Schneider Electric među 52 kompanije koje mijenjaju svijet

Schneider Electric među 52 kompanije koje mijenjaju svijet

Schneider Electric ove godine je uvršten na renomiranu listu kompanija “Change the World“ časopisa Fortune za 2019. godinu. Uz Schneider Electric, na toj se listi nalazi još 51 kompanija kojima su globalni izazovi suvremenog društva među visokim prioritetima, odnosno čine njihovu korporativnu strategiju.

137 tisuća zaposlenika ove kompanije diljem svijeta usmjereno je na jedinstven cilj: digitalnu transformaciju korištenjem cirkularne ekonomije u kojoj se u prvi plan stavljaju čovječanstvo (društvo) i očuvanje planete Zemlje.

“Fokusiranost na najveće društvene probleme za nas nije poseban projekt. To je naša misija, njome je prožeta naša kultura“, rekao je Xavier Houout, stariji dopredsjednik za okoliš, sigurnost i nekretnine u Schneider Electric. Dodao je i kako će kroz modernizaciju korisničkih projekata Schneider tehnologije pomoći pri uštedi od više od 120 milijuna tona ugljičnog dioksida do 2020. godine.

Činjenica da se Schneider Electric ubraja među kompanije koje mijenjaju svijet, odražava njenu ustrajnost u ideji da svatko na planeti ima pravo na pristup sigurnoj, pouzdanoj, učinkovitoj i održivoj energiji. Kompanija je posvećena pružanju inovativnih rješenja koja se bave energetskim paradoksom: održavanju ravnoteže između ugljičnog otiska planete, kao posljedice rastuće potrošnje, te ljudskog prava na osnovnu potrebu za dostupnošću energetskih resursa.

Valja napomenuti i da su stručnjaci iz organizacije Global Footprint Network izračunali kako bi usvajanje naprednih tehnologija Schneider Electrica usmjerenih ka energetskoj efikasnosti i optimizaciji potrošnje tržišta pomaknuti datum Dana ekološkog duga za čak 21 dan godišnje. Gledano iz druge perspektive, ukoliko rekonstrukcijom energetskih sustava, Dan ekološkog duga pomaknemo pet dana svake godine, postići ćemo kompatibilnost s jednim-planetom prije 2050., kako je i predviđeno Pariškim sporazumom o klimatskim promjenama.

Još iz kategorije

Settle uveo plaćanje mobilnim telefonom kod prvih trgovaca u Zagrebu

Settle uveo plaćanje mobilnim telefonom kod prvih trgovaca u Zagrebu

15.10.2019. komentiraj

Aplikacijom Settle, koja je od početka srpnja dostupna u Hrvatskoj, od danas je moguće platiti kod trgovaca i ugostitelja. Settle je europska aplikacija za mobilno plaćanje i prijenos novca, izgrađena na platformi norveške tvrtke Auka, koja je dokazana u praksi te je ostvarila velik uspjeh u nordijskim zemljama. Hrvatska je bila prvo tržište na kojemu je Auka predstavila Settle, novu aplikaciju za mobilno plaćanje koja će uskoro biti dostupna i u drugim europskim zemljama, a korisnici su dosad mogli osloniti na Settle kako bi brzo, jednostavno poslali novac prijateljima i rodbini.

U 2019. dosad osnovano 4.452 trgovačka društva i obrta

U 2019. dosad osnovano 4.452 trgovačka društva i obrta

14.10.2019. komentiraj

U razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna 2019. godine ukupno je putem servisa HITRO.HR otvoreno 4.452 trgovačkih društava i obrta. Od toga je otvoreno 37 obrta i osnovano 1.764 društva s ograničenom odgovornošću (d.o.o.) i 2.651 jednostavnih društva s ograničenom odgovornošću (j.d.o.o.).

Dujmović: Ova godina je bila prava ludnica a takvi su nam i planovi za slijedeću godinu

Dujmović: Ova godina je bila prava ludnica a takvi su nam i planovi za slijedeću godinu

14.10.2019. komentiraj

Razgovori s Nikolom Dujmovićem, suosnivačem Spana, uvijek imaju sasvim neku drugačiju notu od one koji imate s klasičnim IT direktorom i vlasnikom odnosno suvlasnikom neke IT tvrtke, o predstavnicima stranih tvrtki da i ne govorimo koji s e uvijek drže korporativnih strogih i gotovo pa uvijek uštogljenih pravila.