Samsung ulaže u nove R&D centre 4,5 milijardi dolara

Samsung ulaže u nove R&D centre 4,5 milijardi dolara

Foto: Dražen Tomić

Istraživanje i razvijanje potrošačke tehnologije od iznimne je važnosti za sve tvrtke koje svoje ime i proizvode žele održati u kategoriji najboljih. Na pragu toga, korejski tehnološki div Samsung odlučio se za velika ulaganja, točnije, radi se o izgradnju velikog R&D centra vrijednog čak 4,5 milijarde dolara.

Iako se špekuliralo da tvrtka ima u planu veća ulaganja na području istraživanja i unaprjeđenja tehnologije, nigdje nije bilo službeno potvrđeno o čemu se radi. Tvrtka planira izgraditi nove istraživačke centre na području Južne Koreje i time proširiti svoju reputaciju u svijetu. Čini se da je politika Samsunga: Nikada dovoljno!

"R&D je ključan kako bi se postigao veliki uspjeh potrošačke elektroničke industrije. Sveukupan posao teži oko nevjerojatnih 4,5 milijardi dolara.", izjavio je neimenovani visoki dužnosnik u Samsungu. Također je dodao kako će jedan od dizajn centara bit će izgrađen u južnom Seoulu koji će prihvatiti  do 10 000 Samsungovih dizajnera, programera i drugih suradnika.

Podsjetimo, u 2012. godini Samsung je na izgradnju R&D centara potrošio ukupno 10,5 milijardi dolara, dok je primjerice glavni rival Apple potrošio 3,4 milijarde dolara.

Još iz kategorije

Prihodi od MaaS pretplata narast će za 900 posto do 2027.

Prihodi od MaaS pretplata narast će za 900 posto do 2027.

20.10.2021.

Pretplatnici na MaaS (Mobility-as-a-Service) generirat će 53 milijardi američkih dolara za poslužitelje platformi tog tipa do 2027., navodi Juniper Research. U ovoj godini generirat će se, prema prognozi, 5,3 milijarde dolara.

Tvrtka u vlasništvu Stipe Matića kupuje Omega software

Tvrtka u vlasništvu Stipe Matića kupuje Omega software

19.10.2021.

Vlasnik M SAN Grupe i KING ICT-a Stipo Matić, dogovorio je preuzimanje tvrtke Omega software, kako sami tvrde prepoznali su je kao tvrtku koja ima znanje, kapacitete, iskustvo i tržišnu prepoznatljivost te se savršeno uklapa u strateške planove ekspanzije na internacionalna tržišta, upotpunjava naš široki  portfolio proizvoda, usluga i rješenja u domenama energetske učinkovitosti, industrije 4.0 i zelene ekonomije te digitalne transformacije najzahtjevnijih poslovnih subjekata.

PwC dosegao prihode 45 milijardi američkih dolara

PwC dosegao prihode 45 milijardi američkih dolara

19.10.2021.

Za 12 mjeseci, zaključno s 30. lipnja 2021., PwC-ova društva na svjetskoj razini imala su bruto prihod od 45 milijardi američkih dolara - 2,0 posto više u lokalnoj valuti i 4,9 posto u američkim dolarima. Nakon što je rast veći dio godine bio bez pomaka, značajno se ubrzao između travnja i lipnja, za 18,1 posto u odnosu na iste mjesece prošle godine.