Ružica Gelo pridružila se timu konzultanata tvrtke MKPS

Ružica Gelo pridružila se timu konzultanata tvrtke MKPS

Tvrtka MKPS osnažila je tim dolaskom Ružice Gelo, stručnjakinje s više od 20 godina profesionalnog iskustva u područjima EU integracija i politika, objavili su iz ove konzultantske tvrtke. Profesionalnu karijeru započela je u hrvatskom Ministarstvu poljoprivrede, gdje je nakon podrške pregovorima o pristupanju Hrvatske Svjetskoj trgovinskoj organizaciji, imenovana za voditeljicu odjela za EU i trgovinsku integraciju.

Između ostalog, bila je članica hrvatskog izaslanstva za zaključivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU, sporazuma CEFTA i nekoliko sporazuma o slobodnoj trgovini. Također je bila voditeljica Odjeljenja za provedbu projekata, odgovornog za programiranje i provedbu projekata CARDS. Potom je 2005. godine imenovana pregovaračicom za čak četiri poglavlja: 11 „Poljoprivreda i ruralni razvoj“; 12 „Sigurnost hrane, veterinarska i fitosanitarna politika“; 13 „Ribarstvo“ i 28 „Zaštita potrošača i zdravlja“.

Kao članica Pregovaračkog tima stekla je praktično iskustvo u pregovorima o pristupanju EU uključujući multilateralni i bilateralni pregled, usklađivanje zakonodavstva, ispunjavanje mjerila za otvaranje i zatvaranje, sastavljanje pregovaračkih pozicija.

„Uz to, više od 10 godina radila i u Hrvatskoj gospodarskoj komori. Kao savjetnica predsjedniku Komore za pristupanje EU, pružala je tehničke savjete o pregovorima o pristupanju EU u području poljoprivrede.

Kao direktorica Centra EU, a potom direktorica Sektora međunarodnih poslova, ona je u ime Komore koordinirala projekte financirane iz EU-a. Također je bila uključena u programiranje ESI fondova i razvoj regionalne politike u Hrvatskoj. Nadalje, nekoliko godina profesionalno dijelila svoje iskustvo o pristupanju Hrvatske EU-u sa zemljama kandidatkinjama i potencijalnim kandidatkinjama, radeći kao viši stručnjak za projekte tehničke pomoći. Primjerice, bila je voditeljica tima na projektu koji financira EU u Albaniji i u Turskoj. U svojoj bogatoj karijeri  pokazala je snažne vještine vođenja složenih radnih timova bilo kao pregovarač ili kao direktor Europskog centra u okviru Hrvatske gospodarske komore, a diplomirala je agroekonomiju na Sveučilištu u Zagrebu“, pojašnjavaju iz MKPS-a.

Još iz kategorije

Najveći rast indeksa u proteklih 17 godina uz povratak povjerenja

Najveći rast indeksa u proteklih 17 godina uz povratak povjerenja

21.01.2021. komentiraj

Tržišta rizičnog kapitala u Srednjoj Europi osjetila su posljedice pandemije bolesti COVID-19, no drastičan pad povjerenja zabilježen na ljeto zamijenio je najveći porast povjerenja u proteklih 17 godina provođenja ispitivanja, koji se skoro udvostručio sa 62 posto na 123 posto u najnovijem Deloitteovom ispitivanju „Očekivanja i povjerenje private equity fondova“.

Zbog pandemije potrošači manje skloni novim tehnologijama

Zbog pandemije potrošači manje skloni novim tehnologijama

21.01.2021. komentiraj

Nesigurnost i financijske brige prouzročene pandemijom bolesti COVID-19 i dalje utječu na mobilnost potrošača i globalni automobilski sektor. Deloitte već dulje od desetljeća ispituje ponašanje kupaca automobila i trendove koji se na njih odnose, a koji utječu na globalni ekosustav automobilske industrije. Ovogodišnje je izvješće naslovljeno „Globalno ispitivanje stavova kupaca automobila u 2021. godini” obuhvatilo niz problema koji su se odrazili na globalni automobilski sektor, uključujući utjecaj pandemije na mišljenja potrošača, razvoj naprednih tehnologija i digitalne platforme za maloprodaju automobila.

IDC: Tržište rabljenih pametnih telefona u znatnom porastu

IDC: Tržište rabljenih pametnih telefona u znatnom porastu

20.01.2021. komentiraj

Tržište pametnih telefona raste iz godine u godinu, ali nekih znatnijih napredaka na području samih uređaja nema. Istina jest, ljepši su, možda kvalitetniji i donekle brži, uz pokoji zgodni dodatak, ali većih razlika uistinu nema.