža mogućnost optimalne work-life ravnoteže.

„Zdravo radno okruženje, osjećaj sigurnosti i prepoznavanje vrijednosti i potencijala svakog zaposlenika utkano je u DNK naše tvrtke te je jedan od ključnih aspekata uspješnog poslovanja upravo dugoročno ulaganje u zaposlenike. Dodamo li tome i naše stabilne odnose s postojećim kupcima, sigurni smo u još više novih referenci i rast broja novih,  zapadnoeuropskih klijenata“, zaključuje Goran Kalanj.