Prihodi Facebooka narasli 38%, mobilno oglašavanje nadmašilo očekivanja

Prihodi Facebooka narasli 38%, mobilno oglašavanje nadmašilo očekivanja

Facebook je podnio izvješće za prvi kvartal 2013 u kojem su blizu ispunjenja Wall Street očekivanja.

Društvena mreža došla je do zarade od 12 centi po dionici, te rasta prihoda od 38 posto na 1,46 milijardi dolara u odnosu na isti kvartal prošle godine. Mobilno oglašavanje tvrtke čini 30 posto svih prihoda od oglašavanja u ovom kvartalu, što iznosi oko 375 milijuna dolara. Prihodi od oglašavanja iznosili su 1,25 milijardi dolara odnosno 85 posto ukupnog prihoda.

Facebook je imao 1,1 milijardu aktivnih korisnika mjesečno, te su zabilježili rast od 665 milijuna dnevno aktivnih korisnika što je rast od 26 posto u odnosu na prethodnu godinu. Zabilježen je i eksplozivan rast od 54 posto aktivnih mobilnih korisnika, te je brojka na kraju kvartala prikazivala 751 milijun aktivnih korisnika.

Izvršni direktor Mark Zuckerberg izjavio je u priopćenju kako su napravili velik napredak u prvih nekoliko mjeseci ove godine, te pokrenuli nekoliko zanimljivih proizvoda uz snažan rast i angažman u cijeloj zajednici.

Za srijedu Wall Street je očekivao 1,44 milijarde u prihodima, te korigirao zaradu od 13 centi po dionici, što znači da je Facebook premašio očekivana o prihodu, no nije zadovoljio zaradom. Analitičari su očekivali 1,25 milijardi prihoda od oglašavanja s oko 27 posto, odnosno 340 milijuna dolara prihoda od mobilnog oglašavanja.

U četvrtom kvartalu prethodne godine Facebook je zaradio 306 milijuna dolara od mobilnih oglasa što je bilo dovoljno za 23 posto udjela u prihodima od svih oglasa. No, u ovom kvartalu Facebook je od mobilnih oglasa zaradio 370 milijuna dolara, te je time uvelike premašio očekivanja analitičara.

Još iz kategorije

Ericsson nastavio rast

Ericsson nastavio rast

25.01.2020. komentiraj

Prema financijskim pokazateljima Ericsson je zabilježio rast prodaje na 6,3 milijarde eura što kada se prodaja prilagodi za usporedne stavke i tečaj porasla je 1%. Smanjenje u Sjevernoj Americi nadoknađeno je rastom na ostalim tržištima, prvenstveno na Srednjem istoku i u Sjevernoj Aziji. Objavljena prodaja porasla je 4%.

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

24.01.2020. komentiraj

Intel posljednjih godinu do dvije muku muči na tržištu kojim je nekad dominirao jer AMD ubire svoj udio gdje god stigne, pa tako i među gamerima koji u povećoj mjeri izabiru upravo njegove proizvode. Konkretno, 41 posto PC gamera okrenulo se AMD-u i stigao je trenutak da se Intel zabrine.

Settle se širi po Hrvatskoj

Settle se širi po Hrvatskoj

22.01.2020. komentiraj

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeći ponuđač rješenja za plaćanje u ugostiteljstvu u Hrvatskoj, tvrtka Remaris, potpisali su sporazum o distribucijskom i tehnološkom partnerstvu kojim je svim korisnicima Remarisova sustava omogućeno da potencijalno i u svojem ugostiteljskom objektu – kafiću, restoranu, bistrou – počnu prihvaćati Settle kao način plaćanja.