Samsung zbog slabe prodaje Galaxy S9 mijenja strategiju s mobitelima

Samsung zbog slabe prodaje Galaxy S9 mijenja strategiju s mobitelima

Foto: DepositPhotos

Samsung je shvatio da nema smisla boriti se s konkurencijom isključivo flagship modelima kad su stigli rezultati prodaje u drugom kvartalu ove godine Galaxy S9 i S9+ pametnih telefona. Umjesto toga, uređaji srednjeg ranga imat će primat i u tom segmentu južnokorejski tehnološki gigant želi napraviti iskorak, što kineskim proizvođačima sigurno nije drago.

Iako nije navedeno koliko su S9 i S9+ modela prodali, zna se da je na godišnjoj razini mobilno poslovanje ostvarilo čak 30 posto manje prihoda nego prije godinu dana u isto vrijeme. Takva drastična situacija traži drastičan odgovor pa će tako Samsung okrenuti strategiju i umjesto da prvo postavlja najnoviju tehnologiju na flagship modele, činit će to prvo na uređajima srednjeg ranga.

Ima to smisla, Galaxy S linija dolazi najčešće s ožujkom, što znači da nakon toga tek slijedi prestižna Galaxy A linija, zatim Galaxy J linija. S obzirom da Samsung razvija nove tehnologije konstantno, čekati sve do novog ožujka nije isplativo, pa zato odsad s dolaskom Galaxy A modela stiže i ono najnovije u ponudi najvećeg proizvođača pametnih telefona na svijetu.

No, tu ulogu uvelike ganja Huawei, drugi proizvođač svijeta, a nisu daleko ni drugi kineski proizvođači kao Xiaomi ili Oppo. Naime, dok je Samsung vodio utrku s Appleom, koja nema smisla s obzirom na sve, prepustio je primat u Kini tamošnjim kompanijama, koje su se brzo i sigurno počele širiti diljem svijeta. To su uspjele jer bi nudile vrhunsku tehnologiju u uređajima koji su i do triput jeftiniji od Samsungova flagshipa, odnosno, i do dvaput jefitnije od njegovih uređaja srednje klase.

Zato, pripremite se, čini se da najavljeni Samsung pametni telefon, prvi s četiri stražnje kamere, ipak neće biti Galaxy S10 već jeftiniji Galaxy F. Nova je to strategija za nova vremena i teško je ne vjerovati da se Samsung u tome neće snaći. Ako ništa, zasigurno će se bolje snaći nego u bitki s Appleom...

Još iz kategorije

U Zagrebu predstavljena usluga Uber Comfort - prva u Europi s opcijom vožnje bez razgovora

U Zagrebu predstavljena usluga Uber Comfort - prva u Europi s opcijom vožnje bez razgovora

16.10.2019. komentiraj

Uber je u Zagrebu predstavio dvije dodatne usluge – Comfort i XL koje će omogućiti korisnicima da odaberu vozila više klase ili vozila s više prostora. U sklopu usluge Comfort, korisnici u Zagrebu će prvi put u Europi imati opciju korisničkih preferencija, što znači da će unutar aplikacije putnici vozaču unaprijed moći napomenuti žele li vožnju bez razgovora te preferiraju li višu ili nižu temperaturu unutar vozila.

Ulazak u non-core poslovanje uz partnere strateška odrednica HT-a

Ulazak u non-core poslovanje uz partnere strateška odrednica HT-a

16.10.2019. komentiraj

Nedavno je najjači domaći telekom operator Hrvatski Telekom zajedno s najjačom domaćom bankom Zagrebačkom bankom tržištu predstavio svoj projekt bankarske ulusge nazvane Telekom bankarstvo o kojem smo  razgovarali s Goranom Lončarićem iz HT-a koji ističe kako njihovo rješenje pruža fleksibilnost za nove korisnike, a za postojeće unutar mobilne aplikacije donosi nove funkcionalnost.

Settle uveo plaćanje mobilnim telefonom kod prvih trgovaca u Zagrebu

Settle uveo plaćanje mobilnim telefonom kod prvih trgovaca u Zagrebu

15.10.2019. komentiraj

Aplikacijom Settle, koja je od početka srpnja dostupna u Hrvatskoj, od danas je moguće platiti kod trgovaca i ugostitelja. Settle je europska aplikacija za mobilno plaćanje i prijenos novca, izgrađena na platformi norveške tvrtke Auka, koja je dokazana u praksi te je ostvarila velik uspjeh u nordijskim zemljama. Hrvatska je bila prvo tržište na kojemu je Auka predstavila Settle, novu aplikaciju za mobilno plaćanje koja će uskoro biti dostupna i u drugim europskim zemljama, a korisnici su dosad mogli osloniti na Settle kako bi brzo, jednostavno poslali novac prijateljima i rodbini.