Samsung svjestan činjenice da njihov softver nije konkurentan

Samsung svjestan činjenice da njihov softver nije konkurentan

Samsung je dobar u mnogo stvari. Primjerice, tvrtka proizvodi odlične proizvode prema kojima kupci gaje simpatije već unazad nekoliko godina, te se zasigurno ne boji eksperimentiranja kako bi proizveli dobar proizvod i lansirali ga na tržište.

Osim toga, Samsung zna kako savršeno iskoristiti svoj veliki marketinški budžet, čije brojke trenutno dosežu prihode u dvoznamenkastim milijardama godište. Ipak, softver nikada nije bio tvrtkin snažan adut, a njihovi uređaji redovito su obilježeni spamovima. Samsung naporno radi kako bi to promijenio, ali za stvaranje novoga softver i usluga koje nude više mogućnosti, kao i bolji doživljaj za korisnike, tvrtka je svjesna kako će za to trebati pomoć izvana.

Wall Street Journal je prošli ponedjeljak objavio izvješće temeljeno na internim dokumentima koje su, kako tvrde, dobili. M&A dokument je navodno dio prezentacije koja je bila napravljena ranije ove godine od strane Samsungovog Media Solution Centera, a ona iznosi detalje o broju tvrtki koje bi Samsung mogao kupiti u Silicon Valleyu gdje su nedavno otvorili nekoliko novih ureda, kao i one u okolnim mjestima, ali i u Izraelu.

Među tvrtkama na Samsungovom radaru za kupnju u to vrijeme bili su Unity Technologies, gejmerska platforma sa svojim sjedištem u San Franciscu, Glympse, odnosno pružatelj usluga na temelju lokacije i Everything.me, izraelska tvrtka za mobilno pretraživanje. Samsung je objavio da je razmišljao o kupnji čitavog ili samo dijela Atarija, koji je nedavno na aukciji prodavao nekoliko segmenata svoga poslovanja nakon proglašenja bankrota.

Navodno Samsung trenutno posjeduje 1,1 milijardi dolara namijenjenih za startupove i investiranje u američki kapital.

Još iz kategorije

Facebook i Google u pohodu na Amazonovo tržište e-trgovine

Facebook i Google u pohodu na Amazonovo tržište e-trgovine

18.09.2020. komentiraj

Amazon bi mogao dobiti konkurenciju na području e-trgovine jer Facebook i Google žele što veći dio “kolača”, podosta velikog “kolača”. Prvenstveno, riječ je o sjevernoameričkom tržištu, ali Google i Facebook brzo će se početi širiti globalnije, dok ne postanu Amazonova konkurencija u svakom kutku planete. Jer, mjesta uistinu ima za sve i nekako se čini čudno da jedna kompanija kontrolira toliki dio tržišta, kao što kontrolira Amazon.

Velika ICT analiza: Novostvorena vrijednost softverskog sektora zauzima polovicu ukupne vrijednosti ICT tržišta

Velika ICT analiza: Novostvorena vrijednost softverskog sektora zauzima polovicu ukupne vrijednosti ICT tržišta

18.09.2020. komentiraj

Podaci o poslovanju za prošlu 2019. godinu pokazuju kako ona nije bila uspješna kada je riječ o novostvorenoj vrijednosti jer je na godišnjoj razini zabilježen pad o 2,66 posto na 10,204 milijarde kuna. Ipak, kada se pogleda prema prosječnom rast u posljednjih sedam promatranih godina koji je dosegao 13,85 posto ukupnog ICT tržišta.

Novosti u poslovanja i novi ured u Splitu GDi Grupe

Novosti u poslovanja i novi ured u Splitu GDi Grupe

17.09.2020. komentiraj

GDi Solutions Day 2020 je ove godine okupio više stotina eminentnih sudionika iz Hrvatske i regije. Na GDi Solutions Day-u su također bile predstavljene novosti u ESRI svijetu i kako je GDi koristeći njihovu platformu izradio besplatne javne portale za integraciju informacija o stanju epidemije COVID-19 te na koji način je pomogao građanima Zagreba za prijavu šteta od potresa u ožujku.