Rekordan broj BlackBerry aplikacija

Rekordan broj BlackBerry aplikacija

U želji za što bržim napretkom BlackBerry je u posljednja 2 mjeseca dodao oko 20 000 novih aplikacija. Izvršni direktor tvrtke Thorsten Heins najavio je na konferenciji u Orlandu da BlackBerry radi na porastu i kvaliteti aplikacija, stoga se sada korisnicima nudi 120 000 aplikacija.

Iako se navodi da je BlackBerry 10 „slabiji“ po pitanju aplikacija, izvješća potvrđuju da pridonosi više od 20 % sveukupne zarade tvrtke. Poznate aplikacije poput Instagrama i Netflixa još uvijek nisu dostupne i zapravo se ni ne zna kada će biti. Po pitanju dostupnosti aplikacija BlackBerry trenutno nudi samo 34% najpopularnijih aplikacija.

Najbliži konkurent na tržištu mu je Windows Phone. Najnoviji statistički podaci pokazuju da WP posjeduje oko 145 000 aplikacija. U odnosu na Apple App Store i Google, ovi podaci su zanemarujući i minorni, jer broj aplikacija tih tehnoloških divova prelazi 700 000.

Još iz kategorije

Bolt je u prvih godinu dana narastao za 8 puta

Bolt je u prvih godinu dana narastao za 8 puta

07.12.2019. komentiraj

Bolt obilježava prvu godinu poslovanja u Hrvatskoj. Tvrtka se u vrlo kratkom periodu uspjela pozicionirati kao jedan od prvih izbora za urbani prijevoz diljem Hrvatske. Korisnici iz više od 100 zemalja koristili su Bolt prilikom svojeg posjeta Hrvatskoj, a procjena je da su vozači u zadnjih godinu dana obišli zemlju više od 500 puta.

Tisak uvodi Aircash u svoje poslovanje

Tisak uvodi Aircash u svoje poslovanje

06.12.2019. komentiraj

Prepoznali smo potencijal Aircash usluge, zbog niza mogućnosti koje nudi, te smatramo kako će se naši kupci uvjeriti u isto, ističe za ICTbusiness.info Hrvoje Herceg, pomoćnik rukovoditelja informacijskih tehnologija u Tisku i dodaje kako će širiti portfelj usluga koje prate napredne tehnologije.

Njemačka nezaobilazan partner hrvatskim tvrtkama

Njemačka nezaobilazan partner hrvatskim tvrtkama

06.12.2019. komentiraj

„Njemačka je naš najveći inozemni partner i treći investitor u Hrvatsku, no moramo ozbiljno poraditi na robnom deficitu kojeg imamo s tom zemljom“, rekao je potpredsjednik HGK za međunarodne poslove i EU Ivan Barbarić na stručnom skupu Njemačka kao poslovna destinacija, koji je održan u Zagrebu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore.