Salesforce tvrdi da će stvoriti 9,3 milijuna poslova i 1,6 bilijuna dolara prihoda do 2026.

Salesforce tvrdi da će stvoriti 9,3 milijuna poslova i 1,6 bilijuna dolara prihoda do 2026.

Foto: DepositPhotos

Salesforce se pohvalio da će kao kompanija i ekosustav brojnih partnera do 2026. kreirati 9,3 milijuna novih poslova te 1,6 bilijuna američkih dolara prihoda na svjetskoj razini od novokreiranih biznisa.

Podatke je kroz istraživanje prikazao IDC, a ono što posebno intrigira sve koji će ući u spomenuti ekosustav jest da će na svaki Saleforceov zarađeni dolar oni zaraditi 6,19 dolara! Dakle, poslovati uz Salesforce se itekako isplati.

Ujedno, IDC navodi da će tehnologije povezane s cloudom činiti 27 posto ukupne IT potrošnje za digitalnu transfoirmaciju u ovoj godini. Za pet godina, predviđa IDC, ukupna će potrošnja činiti 36 posto.

Taj rast nije začuđujuć, organizacije se okreću digitalnim rješenjima popriličnom brzinom, potaknutom pandemijom koronavirusa i promjenama u navikama korisnika. Kao i razvoju tehnologije koja olakšava digitalni aspekt do te mjere da se jedini i isplati.

Zanimljiv je podatak da u 74 posto od 525 organizacija iz osam zemalja unutar istraživanja, koje provode formalnu digitalnu transformaciju, cloud računalstvo ističu kao glavni prioritet unutar njih 97 posto.

Tako nešto iznimno je pametno jer je nekima itekako unosno. Naime, do 2026. će cloud usluge generirati 724 milijarde dolara, što je osjetno povećanje u odnosu na prognoziranih 308 milijardi dolara prihoda u ovoj godini.

Možda u konačnici najbitniji podatak jest da Salesforce tehnologije mogu pomoći organizacijama planirati održiviju budućnost. Naime, IDC predviđa da bi od 2021. do 2024. migracija s lokalnog softvera u cloud mogla smanjiti emisiju uhljikova dioksia za čak jednu milijardu metričkih tona.

Dapače, Salesforce si je postavio kao cilj ostvariti sto posto obnovljivu energiju za svoje globalne operacije do 2022.. Trenutno svim korisnicima isporučuje cloud s neutralnim ugljikom. To se već isplati jer prema IDC-ovom istraživanju kupaca, 39 posto ispitanih kupaca Salesforcea gleda na njega kao na izvor podrške za postizanje vlastitih ciljeva održivosti.

Još iz kategorije

Prihodi od MaaS pretplata narast će za 900 posto do 2027.

Prihodi od MaaS pretplata narast će za 900 posto do 2027.

20.10.2021.

Pretplatnici na MaaS (Mobility-as-a-Service) generirat će 53 milijardi američkih dolara za poslužitelje platformi tog tipa do 2027., navodi Juniper Research. U ovoj godini generirat će se, prema prognozi, 5,3 milijarde dolara.

Tvrtka u vlasništvu Stipe Matića kupuje Omega software

Tvrtka u vlasništvu Stipe Matića kupuje Omega software

19.10.2021.

Vlasnik M SAN Grupe i KING ICT-a Stipo Matić, dogovorio je preuzimanje tvrtke Omega software, kako sami tvrde prepoznali su je kao tvrtku koja ima znanje, kapacitete, iskustvo i tržišnu prepoznatljivost te se savršeno uklapa u strateške planove ekspanzije na internacionalna tržišta, upotpunjava naš široki  portfolio proizvoda, usluga i rješenja u domenama energetske učinkovitosti, industrije 4.0 i zelene ekonomije te digitalne transformacije najzahtjevnijih poslovnih subjekata.

PwC dosegao prihode 45 milijardi američkih dolara

PwC dosegao prihode 45 milijardi američkih dolara

19.10.2021.

Za 12 mjeseci, zaključno s 30. lipnja 2021., PwC-ova društva na svjetskoj razini imala su bruto prihod od 45 milijardi američkih dolara - 2,0 posto više u lokalnoj valuti i 4,9 posto u američkim dolarima. Nakon što je rast veći dio godine bio bez pomaka, značajno se ubrzao između travnja i lipnja, za 18,1 posto u odnosu na iste mjesece prošle godine.