Potrošnja na mobilne aplikacije raste nevjerojatnom brzinom

Potrošnja na mobilne aplikacije raste nevjerojatnom brzinom

Mobilne aplikacije donose uistinu enormnu zaradu pa su se samo u prošloj godini uprihodile čak 72 milijarde američkih dolara, dok bi do 2023. svota trebala dosegnuti čak 156 milijardu dolara. Barem ako je vjerovati prognozama tima koji radi u Sensor Tower.

Konkretnije, Apple bi pritom trebao stići do 96 milijardi kroz svoj App Store i to je 49 milijardi više nego u 2018., dok bi Google kroz svoj Google Play Store trebao biti na 60 milijardi, što je za 35 milijardi više nego prošle godine. A sve to samo od onoga što potroše korisnici.

Za ovu godinu prognoziraju se prihodi od 56 milijardi Appleu i 29 milijardi Googleu. Ali, glavna priča su tržišta u razvoju, koja sve brže rastu, standard se povećava i sukladno tome će do 2023. App Store zabilježiti rast od 239 posto u Latinskoj Americi i ostvariti 2,4 milijarde dolara prihoda od korisnika, dok će u Africi rast biti 296 posto, odnosno ukupnih 420 milijuna dolara. Google Play Store će biti još i bolji s rastom od 408 posto i prihodima od 2,8 milijarde dolara u Latinskoj Americi i rastom od 296 posto na 430 milijuna dolara u Africi.

Kina i Sjedinjene Američke Države još su uvijek na vrhu po potrošnji na oba operativna sustava, ali troši se i u ostalim zemljama svijeta, posebno onima razvijenijima. Dokaz je to da aplikacije nisu ni blizu konačnog vrhunca i da će se zarada od njih itekako "vrtjeti" narednih nekoliko godina, a vjerojatno i nakon toga jer konstantno pronalaze svoju publiku, u svakoj dobnoj skupini, u svakoj skupini općenito.

Sve to dostiglo se boljim aplikacijama, boljim uređajima, konkurentnošću i dostupnošću. To je poticaj da se na taj način nastavi dalje raditi, na korist svih aktera ove priče. Nije da motiva nedostaje, vidimo jasno da su milijarde dolara prihoda u pitanju, tako da će se svi gurati da dođu do pažnje potrošača.

Još iz kategorije

Trumpov trgovinski rat s Kinom radi veliku štetu tehnološkom sektoru

Trumpov trgovinski rat s Kinom radi veliku štetu tehnološkom sektoru

20.07.2019. komentiraj

Američki predsjednik Donald Trump ne odustaje od trgovinskog rata s Kinom i to je itekako počelo ostavljati traga na američki tehnološku industriju, na što upozoravaju čelnici onih najvećih. Primjerice, tarife na uvoz kineskih proizvoda koštale su u svibnju 1,3 milijardi američkih dolara, što je šest puta više nego u istom razdoblju lani.

IBM imenovao Tomislava Baluna za novog poslovnog direktora IBM-a Hrvatska

IBM imenovao Tomislava Baluna za novog poslovnog direktora IBM-a Hrvatska

18.07.2019. komentiraj

IBM je danas objavio imenovanje Tomislava Baluna na funkciju novog poslovnog direktora IBM-a Hrvatska. Tomislav će biti odgovoran za sve prodajne aktivnosti IBM-a na hrvatskom tržištu, uključujući cjelokupni portfelj IBM-ovih proizvoda i usluga.

Lenovo zabilježio rast isporuka računala

Lenovo zabilježio rast isporuka računala

18.07.2019. komentiraj

Kineski Lenovo uspio je po prvi put unazad šest mjeseci zabilježiti rast isporuka računala na globalnoj razini, unatoč trgovinskom ratu koji se vodi između Kine i Sjedinjenih Američkih Država.