Salesforce kupio Tableau za 15,3 milijarde dolara

Salesforce kupio Tableau za 15,3 milijarde dolara

Foto: Fotolia ilustracija

Na IT tržištu dogodila se još jedna velika akvizicija jer Salesforce je u poslu vrijednom 15,3 milijarde američkih dolara kupio Tableau Software Inc. i na taj način osigurao još snažniju poziciju na tržištu, prvenstveno jer sad korisnicima nudi više načina za analizu i vizualizaciju podataka. Sama akvizicija bi u potpunosti trebala biti završena do kraja listopada ove godine.

Ujedno, ovo je najveći posao koji je Salesforce dosad sklopio i na tragu je onoga što lider kompanije Marc Benioff i Keith Block žele. Naime, riječ je o cilju ostvarivanja 28 milijardi dolara prihoda godišnje do 2023. Zasad se strategija preuzimanja pokazala uspješnom jer samo Benioff stoji iza otprilike 60 preuzimanja unatrag dva desetljeća.

Inače, sama akvizicija će Salesforceu omogućiti veću ulogu u provođenju digitalne transformacije, omogućujući tvrtkama da analiziraju podatke cjelokupnog poslovanja sa svrhom donošenja pametnijih odluka. Samim time, unaprijedit će se analitičke mogućnosti i mogućnosti vizualizacije postojećih Salesforceovih alata. Primjerice, Salesforceova rješenja Einstein, koja se tiču umjetne inteligencije, te njegove podatkovne platforme Customer 360.

Sami Tableau ima oko 86 tisuća poslovnih korisnika, uključujući Charles Schwab, Verizon, Schneider Electric, Southwest, Netflix. Dakle, iskustvo je prisutno, kao i kvaliteta jer se tako moćni klijenti konstantno vraćaju. A sad će biti dio Salesforcea, koji dobiva podosta dobro uigrano poslovanje "pod svoje".

"Spajamo svjetski broj jedan među CRM-ovima s analitičkom platformom broj jedan. Tableau pomaže ljudima da vide i razumiju podatke, a Salesforce pomaže ljudima da se angažiraju i razumiju klijente. To je zaista najbolje od oba svijeta za naše klijente", rekao je Marc Benioff povodom finalizacije ove vrijedne akvizicije.

 

T Data Sciences Inc. za 2,6 milijardi dolara.

Još iz kategorije

Zaposlenici tvrde da tvrtke koriste IT za čisti profit, a ne za osnaživanje radnika

Zaposlenici tvrde da tvrtke koriste IT za čisti profit, a ne za osnaživanje radnika

23.09.2019. komentiraj

Kompanija Zensar je napravila zanimljivo istraživanje u kojem je bilo uključeno tisuću zaposlenika viših pozicija u IT i zdravstenom sektoru te stigla do zaključka da bi nadređeni voljeli da im podređeni rade kao strojevi, odnosno, da bi voljeli kad bi upravljali strojevima umjesto ljudima.

Lemax kreće u projekt „Strategija 2023“

Lemax kreće u projekt „Strategija 2023“

23.09.2019. komentiraj

Lemax dobiva pojačanje jer će Miroslav Keleković, vodit će tehnološku transformaciju s timom od 50 stručnjaka čime Lemax kreće u intenzivnu fazu ostvarenja „Strategije 2023“ i nastavak izvoza softverskog rješenja za turističke agencije i turoperatore.

Schneider Electric među 52 kompanije koje mijenjaju svijet

Schneider Electric među 52 kompanije koje mijenjaju svijet

19.09.2019. komentiraj

Schneider Electric ove godine je uvršten na renomiranu listu kompanija “Change the World“ časopisa Fortune za 2019. godinu. Uz Schneider Electric, na toj se listi nalazi još 51 kompanija kojima su globalni izazovi suvremenog društva među visokim prioritetima, odnosno čine njihovu korporativnu strategiju.