PwC vodi u sektoru profesionalnih usluga u globalnom indeksu brendova

PwC vodi u sektoru profesionalnih usluga u globalnom indeksu brendova

Foto: DepositPhotos

Prema najnovijem godišnjem istraživanju Brand Finance Global 500, tvrtka PwC predvodi sektor intelektualnih usluga kao jedan od 50 najboljih svjetskih brendova. Inače, Global 500 je popis najjačih i najvrednijih svjetskih brendova, a prvim mjestima dominira tehnološki sektor.

Izvješće ocjenjuje organizacije u dvije glavne kategorije, a to su snaga i vrijednost njihovog brenda. Snaga brenda izračunava se korištenjem više mjerila koja uključuju marketing, percepciju brenda i uspješnost poslovanja u odnosu na konkurenciju. Rezultat snage brenda ulazi u izračun cjelokupne vrijednosti.

PwC je zauzeo 50. mjesto po vrijednosti brenda, što je pomak s prošlogodišnje 66. pozicije. Time je ta tvrtka postala najviše rangiran brend intelektualnih usluga u indeksu. Rezultati potvrđuju vodeće mjesto njihove mreže za pružanje intelektualnih usluga kao jednog od vodećih brendova u svijetu u 2018. godini.

„Snaga našeg brenda proizlazi iz doprinosa naših zaposlenika, poduprta dugoročnim ulaganjima koja vršimo u transformaciju vlastite tehnologije, usluga i vještina. Općenito gledajući, ovaj indeks pokazuje da su dugogodišnji etablirani brendovi kao što je naš jednako snažni kao i oni novopridošli u tehnološkom i potrošačkom sektoru. To je ključno za našu strategiju privlačenja i razvoja talentiranih ljudi koji vode naš rast na novim, tehnološki naprednim tržištima, kako sa startupima, tako i s etabliranim tvrtkama“, izjavio je globalni direktor marketinga u PwC-u Bill Cobourn.

Još iz kategorije

Ericsson Nikola Tesla nagrađen na Bledu za WaterQ projekt

Ericsson Nikola Tesla nagrađen na Bledu za WaterQ projekt

17.06.2018. komentiraj

Međunarodni Bledski festival vode još jednom se pokazao kao odlična platforma za povezivanje različitih javnih i privatnih organizacija te stručnjaka vezanih uz tematiku očuvanja i održivog korištenja voda. Dodjela nagrada u kategorijama korporativnih, nacionalnih i pojedinačnih projekata, među kojima je nagrada za velike tvrtke pripala Ericssonu Nikoli Tesli, otkrila je najbolje inovacije i prakse u vezi vode te projekte koje bi trebalo slijediti.

Nova generacija obiteljskih tvrtki

Nova generacija obiteljskih tvrtki

17.06.2018. komentiraj

Prema novom istraživanju Centra za obiteljske tvrtke u Deloitteu: Nova generacija voditelja obiteljskih tvrtki – istraživanje poslovnih ekosustava, brojne obiteljske tvrtke koje žele napredovati u današnjem dinamičnom, složenom poslovnom okruženju moraju pomno razmotriti vrste poslovnih odnosa koji mogu proizvesti dodanu vrijednost.

Hrvatski poslodavci optimistični glede zapošljavanja u trećem kvartalu 2018.

Hrvatski poslodavci optimistični glede zapošljavanja u trećem kvartalu 2018.

15.06.2018. komentiraj

Čini se kako će oni koji traže posao u Hrvatskoj uskoro dobiti priliku pronaći novi posao. Ako je suditi po istraživanju tvrtke ManpowerGroup o prognozama zapošljavanja, koje je u Hrvatskoj provedeno po drugi put, možemo očekivati dosta aktivno tržište rada u sljedeća tri mjeseca.