Samsung kreće u akviziciju specijalizirane tvrtke za Quantum Dot tehnologiju

Samsung kreće u akviziciju specijalizirane tvrtke za Quantum Dot tehnologiju

Foto: Dražen Tomić, Damir Brkić

Prema najnovijim izvorima, Samsung Electronics je u procesu izrade ponude za QD Vision, američke tvrtke koja je specijalizirana za kvantne točke. Preuzimanjem QD Vision mogla bi značiti veću zastupljenost kvantne točke (QD) zaslona i lagano odstupanje od sadašnje AMOLED tehnologije.

Samsung bi trebao iskeširati oko 70 milijuna dolara, a očekuje se kako će se sporazum sklopiti sljedeći tjedan. QD Vision je prije bio dobavljač QD filmova za kineski TCL i radio je sa Sonyjem prilikom razvoja QD TV-a u 2013.

LG je također u planovima QD Vision u vezi QD tehnologije i to još od 2010. godine. Quantum dot tehnologija nije najnovija stvar za Samsung jer se ista takva tehnologija koristi unutar Samsung premium SUHD linije TV-a.

Istraživanje QD materijala trebalo bi biti nastavljeno na Samsungovom Advanced Institute of Technology. Dok kvantne točke izgledaju obećavajuće na TV tržištu, tehnologija se također može primijeniti na solarne baterije i bio senzorne aplikacije.

Još iz kategorije

Ericsson nastavio rast

Ericsson nastavio rast

25.01.2020. komentiraj

Prema financijskim pokazateljima Ericsson je zabilježio rast prodaje na 6,3 milijarde eura što kada se prodaja prilagodi za usporedne stavke i tečaj porasla je 1%. Smanjenje u Sjevernoj Americi nadoknađeno je rastom na ostalim tržištima, prvenstveno na Srednjem istoku i u Sjevernoj Aziji. Objavljena prodaja porasla je 4%.

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

24.01.2020. komentiraj

Intel posljednjih godinu do dvije muku muči na tržištu kojim je nekad dominirao jer AMD ubire svoj udio gdje god stigne, pa tako i među gamerima koji u povećoj mjeri izabiru upravo njegove proizvode. Konkretno, 41 posto PC gamera okrenulo se AMD-u i stigao je trenutak da se Intel zabrine.

Settle se širi po Hrvatskoj

Settle se širi po Hrvatskoj

22.01.2020. komentiraj

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeći ponuđač rješenja za plaćanje u ugostiteljstvu u Hrvatskoj, tvrtka Remaris, potpisali su sporazum o distribucijskom i tehnološkom partnerstvu kojim je svim korisnicima Remarisova sustava omogućeno da potencijalno i u svojem ugostiteljskom objektu – kafiću, restoranu, bistrou – počnu prihvaćati Settle kao način plaćanja.