Prihodi Facebooka narasli 38%, mobilno oglašavanje nadmašilo očekivanja

Prihodi Facebooka narasli 38%, mobilno oglašavanje nadmašilo očekivanja

Facebook je podnio izvješće za prvi kvartal 2013 u kojem su blizu ispunjenja Wall Street očekivanja.

Društvena mreža došla je do zarade od 12 centi po dionici, te rasta prihoda od 38 posto na 1,46 milijardi dolara u odnosu na isti kvartal prošle godine. Mobilno oglašavanje tvrtke čini 30 posto svih prihoda od oglašavanja u ovom kvartalu, što iznosi oko 375 milijuna dolara. Prihodi od oglašavanja iznosili su 1,25 milijardi dolara odnosno 85 posto ukupnog prihoda.

Facebook je imao 1,1 milijardu aktivnih korisnika mjesečno, te su zabilježili rast od 665 milijuna dnevno aktivnih korisnika što je rast od 26 posto u odnosu na prethodnu godinu. Zabilježen je i eksplozivan rast od 54 posto aktivnih mobilnih korisnika, te je brojka na kraju kvartala prikazivala 751 milijun aktivnih korisnika.

Izvršni direktor Mark Zuckerberg izjavio je u priopćenju kako su napravili velik napredak u prvih nekoliko mjeseci ove godine, te pokrenuli nekoliko zanimljivih proizvoda uz snažan rast i angažman u cijeloj zajednici.

Za srijedu Wall Street je očekivao 1,44 milijarde u prihodima, te korigirao zaradu od 13 centi po dionici, što znači da je Facebook premašio očekivana o prihodu, no nije zadovoljio zaradom. Analitičari su očekivali 1,25 milijardi prihoda od oglašavanja s oko 27 posto, odnosno 340 milijuna dolara prihoda od mobilnog oglašavanja.

U četvrtom kvartalu prethodne godine Facebook je zaradio 306 milijuna dolara od mobilnih oglasa što je bilo dovoljno za 23 posto udjela u prihodima od svih oglasa. No, u ovom kvartalu Facebook je od mobilnih oglasa zaradio 370 milijuna dolara, te je time uvelike premašio očekivanja analitičara.

Još iz kategorije

Payten kupio Gastrobit

Payten kupio Gastrobit

10.08.2020. komentiraj

Tvrtka Payten kupila je 100 postotni udio u Gastrobit Grc Grupi koja se bavi proizvodnjom softverskih rješenja za ugostiteljstvo, trgovinu i financije. Akvizicija je potvrda Paytenove strategije razvoja da tvrtkama iz niza uslužnih grana ponudi najbolja cjelovita tehnološka rješenja u području plaćanja.

Javne nabave u srpnju vrijedne 285 milijuna kuna

Javne nabave u srpnju vrijedne 285 milijuna kuna

10.08.2020. komentiraj

Najnoviji podaci o IT javnim nabavama govore kako je u srpnju ove godine ugovorena vrijednost dosegla 285,04 milijuna kuna, dok je procijenjena vrijednost tih ugovora 300,98 milijuna kuna, govore podaci Tenderi.hr. Prema njihovim podacima najveći ugovaratelj u srpnju bio je APIS IT sa 119,11 milijuna kuna, slijedi na drugom mjestu InfoDom s 22,72 milijuna kuna, a na trećem mjestu je Comping s 22,18 milijuna kuna. Među dobitnicima u srpnju su među prvih pet još i King ICT s 15,11 milijuna kuna, a na petom mjestu je In2 s tek nešto manje od 8 milijuna kuna.

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

08.08.2020. komentiraj

Schneider Electric  otvorio je svoj prvi centar za inovacije u istočnoj Europi, koji je spreman primiti posjetitelje iz svih zemalja regije i šire, ne samo fizičkom posjetom već i virtualno. Inovacijski centar posjeduje pokazni prostor u kojem posjetitelji mogu „uživo“ doživjeti IoT tehnologije, ne samo Schneider Electrica već i ostalih kompanija, objedinjene na otvorenoj IoT i cybersecure platformi EcoStruxure. Nova, pokazna Pametna tvornica nalazi se u Plovdivu u Bugarskoj.