Ružica Gelo pridružila se timu konzultanata tvrtke MKPS

Ružica Gelo pridružila se timu konzultanata tvrtke MKPS

Tvrtka MKPS osnažila je tim dolaskom Ružice Gelo, stručnjakinje s više od 20 godina profesionalnog iskustva u područjima EU integracija i politika, objavili su iz ove konzultantske tvrtke. Profesionalnu karijeru započela je u hrvatskom Ministarstvu poljoprivrede, gdje je nakon podrške pregovorima o pristupanju Hrvatske Svjetskoj trgovinskoj organizaciji, imenovana za voditeljicu odjela za EU i trgovinsku integraciju.

Između ostalog, bila je članica hrvatskog izaslanstva za zaključivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU, sporazuma CEFTA i nekoliko sporazuma o slobodnoj trgovini. Također je bila voditeljica Odjeljenja za provedbu projekata, odgovornog za programiranje i provedbu projekata CARDS. Potom je 2005. godine imenovana pregovaračicom za čak četiri poglavlja: 11 „Poljoprivreda i ruralni razvoj“; 12 „Sigurnost hrane, veterinarska i fitosanitarna politika“; 13 „Ribarstvo“ i 28 „Zaštita potrošača i zdravlja“.

Kao članica Pregovaračkog tima stekla je praktično iskustvo u pregovorima o pristupanju EU uključujući multilateralni i bilateralni pregled, usklađivanje zakonodavstva, ispunjavanje mjerila za otvaranje i zatvaranje, sastavljanje pregovaračkih pozicija.

„Uz to, više od 10 godina radila i u Hrvatskoj gospodarskoj komori. Kao savjetnica predsjedniku Komore za pristupanje EU, pružala je tehničke savjete o pregovorima o pristupanju EU u području poljoprivrede.

Kao direktorica Centra EU, a potom direktorica Sektora međunarodnih poslova, ona je u ime Komore koordinirala projekte financirane iz EU-a. Također je bila uključena u programiranje ESI fondova i razvoj regionalne politike u Hrvatskoj. Nadalje, nekoliko godina profesionalno dijelila svoje iskustvo o pristupanju Hrvatske EU-u sa zemljama kandidatkinjama i potencijalnim kandidatkinjama, radeći kao viši stručnjak za projekte tehničke pomoći. Primjerice, bila je voditeljica tima na projektu koji financira EU u Albaniji i u Turskoj. U svojoj bogatoj karijeri  pokazala je snažne vještine vođenja složenih radnih timova bilo kao pregovarač ili kao direktor Europskog centra u okviru Hrvatske gospodarske komore, a diplomirala je agroekonomiju na Sveučilištu u Zagrebu“, pojašnjavaju iz MKPS-a.

Još iz kategorije

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

08.08.2020. komentiraj

Schneider Electric  otvorio je svoj prvi centar za inovacije u istočnoj Europi, koji je spreman primiti posjetitelje iz svih zemalja regije i šire, ne samo fizičkom posjetom već i virtualno. Inovacijski centar posjeduje pokazni prostor u kojem posjetitelji mogu „uživo“ doživjeti IoT tehnologije, ne samo Schneider Electrica već i ostalih kompanija, objedinjene na otvorenoj IoT i cybersecure platformi EcoStruxure. Nova, pokazna Pametna tvornica nalazi se u Plovdivu u Bugarskoj.

Veritas Technologies proglašen liderom u području rješenja za backup i povrat podataka 15. put zaredom

Veritas Technologies proglašen liderom u području rješenja za backup i povrat podataka 15. put zaredom

07.08.2020. komentiraj

Veritas Technologies ponovno je pozicionirana kao lider u Gartnerovom Magičnom kvadrantu za backup i povrat podataka u podatkovnim centrima za 2020. godinu – čime se može pohvaliti da je ovaj uspjeh ostvarila već 15. put zaredom.

Huawei pretekao Samsung i postao najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu

Huawei pretekao Samsung i postao najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu

06.08.2020. komentiraj

Huawei je prvi put u povijesti postao najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu, kad se gledaju rezultati jednog kvartalnog razdoblja. Dakle, nakon što je u travnju i svibnju bio ispred svih, potvrdilo se to i u periodu od 90 dana.