Prihodi Facebooka narasli 38%, mobilno oglašavanje nadmašilo očekivanja

Prihodi Facebooka narasli 38%, mobilno oglašavanje nadmašilo očekivanja

Facebook je podnio izvješće za prvi kvartal 2013 u kojem su blizu ispunjenja Wall Street očekivanja.

Društvena mreža došla je do zarade od 12 centi po dionici, te rasta prihoda od 38 posto na 1,46 milijardi dolara u odnosu na isti kvartal prošle godine. Mobilno oglašavanje tvrtke čini 30 posto svih prihoda od oglašavanja u ovom kvartalu, što iznosi oko 375 milijuna dolara. Prihodi od oglašavanja iznosili su 1,25 milijardi dolara odnosno 85 posto ukupnog prihoda.

Facebook je imao 1,1 milijardu aktivnih korisnika mjesečno, te su zabilježili rast od 665 milijuna dnevno aktivnih korisnika što je rast od 26 posto u odnosu na prethodnu godinu. Zabilježen je i eksplozivan rast od 54 posto aktivnih mobilnih korisnika, te je brojka na kraju kvartala prikazivala 751 milijun aktivnih korisnika.

Izvršni direktor Mark Zuckerberg izjavio je u priopćenju kako su napravili velik napredak u prvih nekoliko mjeseci ove godine, te pokrenuli nekoliko zanimljivih proizvoda uz snažan rast i angažman u cijeloj zajednici.

Za srijedu Wall Street je očekivao 1,44 milijarde u prihodima, te korigirao zaradu od 13 centi po dionici, što znači da je Facebook premašio očekivana o prihodu, no nije zadovoljio zaradom. Analitičari su očekivali 1,25 milijardi prihoda od oglašavanja s oko 27 posto, odnosno 340 milijuna dolara prihoda od mobilnog oglašavanja.

U četvrtom kvartalu prethodne godine Facebook je zaradio 306 milijuna dolara od mobilnih oglasa što je bilo dovoljno za 23 posto udjela u prihodima od svih oglasa. No, u ovom kvartalu Facebook je od mobilnih oglasa zaradio 370 milijuna dolara, te je time uvelike premašio očekivanja analitičara.

Još iz kategorije

Tisak uvodi Aircash u svoje poslovanje

Tisak uvodi Aircash u svoje poslovanje

06.12.2019. komentiraj

Prepoznali smo potencijal Aircash usluge, zbog niza mogućnosti koje nudi, te smatramo kako će se naši kupci uvjeriti u isto, ističe za ICTbusiness.info Hrvoje Herceg, pomoćnik rukovoditelja informacijskih tehnologija u Tisku i dodaje kako će širiti portfelj usluga koje prate napredne tehnologije.

Njemačka nezaobilazan partner hrvatskim tvrtkama

Njemačka nezaobilazan partner hrvatskim tvrtkama

06.12.2019. komentiraj

„Njemačka je naš najveći inozemni partner i treći investitor u Hrvatsku, no moramo ozbiljno poraditi na robnom deficitu kojeg imamo s tom zemljom“, rekao je potpredsjednik HGK za međunarodne poslove i EU Ivan Barbarić na stručnom skupu Njemačka kao poslovna destinacija, koji je održan u Zagrebu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore.

Novih 54 milijuna kuna za ICT projekte

Novih 54 milijuna kuna za ICT projekte

06.12.2019. komentiraj

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodijelio je danas 168 Odluka o financiranju u sklopu Poziva „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT – faza II)“, ukupne vrijednosti dodijeljene potpore 54 milijuna kuna. Do sada su u sklopu IKT 2 Poziva donesene 679 Odluke o financiranju ukupne vrijednosti dodijeljene potpore 256 milijuna kuna.