Samsung zbog slabe prodaje Galaxy S9 mijenja strategiju s mobitelima

Samsung zbog slabe prodaje Galaxy S9 mijenja strategiju s mobitelima

Foto: DepositPhotos

Samsung je shvatio da nema smisla boriti se s konkurencijom isključivo flagship modelima kad su stigli rezultati prodaje u drugom kvartalu ove godine Galaxy S9 i S9+ pametnih telefona. Umjesto toga, uređaji srednjeg ranga imat će primat i u tom segmentu južnokorejski tehnološki gigant želi napraviti iskorak, što kineskim proizvođačima sigurno nije drago.

Iako nije navedeno koliko su S9 i S9+ modela prodali, zna se da je na godišnjoj razini mobilno poslovanje ostvarilo čak 30 posto manje prihoda nego prije godinu dana u isto vrijeme. Takva drastična situacija traži drastičan odgovor pa će tako Samsung okrenuti strategiju i umjesto da prvo postavlja najnoviju tehnologiju na flagship modele, činit će to prvo na uređajima srednjeg ranga.

Ima to smisla, Galaxy S linija dolazi najčešće s ožujkom, što znači da nakon toga tek slijedi prestižna Galaxy A linija, zatim Galaxy J linija. S obzirom da Samsung razvija nove tehnologije konstantno, čekati sve do novog ožujka nije isplativo, pa zato odsad s dolaskom Galaxy A modela stiže i ono najnovije u ponudi najvećeg proizvođača pametnih telefona na svijetu.

No, tu ulogu uvelike ganja Huawei, drugi proizvođač svijeta, a nisu daleko ni drugi kineski proizvođači kao Xiaomi ili Oppo. Naime, dok je Samsung vodio utrku s Appleom, koja nema smisla s obzirom na sve, prepustio je primat u Kini tamošnjim kompanijama, koje su se brzo i sigurno počele širiti diljem svijeta. To su uspjele jer bi nudile vrhunsku tehnologiju u uređajima koji su i do triput jeftiniji od Samsungova flagshipa, odnosno, i do dvaput jefitnije od njegovih uređaja srednje klase.

Zato, pripremite se, čini se da najavljeni Samsung pametni telefon, prvi s četiri stražnje kamere, ipak neće biti Galaxy S10 već jeftiniji Galaxy F. Nova je to strategija za nova vremena i teško je ne vjerovati da se Samsung u tome neće snaći. Ako ništa, zasigurno će se bolje snaći nego u bitki s Appleom...

Još iz kategorije

Rast prihoda Ericssona uz dobar porast profitnih marži

Rast prihoda Ericssona uz dobar porast profitnih marži

17.07.2019. komentiraj

Prema najnovijim poslovnim rezultatima švedski Ericsson ostvario je prodaju od 5,2 milijarde eura uz rast od 10,64 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine i to prije svega zbog rasta n određenim tržištima. Prodaja, prilagođena za usporedne stavke i tečaj porasla je 7 posto zbog snažnog rasta u segmentu Mreže u Sjevernoj Americi i sjeveroistočnoj Aziji.

Azijska gospodarstva profitiraju od trgovinskih napetosti između SAD-a i Kine

Azijska gospodarstva profitiraju od trgovinskih napetosti između SAD-a i Kine

16.07.2019. komentiraj

Prema analizi koju je objavio PwC, učinci početnog kruga carina koje je američka vlada nametnula uvozu iz Kine ranije ove godine počeli su značajno i vidljivo utjecati na globalnu trgovinu. Ovo je svakako važno i sklopu problema Huawea i američkih tvrtki s kojima radi i surađuje.

Lideri trebaju preuzeti odgovornost za odgovorno korištenje umjetne inteligencije

Lideri trebaju preuzeti odgovornost za odgovorno korištenje umjetne inteligencije

15.07.2019. komentiraj

Procijenjeni ekonomski potencijal umjetne inteligencije (UI)  od 15,7 bilijuna dolara ostvarit će se samo ako organizacije u svoje poslovanje integriraju odgovornu praksu korištenja umjetne inteligencije i uzmu ih u obzir prije bilo kakvog razvoja, zaključuje se u novom PwC-ovom istraživanju.