Salesforce kupio Tableau za 15,3 milijarde dolara

Salesforce kupio Tableau za 15,3 milijarde dolara

Foto: Fotolia ilustracija

Na IT tržištu dogodila se još jedna velika akvizicija jer Salesforce je u poslu vrijednom 15,3 milijarde američkih dolara kupio Tableau Software Inc. i na taj način osigurao još snažniju poziciju na tržištu, prvenstveno jer sad korisnicima nudi više načina za analizu i vizualizaciju podataka. Sama akvizicija bi u potpunosti trebala biti završena do kraja listopada ove godine.

Ujedno, ovo je najveći posao koji je Salesforce dosad sklopio i na tragu je onoga što lider kompanije Marc Benioff i Keith Block žele. Naime, riječ je o cilju ostvarivanja 28 milijardi dolara prihoda godišnje do 2023. Zasad se strategija preuzimanja pokazala uspješnom jer samo Benioff stoji iza otprilike 60 preuzimanja unatrag dva desetljeća.

Inače, sama akvizicija će Salesforceu omogućiti veću ulogu u provođenju digitalne transformacije, omogućujući tvrtkama da analiziraju podatke cjelokupnog poslovanja sa svrhom donošenja pametnijih odluka. Samim time, unaprijedit će se analitičke mogućnosti i mogućnosti vizualizacije postojećih Salesforceovih alata. Primjerice, Salesforceova rješenja Einstein, koja se tiču umjetne inteligencije, te njegove podatkovne platforme Customer 360.

Sami Tableau ima oko 86 tisuća poslovnih korisnika, uključujući Charles Schwab, Verizon, Schneider Electric, Southwest, Netflix. Dakle, iskustvo je prisutno, kao i kvaliteta jer se tako moćni klijenti konstantno vraćaju. A sad će biti dio Salesforcea, koji dobiva podosta dobro uigrano poslovanje "pod svoje".

"Spajamo svjetski broj jedan među CRM-ovima s analitičkom platformom broj jedan. Tableau pomaže ljudima da vide i razumiju podatke, a Salesforce pomaže ljudima da se angažiraju i razumiju klijente. To je zaista najbolje od oba svijeta za naše klijente", rekao je Marc Benioff povodom finalizacije ove vrijedne akvizicije.

 

T Data Sciences Inc. za 2,6 milijardi dolara.

Još iz kategorije

Velike europske tvrtke upozoravaju na sve veće prepreke europskih regulatora tržišta

Velike europske tvrtke upozoravaju na sve veće prepreke europskih regulatora tržišta

20.01.2020. komentiraj

Europski regulatori tržišta sve češće predstavljaju iznimnu prepreku velikim europskim kompanijama, zbog čega se pokrenuo Europski okrugli stol za industriju (ERT) i čine ga izvršni direktori te članovi upravnih odbora velikih europskih kompanija. Konkretnije, ima ih 55 i imaju što za reći.

Žene i dalje rijetko dospjevaju na rukovodeće pozicije u Europi

Žene i dalje rijetko dospjevaju na rukovodeće pozicije u Europi

20.01.2020. komentiraj

Žene čine trećinu pozicija u upravnim odborima europskih kompanija, ali istovremeno zauzimaju daleko manji dio rukovodećih pozicija u njima. Potvrdila je to kroz istraživanje neprofitna organizacija European Women on Boards sponzorirana od strane Europske unije.

Uspješna digitalna transformacija moguća je i u Hrvatskoj

Uspješna digitalna transformacija moguća je i u Hrvatskoj

19.01.2020. komentiraj

Jedna od neizostavnih tema današnjice je digitalna transformacija koja obuhvaća uporabu digitalnih tehnologija i promjenu modela poslovanja te u potpunosti mijenja naše gospodarstvo. Procjena je da će se vrijednost digitalne ekonomije u Hrvatskoj do 2025. godine povećati četiri puta.