Schneider Electric među 52 kompanije koje mijenjaju svijet

Schneider Electric među 52 kompanije koje mijenjaju svijet

Schneider Electric ove godine je uvršten na renomiranu listu kompanija “Change the World“ časopisa Fortune za 2019. godinu. Uz Schneider Electric, na toj se listi nalazi još 51 kompanija kojima su globalni izazovi suvremenog društva među visokim prioritetima, odnosno čine njihovu korporativnu strategiju.

137 tisuća zaposlenika ove kompanije diljem svijeta usmjereno je na jedinstven cilj: digitalnu transformaciju korištenjem cirkularne ekonomije u kojoj se u prvi plan stavljaju čovječanstvo (društvo) i očuvanje planete Zemlje.

“Fokusiranost na najveće društvene probleme za nas nije poseban projekt. To je naša misija, njome je prožeta naša kultura“, rekao je Xavier Houout, stariji dopredsjednik za okoliš, sigurnost i nekretnine u Schneider Electric. Dodao je i kako će kroz modernizaciju korisničkih projekata Schneider tehnologije pomoći pri uštedi od više od 120 milijuna tona ugljičnog dioksida do 2020. godine.

Činjenica da se Schneider Electric ubraja među kompanije koje mijenjaju svijet, odražava njenu ustrajnost u ideji da svatko na planeti ima pravo na pristup sigurnoj, pouzdanoj, učinkovitoj i održivoj energiji. Kompanija je posvećena pružanju inovativnih rješenja koja se bave energetskim paradoksom: održavanju ravnoteže između ugljičnog otiska planete, kao posljedice rastuće potrošnje, te ljudskog prava na osnovnu potrebu za dostupnošću energetskih resursa.

Valja napomenuti i da su stručnjaci iz organizacije Global Footprint Network izračunali kako bi usvajanje naprednih tehnologija Schneider Electrica usmjerenih ka energetskoj efikasnosti i optimizaciji potrošnje tržišta pomaknuti datum Dana ekološkog duga za čak 21 dan godišnje. Gledano iz druge perspektive, ukoliko rekonstrukcijom energetskih sustava, Dan ekološkog duga pomaknemo pet dana svake godine, postići ćemo kompatibilnost s jednim-planetom prije 2050., kako je i predviđeno Pariškim sporazumom o klimatskim promjenama.

Još iz kategorije

Tri četvrtine građana očekuje božićnicu, nadamo se iznosu od 2 tisuće kuna

Tri četvrtine građana očekuje božićnicu, nadamo se iznosu od 2 tisuće kuna

05.12.2019. komentiraj

S obzirom na to da su nam blagdani pred vratima, portal MojPosao je odlučio istražiti u kojoj mjeri se naši sugrađani u ovo 'vrijeme darivanja' nadaju isplati tradicionalne godišnje nagrade – božićnice. U istraživanju je sudjelovalo više od 400 ispitanika, ali i 11 poslodavaca.

Digitalne kompetencije ključ uspjeha

Digitalne kompetencije ključ uspjeha

05.12.2019. komentiraj

Hrvatsko gospodarstvo danas se, kao uostalom i sva europska gospodarstva, oslanja na svoj najveći po broju, a najmanji po veličini tvrtki segment gospodarstva a to su mikro, mali i srednji poduzetnici. Oni čine okosnicu svakog gospodarstva, njegov najžilaviji dio koji se brzo prilagođava, odgovara na potrebe tržišta, no istovremeno treba i snažan poticaj kako bi brže ulagao u korištenje novih tehnologija, digitalizaciju i digitalnu transformaciju.

Azerbajdžansko tržište otvoreno za kvalitetne IT tvrtke s vlastitim rješenjima

Azerbajdžansko tržište otvoreno za kvalitetne IT tvrtke s vlastitim rješenjima

04.12.2019. komentiraj

Devetu godinu zaredom Hrvatska gospodarska komora organizira sudjelovanje hrvatskih informatičkih tvrtki na sajmu Bakutel.  Na 25. izdanju sajma od 3. do 6. prosinca na hrvatskom nacionalnom štandu predstavljaju se tvrtke Banksoft, Span, Inin, Poslovna inteligencija i Infonodus.