Samsung zbog slabe prodaje Galaxy S9 mijenja strategiju s mobitelima

Samsung zbog slabe prodaje Galaxy S9 mijenja strategiju s mobitelima

Foto: DepositPhotos

Samsung je shvatio da nema smisla boriti se s konkurencijom isključivo flagship modelima kad su stigli rezultati prodaje u drugom kvartalu ove godine Galaxy S9 i S9+ pametnih telefona. Umjesto toga, uređaji srednjeg ranga imat će primat i u tom segmentu južnokorejski tehnološki gigant želi napraviti iskorak, što kineskim proizvođačima sigurno nije drago.

Iako nije navedeno koliko su S9 i S9+ modela prodali, zna se da je na godišnjoj razini mobilno poslovanje ostvarilo čak 30 posto manje prihoda nego prije godinu dana u isto vrijeme. Takva drastična situacija traži drastičan odgovor pa će tako Samsung okrenuti strategiju i umjesto da prvo postavlja najnoviju tehnologiju na flagship modele, činit će to prvo na uređajima srednjeg ranga.

Ima to smisla, Galaxy S linija dolazi najčešće s ožujkom, što znači da nakon toga tek slijedi prestižna Galaxy A linija, zatim Galaxy J linija. S obzirom da Samsung razvija nove tehnologije konstantno, čekati sve do novog ožujka nije isplativo, pa zato odsad s dolaskom Galaxy A modela stiže i ono najnovije u ponudi najvećeg proizvođača pametnih telefona na svijetu.

No, tu ulogu uvelike ganja Huawei, drugi proizvođač svijeta, a nisu daleko ni drugi kineski proizvođači kao Xiaomi ili Oppo. Naime, dok je Samsung vodio utrku s Appleom, koja nema smisla s obzirom na sve, prepustio je primat u Kini tamošnjim kompanijama, koje su se brzo i sigurno počele širiti diljem svijeta. To su uspjele jer bi nudile vrhunsku tehnologiju u uređajima koji su i do triput jeftiniji od Samsungova flagshipa, odnosno, i do dvaput jefitnije od njegovih uređaja srednje klase.

Zato, pripremite se, čini se da najavljeni Samsung pametni telefon, prvi s četiri stražnje kamere, ipak neće biti Galaxy S10 već jeftiniji Galaxy F. Nova je to strategija za nova vremena i teško je ne vjerovati da se Samsung u tome neće snaći. Ako ništa, zasigurno će se bolje snaći nego u bitki s Appleom...

Još iz kategorije

Fleksibilnost u radu za roditelje

Fleksibilnost u radu za roditelje

03.06.2020. komentiraj

Pogodnostima koje pruža Flexi baby program pod jednakim uvjetima mogu koristiti i majke i očevi koji koriste rodiljni odnosno roditeljski, posvojiteljski ili udomiteljski  dopust. Flexi baby program nova je nadopuna postojećim mjerama obiteljski odgovorne i rodno osviještene politike koje A1 Hrvatska već dulji niz godina provodi i kontinuirano nadograđuje.

Novi Kolektivni ugovor zaposlenicima HT-a osigurava još više pogodnosti

Novi Kolektivni ugovor zaposlenicima HT-a osigurava još više pogodnosti

03.06.2020. komentiraj

Predstavnici Uprave Hrvatskog Telekoma i sindikata - Hrvatskog sindikata telekomunikacija i Republičkog sindikata radnika - potpisali su novi Kolektivni ugovor koji stupa na snagu 1. srpnja 2020. godine i vrijedi naredne dvije godine, do 30. lipnja 2022. godine.

INFOGRAFIKA: Rad od doma nikad nije bio poželjniji nego sada

INFOGRAFIKA: Rad od doma nikad nije bio poželjniji nego sada

03.06.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa u izolaciju je postavila oko četiri milijarde ljudi diljem svijeta a dobar dio njih radi od kuće. I većini se to sviđa, potvrdilo je istraživanje provedeno od strane Platform.sh nad 700 ispitanika u Sjedinjenim Američkim Državama.