Salesforce kupio Tableau za 15,3 milijarde dolara

Salesforce kupio Tableau za 15,3 milijarde dolara

Foto: Fotolia ilustracija

Na IT tržištu dogodila se još jedna velika akvizicija jer Salesforce je u poslu vrijednom 15,3 milijarde američkih dolara kupio Tableau Software Inc. i na taj način osigurao još snažniju poziciju na tržištu, prvenstveno jer sad korisnicima nudi više načina za analizu i vizualizaciju podataka. Sama akvizicija bi u potpunosti trebala biti završena do kraja listopada ove godine.

Ujedno, ovo je najveći posao koji je Salesforce dosad sklopio i na tragu je onoga što lider kompanije Marc Benioff i Keith Block žele. Naime, riječ je o cilju ostvarivanja 28 milijardi dolara prihoda godišnje do 2023. Zasad se strategija preuzimanja pokazala uspješnom jer samo Benioff stoji iza otprilike 60 preuzimanja unatrag dva desetljeća.

Inače, sama akvizicija će Salesforceu omogućiti veću ulogu u provođenju digitalne transformacije, omogućujući tvrtkama da analiziraju podatke cjelokupnog poslovanja sa svrhom donošenja pametnijih odluka. Samim time, unaprijedit će se analitičke mogućnosti i mogućnosti vizualizacije postojećih Salesforceovih alata. Primjerice, Salesforceova rješenja Einstein, koja se tiču umjetne inteligencije, te njegove podatkovne platforme Customer 360.

Sami Tableau ima oko 86 tisuća poslovnih korisnika, uključujući Charles Schwab, Verizon, Schneider Electric, Southwest, Netflix. Dakle, iskustvo je prisutno, kao i kvaliteta jer se tako moćni klijenti konstantno vraćaju. A sad će biti dio Salesforcea, koji dobiva podosta dobro uigrano poslovanje "pod svoje".

"Spajamo svjetski broj jedan među CRM-ovima s analitičkom platformom broj jedan. Tableau pomaže ljudima da vide i razumiju podatke, a Salesforce pomaže ljudima da se angažiraju i razumiju klijente. To je zaista najbolje od oba svijeta za naše klijente", rekao je Marc Benioff povodom finalizacije ove vrijedne akvizicije.

 

T Data Sciences Inc. za 2,6 milijardi dolara.

Još iz kategorije

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

15.11.2019. komentiraj

Zašto se svi u modernim kompanijama kunu u uspješnost agilnih timova, koje su prednosti agilnog načina rada, što sve on podrazumijeva i zašto svi pričaju o tome samo su neka od pitanja kojima će se baviti panel 'The Word of the Year: Agile' koji će se u sklopu RTL-ove konferencije Digital Shapers ovog mjeseca održati u Zagrebu. O iskustvima agilnog poslovanja i njegovom utjecaju na zaposlenike i korisnike govorit će Ana Pauzar, experience management director u Hrvatskom Telekomu, Luka Gauta, fintech business development manager u CROZ-u i Krešo Žmak, director products u Infobipu.

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

14.11.2019. komentiraj

Najveći domaći telekom operator Hrvatski Telekom koji je ujedno i najveći operator  mreže javnih i privatnih punionica za električna vozila u Hrvatskoj i slovenska energetska kompanija GEN-I sklopili su ugovor o dugoročnom partnerstvu na području e-mobilnosti. Temeljem ugovora vlasnici električnih vozila iz Slovenije i Hrvatske, koji su korisnici usluge e-mobilnosti tvrtke GEN-I, imat će pristup svim punionicama za električna vozila u operativnoj nadležnosti Hrvatskog Telekoma.

Kako se financiraju mediji

Kako se financiraju mediji

13.11.2019. komentiraj

Reuters je proveo zanimljivo istraživanje nad 212 medija diljem svijeta i potvrdio da korisnici ipak prvenstveno biraju one besplatne, a u iznimno manjoj mjeri okreću se onima koje treba plaćati. Automatski, mediji moraju živjeti isključivo od oglašivača.