Samsung ponovno obara rekorde u dobiti

Samsung ponovno obara rekorde u dobiti

Foto: Dražen Tomić

Nakon HTC-ovog izvješća o gubicima u trećem kvartalu, Samsung za isti kvartal predviđa ostvarivanje operativne dobiti od 9,3 milijarde dolara. Ostvarivanje 9,3 milijardi dolara operativne dobiti za Korejsko giganta bi značilo obaranje još jednog rekorda u dobiti. Te su strahovi o nedovoljnoj prodaji Galaxy S4 modela bili neutemeljeni, a kompanija je prodala popriličan broj baš tih ali i drugih telefona.

Ove brojke koje su stigle iz Samsunga su nerevidirane, te se krajem mjeseca očekuje više službenih informacija vezanih za Samsung, HTC ali i za ostale kompanije na tržištu. Prema navodima iz Samsunga, očekivani operativni profit iznosio bi između 9,2 i 9,6 milijardi dolara, te bi prema ovim očekivanjima operativni profit u ovom kvartalu bio veći za 5 posto u odnosu na drugi kvartal ove godine, a u odnosu na prethodnu godinu bio bi veći za 24 posto .

Samsungova operativna dobit u drugom kvartalu narasla je za 47 posto u odnosu na isto razdoblje 2012 godine. Ali, operativna dobit Samsungovog mobilnog odjela , koja čini oko 66 posto svih prihoda, je pala za 3,5 posto u odnosu na prethodni kvartal, što je navelo vodeće analitičare na uvjerenje kako se Galaxy S4 uređaj nije prodavao onako dobro kako su se oni nadali.

Još iz kategorije

Citus osvojio je dvije nagrade na sajmu inovacija u Londonu

Citus osvojio je dvije nagrade na sajmu inovacija u Londonu

21.09.2020. komentiraj

Na međunarodnoj izložbi inovacija u Londonu hrvatska tvrtka CITUS osvojila je dva najviša priznanja za rješenje Individualizacija anonimnih identiteta korištenjem umjetne inteligencije i to Gold Award i Platinum Award.

Uspjeh Nanobita nije došao preko noći

Uspjeh Nanobita nije došao preko noći

21.09.2020. komentiraj

I dok pripremamo nastavak velike ICT Analize jedna se tvrtka nametnula da ju analiziramo zasebno jer Nanobit je prodan za skoro milijardu kuna što dokazuje da se u softverskoj industriju u segmentu gaminga može uspjeti. Treba imati upornosti, malo i sreće, no uspjeh nije došao preko noći, a rezultat je i to i više od 20 izdanih igara.

TikTok ulazi u partnerstvo s Oracleom

TikTok ulazi u partnerstvo s Oracleom

21.09.2020. komentiraj

Sapunica oko TikToka u Sjedinjenim Američkim Državama završila je u nedjelju 13. rujna, samo dva dana prije isteka konačnog roka, a umjesto Microsofta će “pouzdani tehnološki partner” biti Oracle. Odlučila je tako TikTokova matična kompanija ByteDance.