Schneider Electric među 52 kompanije koje mijenjaju svijet

Schneider Electric među 52 kompanije koje mijenjaju svijet

Schneider Electric ove godine je uvršten na renomiranu listu kompanija “Change the World“ časopisa Fortune za 2019. godinu. Uz Schneider Electric, na toj se listi nalazi još 51 kompanija kojima su globalni izazovi suvremenog društva među visokim prioritetima, odnosno čine njihovu korporativnu strategiju.

137 tisuća zaposlenika ove kompanije diljem svijeta usmjereno je na jedinstven cilj: digitalnu transformaciju korištenjem cirkularne ekonomije u kojoj se u prvi plan stavljaju čovječanstvo (društvo) i očuvanje planete Zemlje.

“Fokusiranost na najveće društvene probleme za nas nije poseban projekt. To je naša misija, njome je prožeta naša kultura“, rekao je Xavier Houout, stariji dopredsjednik za okoliš, sigurnost i nekretnine u Schneider Electric. Dodao je i kako će kroz modernizaciju korisničkih projekata Schneider tehnologije pomoći pri uštedi od više od 120 milijuna tona ugljičnog dioksida do 2020. godine.

Činjenica da se Schneider Electric ubraja među kompanije koje mijenjaju svijet, odražava njenu ustrajnost u ideji da svatko na planeti ima pravo na pristup sigurnoj, pouzdanoj, učinkovitoj i održivoj energiji. Kompanija je posvećena pružanju inovativnih rješenja koja se bave energetskim paradoksom: održavanju ravnoteže između ugljičnog otiska planete, kao posljedice rastuće potrošnje, te ljudskog prava na osnovnu potrebu za dostupnošću energetskih resursa.

Valja napomenuti i da su stručnjaci iz organizacije Global Footprint Network izračunali kako bi usvajanje naprednih tehnologija Schneider Electrica usmjerenih ka energetskoj efikasnosti i optimizaciji potrošnje tržišta pomaknuti datum Dana ekološkog duga za čak 21 dan godišnje. Gledano iz druge perspektive, ukoliko rekonstrukcijom energetskih sustava, Dan ekološkog duga pomaknemo pet dana svake godine, postići ćemo kompatibilnost s jednim-planetom prije 2050., kako je i predviđeno Pariškim sporazumom o klimatskim promjenama.

Još iz kategorije

Tržište pametnih telefona se mijenja, a proizvođači će se morati prilagoditi

Tržište pametnih telefona se mijenja, a proizvođači će se morati prilagoditi

03.06.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa promijenila je svijet kakav poznajemo, barem na određeno razdoblje. Odrazilo se to i na proizvođače pametnih telefona, koji moraju pronaći načine prilagodbe i to im se teško može svidjeti u ovim trenucima. Ali, vremena se mijenjaju, na ovaj ili onaj način, a opstaju samo najjači i najsposobniji.

Fleksibilnost u radu za roditelje

Fleksibilnost u radu za roditelje

03.06.2020. komentiraj

Pogodnostima koje pruža Flexi baby program pod jednakim uvjetima mogu koristiti i majke i očevi koji koriste rodiljni odnosno roditeljski, posvojiteljski ili udomiteljski  dopust. Flexi baby program nova je nadopuna postojećim mjerama obiteljski odgovorne i rodno osviještene politike koje A1 Hrvatska već dulji niz godina provodi i kontinuirano nadograđuje.

Novi Kolektivni ugovor zaposlenicima HT-a osigurava još više pogodnosti

Novi Kolektivni ugovor zaposlenicima HT-a osigurava još više pogodnosti

03.06.2020. komentiraj

Predstavnici Uprave Hrvatskog Telekoma i sindikata - Hrvatskog sindikata telekomunikacija i Republičkog sindikata radnika - potpisali su novi Kolektivni ugovor koji stupa na snagu 1. srpnja 2020. godine i vrijedi naredne dvije godine, do 30. lipnja 2022. godine.