Rast prihoda Huaweia u prvom kvartalu 39 posto

Rast prihoda Huaweia u prvom kvartalu 39 posto

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

U prvom kvartalu ove godine Huawei je ostvario prihod od 26.7 milijardi dolara, a što predstavlja porast od čak 39 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Neto marža za isto razdoblje iznosila je 8 posto. Ovakvi rezultati plod su napornog rada i fokusa na ICT infrastrukturu i pametne uređaje prilikom čega je kompanija nastavila povećavati učinkovitost i kvalitetu poslovanja.

Tekuća godina bit će za Huawei Consumer Business Group od velikog značaja i zbog razvoja infrastrukture te razvoja 5G mreže. Samo do kraja prošlog mjeseca Huawei je potpisao čak 40 komercijalnih ugovora za razvoj infrastrukture za 5G mrežu s nizom operatera diljem svijeta i to s postavljanjem ukupno 70.000 5G baznih stanica.

Također, u prvom tromjesečju 2019. godine, Huawei Enterprise Business Group lansirala je svoju digitalnu platformu i svoju novu strategiju “Huawei Inside”. Kompanija se u tom smislu zalaže za izgradnju temelja digitalnog svijeta koji dolazi uz izgradnju platformi za sveprisutnu povezivost te sveobuhvatnu inteligenciju.

Huawei Enterprise Business Group također je prva na svijetu uvela prvu Wi-Fi 6 pristupnu točku s 5G uslugom. S krajem prvog tromjesečja 2019. godine, Huawei je isporučio više Wi-Fi 6 proizvoda nego bilo koja druga tvrtka u svijetu.

Nadalje, u prvom kvartalu 2019. godine Huawei je isporučio 59 milijuna pametnih telefona, a u drugim poslovnim segmentima kao što su osobna računala, pametne kuće i odjevni predmeti – Huawei također niže zavidne rezultate. Huaweijeve proizvode su potrošači pozdravili ponajviše zbog inovacija i vrhunskih korisničkih iskustava.

Huawei će uz osnovni biznis gradnje infrastrukture i proizvodnje pametnih telefona, nastaviti s inovacijama kojima je cilj izgraditi najbolji mogući “hibridni oblak”, pružiti rješenja za inteligentnu industriju u punom obliku te razviti inkluzivna rješenja potpomognuta razvojem AI-a (umjetne inteligencije).

Huawei Cloud pokrenut je također u prvom kvartalu u Singapuru gdje je nagovjestio afirmaciju AI modela na tržištima. Do sada je s Huawei Cloudom odlučilo raditi više od milijun programera i poslovnih korisnika.

Još iz kategorije

Uber u Hrvatskoj lansirao Uber Connect uslugu dostave paketa

Uber u Hrvatskoj lansirao Uber Connect uslugu dostave paketa

05.06.2020. komentiraj

 

Uber širi svoju ponudu u Hrvatskoj, od danas je njihovim korisnicima u Splitu i Zagrebu na raspolaganju nova usluga - Uber Connect. Riječ je o pristupačnoj usluzi dostave pošiljki isti dan, težine do 20 kg koja se od sada može naručiti kroz Uber aplikaciju. Mogu se slati paketi vrijednosti do 750 kuna koji stanu u prtljažnik srednje velikog automobila.

Tržište pametnih telefona se mijenja, a proizvođači će se morati prilagoditi

Tržište pametnih telefona se mijenja, a proizvođači će se morati prilagoditi

03.06.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa promijenila je svijet kakav poznajemo, barem na određeno razdoblje. Odrazilo se to i na proizvođače pametnih telefona, koji moraju pronaći načine prilagodbe i to im se teško može svidjeti u ovim trenucima. Ali, vremena se mijenjaju, na ovaj ili onaj način, a opstaju samo najjači i najsposobniji.

Fleksibilnost u radu za roditelje

Fleksibilnost u radu za roditelje

03.06.2020. komentiraj

Pogodnostima koje pruža Flexi baby program pod jednakim uvjetima mogu koristiti i majke i očevi koji koriste rodiljni odnosno roditeljski, posvojiteljski ili udomiteljski  dopust. Flexi baby program nova je nadopuna postojećim mjerama obiteljski odgovorne i rodno osviještene politike koje A1 Hrvatska već dulji niz godina provodi i kontinuirano nadograđuje.