Samsung ulaže u nove R&D centre 4,5 milijardi dolara

Samsung ulaže u nove R&D centre 4,5 milijardi dolara

Foto: Dražen Tomić

Istraživanje i razvijanje potrošačke tehnologije od iznimne je važnosti za sve tvrtke koje svoje ime i proizvode žele održati u kategoriji najboljih. Na pragu toga, korejski tehnološki div Samsung odlučio se za velika ulaganja, točnije, radi se o izgradnju velikog R&D centra vrijednog čak 4,5 milijarde dolara.

Iako se špekuliralo da tvrtka ima u planu veća ulaganja na području istraživanja i unaprjeđenja tehnologije, nigdje nije bilo službeno potvrđeno o čemu se radi. Tvrtka planira izgraditi nove istraživačke centre na području Južne Koreje i time proširiti svoju reputaciju u svijetu. Čini se da je politika Samsunga: Nikada dovoljno!

"R&D je ključan kako bi se postigao veliki uspjeh potrošačke elektroničke industrije. Sveukupan posao teži oko nevjerojatnih 4,5 milijardi dolara.", izjavio je neimenovani visoki dužnosnik u Samsungu. Također je dodao kako će jedan od dizajn centara bit će izgrađen u južnom Seoulu koji će prihvatiti  do 10 000 Samsungovih dizajnera, programera i drugih suradnika.

Podsjetimo, u 2012. godini Samsung je na izgradnju R&D centara potrošio ukupno 10,5 milijardi dolara, dok je primjerice glavni rival Apple potrošio 3,4 milijarde dolara.

Još iz kategorije

Tisak uvodi Aircash u svoje poslovanje

Tisak uvodi Aircash u svoje poslovanje

06.12.2019. komentiraj

Prepoznali smo potencijal Aircash usluge, zbog niza mogućnosti koje nudi, te smatramo kako će se naši kupci uvjeriti u isto, ističe za ICTbusiness.info Hrvoje Herceg, pomoćnik rukovoditelja informacijskih tehnologija u Tisku i dodaje kako će širiti portfelj usluga koje prate napredne tehnologije.

Njemačka nezaobilazan partner hrvatskim tvrtkama

Njemačka nezaobilazan partner hrvatskim tvrtkama

06.12.2019. komentiraj

„Njemačka je naš najveći inozemni partner i treći investitor u Hrvatsku, no moramo ozbiljno poraditi na robnom deficitu kojeg imamo s tom zemljom“, rekao je potpredsjednik HGK za međunarodne poslove i EU Ivan Barbarić na stručnom skupu Njemačka kao poslovna destinacija, koji je održan u Zagrebu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore.

Novih 54 milijuna kuna za ICT projekte

Novih 54 milijuna kuna za ICT projekte

06.12.2019. komentiraj

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodijelio je danas 168 Odluka o financiranju u sklopu Poziva „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT – faza II)“, ukupne vrijednosti dodijeljene potpore 54 milijuna kuna. Do sada su u sklopu IKT 2 Poziva donesene 679 Odluke o financiranju ukupne vrijednosti dodijeljene potpore 256 milijuna kuna.