Samsung ulaže u nove R&D centre 4,5 milijardi dolara

Samsung ulaže u nove R&D centre 4,5 milijardi dolara

Foto: Dražen Tomić

Istraživanje i razvijanje potrošačke tehnologije od iznimne je važnosti za sve tvrtke koje svoje ime i proizvode žele održati u kategoriji najboljih. Na pragu toga, korejski tehnološki div Samsung odlučio se za velika ulaganja, točnije, radi se o izgradnju velikog R&D centra vrijednog čak 4,5 milijarde dolara.

Iako se špekuliralo da tvrtka ima u planu veća ulaganja na području istraživanja i unaprjeđenja tehnologije, nigdje nije bilo službeno potvrđeno o čemu se radi. Tvrtka planira izgraditi nove istraživačke centre na području Južne Koreje i time proširiti svoju reputaciju u svijetu. Čini se da je politika Samsunga: Nikada dovoljno!

"R&D je ključan kako bi se postigao veliki uspjeh potrošačke elektroničke industrije. Sveukupan posao teži oko nevjerojatnih 4,5 milijardi dolara.", izjavio je neimenovani visoki dužnosnik u Samsungu. Također je dodao kako će jedan od dizajn centara bit će izgrađen u južnom Seoulu koji će prihvatiti  do 10 000 Samsungovih dizajnera, programera i drugih suradnika.

Podsjetimo, u 2012. godini Samsung je na izgradnju R&D centara potrošio ukupno 10,5 milijardi dolara, dok je primjerice glavni rival Apple potrošio 3,4 milijarde dolara.

Još iz kategorije

Ružica Gelo pridružila se timu konzultanata tvrtke MKPS

Ružica Gelo pridružila se timu konzultanata tvrtke MKPS

03.07.2020. komentiraj

Tvrtka MKPS osnažila je tim dolaskom Ružice Gelo, stručnjakinje s više od 20 godina profesionalnog iskustva u područjima EU integracija i politika, objavili su iz ove konzultantske tvrtke. Profesionalnu karijeru započela je u hrvatskom Ministarstvu poljoprivrede, gdje je nakon podrške pregovorima o pristupanju Hrvatske Svjetskoj trgovinskoj organizaciji, imenovana za voditeljicu odjela za EU i trgovinsku integraciju.

Prošli mjesec u IT javnim nabavama ugovoreno poslova u vrijednosti 303,13 milijuna kuna

Prošli mjesec u IT javnim nabavama ugovoreno poslova u vrijednosti 303,13 milijuna kuna

03.07.2020. komentiraj

Najnovija analiza Tenderi.hr o stanju na domaćem IT tržištu kada je riječ javnim nabavama pokazuje kako je ukupna vrijednost tendera za koje je sklopljen ugovor u lipnju bila 318,77 milijuna kuna, a ugovoreno je od toga iznosa 303,13 milijuna kuna.

Bolt lansirao uslugu dijeljenja e-bicikala

Bolt lansirao uslugu dijeljenja e-bicikala

02.07.2020. komentiraj

Bolt je lansirao uslugu dijeljenja električnih bicikala u Parizu, a u planu je proširenje usluge i na ostale europske gradove tijekom ove godine. Bolt je prva platforma prijevoza na zahtjev u Europi koja u jednoj aplikaciji ima u ponudi električne bicikle, električne romobile i prijevoz na zahtjev.