Rast prihoda Huaweia u prvom kvartalu 39 posto

Rast prihoda Huaweia u prvom kvartalu 39 posto

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

U prvom kvartalu ove godine Huawei je ostvario prihod od 26.7 milijardi dolara, a što predstavlja porast od čak 39 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Neto marža za isto razdoblje iznosila je 8 posto. Ovakvi rezultati plod su napornog rada i fokusa na ICT infrastrukturu i pametne uređaje prilikom čega je kompanija nastavila povećavati učinkovitost i kvalitetu poslovanja.

Tekuća godina bit će za Huawei Consumer Business Group od velikog značaja i zbog razvoja infrastrukture te razvoja 5G mreže. Samo do kraja prošlog mjeseca Huawei je potpisao čak 40 komercijalnih ugovora za razvoj infrastrukture za 5G mrežu s nizom operatera diljem svijeta i to s postavljanjem ukupno 70.000 5G baznih stanica.

Također, u prvom tromjesečju 2019. godine, Huawei Enterprise Business Group lansirala je svoju digitalnu platformu i svoju novu strategiju “Huawei Inside”. Kompanija se u tom smislu zalaže za izgradnju temelja digitalnog svijeta koji dolazi uz izgradnju platformi za sveprisutnu povezivost te sveobuhvatnu inteligenciju.

Huawei Enterprise Business Group također je prva na svijetu uvela prvu Wi-Fi 6 pristupnu točku s 5G uslugom. S krajem prvog tromjesečja 2019. godine, Huawei je isporučio više Wi-Fi 6 proizvoda nego bilo koja druga tvrtka u svijetu.

Nadalje, u prvom kvartalu 2019. godine Huawei je isporučio 59 milijuna pametnih telefona, a u drugim poslovnim segmentima kao što su osobna računala, pametne kuće i odjevni predmeti – Huawei također niže zavidne rezultate. Huaweijeve proizvode su potrošači pozdravili ponajviše zbog inovacija i vrhunskih korisničkih iskustava.

Huawei će uz osnovni biznis gradnje infrastrukture i proizvodnje pametnih telefona, nastaviti s inovacijama kojima je cilj izgraditi najbolji mogući “hibridni oblak”, pružiti rješenja za inteligentnu industriju u punom obliku te razviti inkluzivna rješenja potpomognuta razvojem AI-a (umjetne inteligencije).

Huawei Cloud pokrenut je također u prvom kvartalu u Singapuru gdje je nagovjestio afirmaciju AI modela na tržištima. Do sada je s Huawei Cloudom odlučilo raditi više od milijun programera i poslovnih korisnika.

Još iz kategorije

Kibernetička sigurnost iznimno je važna u poslovnoj strategiji

Kibernetička sigurnost iznimno je važna u poslovnoj strategiji

20.05.2019. komentiraj

Organizacije koje u svoj pristup digitalnim inicijativama uključe pitanje kibernetičke sigurnosti, motivirano poslovnim potrebama, postižu bolje rezultate od konkurencije. Zaključak je PwC-ovog istraživanja o povjerenju u digitalno okruženje Digital Trust Insights Survey.

Google prekida suradnju s Huaweijem

Google prekida suradnju s Huaweijem

20.05.2019. komentiraj

Google prekida suradnju s Huaweijem! Ta je vijest odjeknula poput eksplozije ne samo u tehnološkom svijetu jer kad dvije ponajveće kompanije na svijetu imaju ovakav odnos, to se može odraziti na cijelo tržište, ali i globalnu ekonomiju.

Velika promjena u Microsoftovom poslovanju koje je donio Nadella

Velika promjena u Microsoftovom poslovanju koje je donio Nadella

19.05.2019. komentiraj

Microsoft se u poslovanju podosta organizirao, promijenio i poboljšao pa uspijeva sa strategijom pridobivanja da organizacije sve češće koriste sve više njegovih usluga i proizvoda za više novce, a sve zbog starijih proizvoda na koje su navikli.