Schneider Electric četvrti na Gartnerovu popisu Top 25 najboljih opskrbih lanaca u svijetu

Schneider Electric četvrti na Gartnerovu popisu Top 25 najboljih opskrbih lanaca u svijetu

Foto: DepositPhotos

Schneider Electric proglašen je četvrtom tvrtkom u svijetu prema Gartnerovom popisu kompanija s najboljim opskrbnim lancima.  To je već šesti put kako je Schneider rangiran među najboljih 25, što dodatno naglašava dokazano uspješne, stalne napore kompanije u jačanju i digitalizaciji vlastitih opskrbnih lanaca.

Priznanje dolazi u poslovno iznimno teškoj godini: upravitelji opskrbnih lanaca diljem svijeta morali su se nositi s raznim izazovima; od pandemije, vremenskih nepogoda i katastrofa izazvanih klimatskim promjenama, a bilo je i mnoštvo drugih izazova koji su od njih tražili brzo razmišljanje i još bržu prilagodbu novonastalim i dinamičnim okolnostima.

Gartnerov godišnji popis ističe vodeće kompanije u upravljanju opskrbnim lancima te naglašava njihove najbolje prakse, posebno ističući one koje svoje poslovanje usklađuju s tri makro trenda. Gartner razlikuje integrirane organizacije s naglašeno istaknutom svrhom poslovanja, transformere koji posluju vođeni željama korisnika te one koje svoje lance organiziraju kao predvodnici u digitalnoj transformaciji.

„Doista je čast biti tako visoko poštovan od kolega s kojima smo zajedno na popisu najboljih u globalnim lancima opskrbe“, izjavio je Mourad Tamoud, glavni direktor zadužen za opskrbne lance, u Schneider Electricu. Primjenom naše strategije, koju smo nazvali STRIVE, pokazali smo iznimnu izdržljivost tijekom izazovne godine. Usto, naporno radimo i na daljnjoj dekarbonizaciji našeg poslovanja, a na to potičemo i naše dobavljače, kako bismo, svi zajedno, imali opskrbni lanac bez ugljičnog otiska, najkasnije do 2050. godine."

Nešto ranije ove godine, Schneider Electric je nagradila i organizacija Corporate Knights, proglasivši ovu kompaniju svjetskim prvakom u održivom poslovanju. Usto, Schneider Electric je najavio i ubrzavanje napora koji trebaju rezultirati ostvarenjem postavljenih ciljeva društveno odgovornog i ekološki svjesnog poslovanja, te napora za brže ostvarenje agresivno postavljenih ciljeva u smanjenju CO2 koje tvrtka čini zajedno sa svima u svom  partnerskom ekosustavu.

Kao dio tih napora, Schneider Electric je nedavno pokrenuo i projekt Zero Carbon, kojem je cilj smanjiti ugljični otisak u opskrbnom lancu. U okviru te inicijative, kompanija će se udružiti s najboljih 1000 dobavljača - a svi oni zajedno generiraju oko 70 posto ukupne Schneider Electricove emisije ugljičnog dioksida - kako bi, do 2025. godine u svojim proizvodnim pogonima smanjili emisije CO2 na pola današnjih. Ta inicijativa dio je Schneider Electricovih petogodišnjih (2021. - 2025.) ciljeva održivog poslovanja. To je, ujedno, i konkretan korak prema ograničavanju rasta prosječne globalne temperature na 1,5°C  ili manje, do 2050. godine, što je zacrtano Pariškim sporazumom.

Još iz kategorije

HMD Global jače na IoT tržištu i najavljuje Nokia i CGI partnerstvo

HMD Global jače na IoT tržištu i najavljuje Nokia i CGI partnerstvo

23.06.2021.

HMD Global najavljuje dvije strateške suradnje koje će podupirati rast i razvoj njihove poslovne ponude IoT za tvrtke širom svijeta. HMD Global surađivat će s renomiranom finskom kompanijom za telekomunikacijsku infrastrukturu tvrtkom Nokia i globalnom tvrtkom za informacijsko savjetovanje CGI. Sve to kako bi nastavili svoju predanost pružanju globalne 5G povezanosti, neusporedivoj sigurnosti i pouzdanim inovacijama za poduzeća.

Top 100 najvećih globalnih tvrtki bilježi nove rekordne vrijednosti

Top 100 najvećih globalnih tvrtki bilježi nove rekordne vrijednosti

21.06.2021.

Kapitalna globalna tržišta ne samo da su se oporavila od pada tijekom prvog dijela prošle godine nego su zabilježila rekordan rast, navodi PwC. Ekonomski oporavak podržan je od strane vlada i središnjih banaka, zbog odgovora na pandemiju koronavirusa, odnosno, krizu koju je pokrenula.

Najveći broj hrvatskih predsjednika uprava planira dugoročno povećati ulaganje u digitalnu transformaciju

Najveći broj hrvatskih predsjednika uprava planira dugoročno povećati ulaganje u digitalnu transformaciju

19.06.2021.

Godinu dana nakon što je COVID-19 proglašen pandemijom, predsjednici uprava diljem svijeta izražavaju rekordne razine optimizma u vezi globalnog gospodarskog oporavka, a 64  posto poslovnih lidera jugoistočne Europe (JIE) predviđa poboljšanje gospodarskog rasta u 2021. godini, pokazuje najnovije istraživanje PwC Hrvatska.