Samsung Electronics dobio je SEAL nagradu za održivo poslovanje za 2022. godinu

Samsung Electronics dobio je SEAL nagradu za održivo poslovanje za 2022. godinu
DepositPhotos

Tvrtka Samsung Electronics proglašena je pobjednikom SEAL Business Sustainability Awards za 2022. godinu za prenamjenu odbačenih ribarskih mreža u reciklirani materijal visokih performansi za Galaxy uređaje. Svake godine, uz ocjenu komisije stručnjaka za održivost i okoliš, društvo i upravljanje (ESG), SEAL nagrade odaju priznanje najutjecajnijim inicijativama za održivost i vrhunskim tvrtkama koje pokreću ekološki napredak. Tvrtka Samsung je dobitnik nagrade SEAL Sustainable Product Award, kojom se odaje počast inspirativnim namjenskim proizvodima koji pokreću i mijenjaju svijet na bolji način.

„Čast nam je što smo osvojili SEAL nagradu za održivi proizvod za 2022. godinu kao priznanje za naše napore u kreiranju cirkularnijih proizvoda i ostvarivanju većih prednosti kad je riječ o odbačenom plastičnom otpadu“, izjavio je Sungsun Park, izvršni potpredsjednik i direktor tima za istraživanje i razvoj u mehanici u okviru odjela za mobilno iskustvo tvrtke Samsung Electronics. „Tvrtka Samsung je predana putu ka održivosti, inovativnosti i duhu otvorene suradnje s ciljem poduzimanja još konkretnijih akcija vezanih za klimatske promjene.“

„Svake godine se u ocean odbaci nevjerovatnih 640.000 tona ribarske opreme u koju se upliću morske životinje i  oštećuju koraljni grebeni. Čestitamo tvrtki Samsung na transformaciji Galaxy serije pametnih telefona u borbi sa ovim ekološkim izazovom“, rekao je Matt Harney, osnivač SEAL Awards nagrade.

Odbačene ribarske mreže jedna su od najrasprostranjenijih i najinvazivnijih vrsta plastike koja predstavlja ozbiljnu prijetnju morskom svijetu i našeg planeta. Samsung je prvi put iskoristio reciklirane odbačene ribarske mreže za Galaxy S22 seriju , a zatim u dizajnu cijelog Galaxy ekosustava, uključujući tablete, prijenosna računala i slušalice Samsung je stvorio novi materijal od reciklirane odbačene plastike i zadržao svoje standarde visoke kvalitete.

„Ova inovacija dio je vizije održivosti Samsung MX Odjela za mobilno iskustvo, Galaxy for the Planet, Koja definira putovanje tvrtke u poduzimanju  konkretnih akcija, vezanih za klimatske promjene, u cjelokupnom globalnom poslovanju i radnom vijeku proizvoda. Kroz Galaxy for the Planet inicijativu, tvrtka Samsung nastoji razviti i ugraditi reciklirane materijale u sve nove proizvode, eliminirati plastiku za jednokratnu upotrebu u pakiranju za mobitele, postići nultu potrošnju energije u stanju mirovanja za sve punjače pametnih telefona i preusmjeriti sav otpad s odlagališta do 2025. godine“, tvrde u Samsungu.