Samsung zbog slabe prodaje Galaxy S9 mijenja strategiju s mobitelima

Samsung zbog slabe prodaje Galaxy S9 mijenja strategiju s mobitelima

Foto: DepositPhotos

Samsung je shvatio da nema smisla boriti se s konkurencijom isključivo flagship modelima kad su stigli rezultati prodaje u drugom kvartalu ove godine Galaxy S9 i S9+ pametnih telefona. Umjesto toga, uređaji srednjeg ranga imat će primat i u tom segmentu južnokorejski tehnološki gigant želi napraviti iskorak, što kineskim proizvođačima sigurno nije drago.

Iako nije navedeno koliko su S9 i S9+ modela prodali, zna se da je na godišnjoj razini mobilno poslovanje ostvarilo čak 30 posto manje prihoda nego prije godinu dana u isto vrijeme. Takva drastična situacija traži drastičan odgovor pa će tako Samsung okrenuti strategiju i umjesto da prvo postavlja najnoviju tehnologiju na flagship modele, činit će to prvo na uređajima srednjeg ranga.

Ima to smisla, Galaxy S linija dolazi najčešće s ožujkom, što znači da nakon toga tek slijedi prestižna Galaxy A linija, zatim Galaxy J linija. S obzirom da Samsung razvija nove tehnologije konstantno, čekati sve do novog ožujka nije isplativo, pa zato odsad s dolaskom Galaxy A modela stiže i ono najnovije u ponudi najvećeg proizvođača pametnih telefona na svijetu.

No, tu ulogu uvelike ganja Huawei, drugi proizvođač svijeta, a nisu daleko ni drugi kineski proizvođači kao Xiaomi ili Oppo. Naime, dok je Samsung vodio utrku s Appleom, koja nema smisla s obzirom na sve, prepustio je primat u Kini tamošnjim kompanijama, koje su se brzo i sigurno počele širiti diljem svijeta. To su uspjele jer bi nudile vrhunsku tehnologiju u uređajima koji su i do triput jeftiniji od Samsungova flagshipa, odnosno, i do dvaput jefitnije od njegovih uređaja srednje klase.

Zato, pripremite se, čini se da najavljeni Samsung pametni telefon, prvi s četiri stražnje kamere, ipak neće biti Galaxy S10 već jeftiniji Galaxy F. Nova je to strategija za nova vremena i teško je ne vjerovati da se Samsung u tome neće snaći. Ako ništa, zasigurno će se bolje snaći nego u bitki s Appleom...

Još iz kategorije

Kibernetička sigurnost iznimno je važna u poslovnoj strategiji

Kibernetička sigurnost iznimno je važna u poslovnoj strategiji

20.05.2019. komentiraj

Organizacije koje u svoj pristup digitalnim inicijativama uključe pitanje kibernetičke sigurnosti, motivirano poslovnim potrebama, postižu bolje rezultate od konkurencije. Zaključak je PwC-ovog istraživanja o povjerenju u digitalno okruženje Digital Trust Insights Survey.

Google prekida suradnju s Huaweijem

Google prekida suradnju s Huaweijem

20.05.2019. komentiraj

Google prekida suradnju s Huaweijem! Ta je vijest odjeknula poput eksplozije ne samo u tehnološkom svijetu jer kad dvije ponajveće kompanije na svijetu imaju ovakav odnos, to se može odraziti na cijelo tržište, ali i globalnu ekonomiju.

Velika promjena u Microsoftovom poslovanju koje je donio Nadella

Velika promjena u Microsoftovom poslovanju koje je donio Nadella

19.05.2019. komentiraj

Microsoft se u poslovanju podosta organizirao, promijenio i poboljšao pa uspijeva sa strategijom pridobivanja da organizacije sve češće koriste sve više njegovih usluga i proizvoda za više novce, a sve zbog starijih proizvoda na koje su navikli.