Prošireno partnerstvo između DT-a i FC Bayern München

Prošireno partnerstvo između DT-a i FC Bayern München
Dražen Tomić / Tomich Productions

Deutsche Telekom i FC Bayern München prijevremeno su produžili svoju uspješnu 20-godišnju suradnju do 2027. godine. Riječ je o ugovoru teškom 250 milijuna eura u pet godina tvrde dobro upućeni jer su obje strane odbile komentirati o kojem je iznosu riječ.

Partneri žele nastaviti uzbuđivati ​​obožavatelje novim uslugama i ponudama. Deutsche Telekom će također dobiti ekskluzivan sadržaj o popularnom njemačkom nogometnom timu i predstavit će ga svojim korisnicima na kanalu FC Bayern.tv na platformi MagentaTV. Nadalje, Deutsche Telekom planira daljnji digitalni razvoj temeljen na novom standardu mobilne komunikacije 5G. Ostali ključni ciljevi partnerstva uključuju pružanje učinkovite potpore komunikaciji robne marke i proizvoda te uspješnu provedbu aktivnosti podrške prodaji.

“U proteklih 20 godina, FC Bayern i Deutsche Telekom napisali su zapanjujuću priču o uspjehu. Vrlo smo ponosni na ove zajedničke uspjehe i mnoge postignute prekretnice,“ objašnjava Michael Hagspihl, viši potpredsjednik, globalni strateški projekti i marketinška partnerstva u Deutsche Telekomu.

“Ogromna medijska pokrivenost, inovativna snaga i povezani učinci znače da naše partnerstvo vrijedi nekoliko puta više od onoga što oboje ulažemo u njega“, tvrdi Hagspihl.

FC Bayern se također osjeća opravdanim zbog partnerstva u koje je ušao prije 20 godina.

“Oduševljeni smo što je Deutsche Telekom partner FC Bayerna već 20 godina. Tvrtka se zalaže za inovacije u multimedijskom svijetu, za kreativnost, za stav koji razmišlja unaprijed. Zajedno smo već napisali jedinstvenu priču o uspjehu. Naš cilj je nastaviti postavljati mjerila unutar i izvan sportskog svijeta i uspjeli smo to još jednom učiniti potpisivanjem ovog produljenja ugovora“, pojašnjava Oliver Kahn, izvršni direktor FC Bayern.

Kao primarni partner, Deutsche Telekom se može vidjeti u FC Bayernu na njegovim dresovima i periferijama stadiona i, zahvaljujući sportskim uspjesima kluba, vrlo je vidljiv. U proteklih 20 godina klub je osvojio njemačku Bundesligu 15 puta (ukupno 32 puta) i 10 puta zaredom od 2013. Za to vrijeme FC Bayern je 10 puta osvojio njemački DFB kup (ukupno 20 puta) . Momčad je također uživala u međunarodnom uspjehu u ovom razdoblju i dvaput je osvojila Ligu prvaka (ukupno 6 puta).

Otkako je postao partner, Deutsche Telekom svojom tehnološkom stručnošću intenzivno podržava najuspješniji njemački nogometni tim i njegove navijače.

“Želimo nastaviti oduševljavati navijače. Kao dio našeg partnerstva s FC Bayernom, želimo nastaviti poticati digitalizaciju u nogometu i stvoriti stvarnu dodanu vrijednost za navijače. Povezuje nas snažno partnerstvo. I nastavit ćemo pratiti FC Bayern na putu digitalizacije“, ističe Klausu Werneru, glavnom financijskom direktoru Telekoma Deutschland.

Istovremeni uspon oba brenda u uspješne globalne igrače popraćen je brojnim zajedničkim projektima i inovacijama, poput uzbudljivih navijačkih kampanja i stvaranja „StadiumVision“ - jedinstvenog multimedijskog iskustva na stadionu. Daljnje inovacije uključuju “FC Bayern.tv uživo“ - prvi 24-satni TV kanal koji nudi njemački nogometni klub. A Deutsche Telekom ponovno je postavio novo mjerilo s općom pokrivenošću 5G za Allianz Arenu.

Poklapanje robne marke između Deutsche Telekoma i FC Bayerna posebno je pomoglo u izgradnji fantastične reputacije na nacionalnoj i međunarodnoj razini za oba partnera. Primarno sponzorstvo također pomaže u lojalnosti kupaca i stvara preduvjete za postizanje i provedbu prodajnih ciljeva i društvenih aspekata.

Nogomet igra ključnu ulogu u sponzorskom portfelju Deutsche Telekoma. Fokus sponzorstva Deutsche Telekoma je na partnerstvu s najuspješnijim njemačkim nogometnim klubom FC Bayern i Njemačkim nogometnim savezom (DFB). Grupacija je također tehnološki partner Hamburger SV, Borussije Mönchengladbach i 1. FC Köln. Obveze Deutsche Telekoma također su dopunjene opsežnom ponudom sadržaja na MagentaTV i MagentaSport. Na primjer, Telekom prenosi sve utakmice 3. njemačke nogometne lige i FLYERALARM ženske Bundeslige. Magenta Sport koristi digitalne tehnologije koje obožavatelje približavaju akciji i nude im novo iskustvo.