Potrošnja na mobilne aplikacije raste nevjerojatnom brzinom

Potrošnja na mobilne aplikacije raste nevjerojatnom brzinom

Mobilne aplikacije donose uistinu enormnu zaradu pa su se samo u prošloj godini uprihodile čak 72 milijarde američkih dolara, dok bi do 2023. svota trebala dosegnuti čak 156 milijardu dolara. Barem ako je vjerovati prognozama tima koji radi u Sensor Tower.

Konkretnije, Apple bi pritom trebao stići do 96 milijardi kroz svoj App Store i to je 49 milijardi više nego u 2018., dok bi Google kroz svoj Google Play Store trebao biti na 60 milijardi, što je za 35 milijardi više nego prošle godine. A sve to samo od onoga što potroše korisnici.

Za ovu godinu prognoziraju se prihodi od 56 milijardi Appleu i 29 milijardi Googleu. Ali, glavna priča su tržišta u razvoju, koja sve brže rastu, standard se povećava i sukladno tome će do 2023. App Store zabilježiti rast od 239 posto u Latinskoj Americi i ostvariti 2,4 milijarde dolara prihoda od korisnika, dok će u Africi rast biti 296 posto, odnosno ukupnih 420 milijuna dolara. Google Play Store će biti još i bolji s rastom od 408 posto i prihodima od 2,8 milijarde dolara u Latinskoj Americi i rastom od 296 posto na 430 milijuna dolara u Africi.

Kina i Sjedinjene Američke Države još su uvijek na vrhu po potrošnji na oba operativna sustava, ali troši se i u ostalim zemljama svijeta, posebno onima razvijenijima. Dokaz je to da aplikacije nisu ni blizu konačnog vrhunca i da će se zarada od njih itekako "vrtjeti" narednih nekoliko godina, a vjerojatno i nakon toga jer konstantno pronalaze svoju publiku, u svakoj dobnoj skupini, u svakoj skupini općenito.

Sve to dostiglo se boljim aplikacijama, boljim uređajima, konkurentnošću i dostupnošću. To je poticaj da se na taj način nastavi dalje raditi, na korist svih aktera ove priče. Nije da motiva nedostaje, vidimo jasno da su milijarde dolara prihoda u pitanju, tako da će se svi gurati da dođu do pažnje potrošača.

Još iz kategorije

Wikipedia ima problema s Google Translate

Wikipedia ima problema s Google Translate

18.05.2019. komentiraj

Wikipedia je osnovana s ciljem omogućenja znanja svima u cijelom svijetu, nadohvat ruke, no osim engleskog jezika, čini se da stvari ne idu najbolje. Dok na najraširenijem jeziku svijeta ta online enciklopedija broji 5,5 milijuna tekstova, koji kvalitetom podosta variraju, tek 15 drugih edicija broji milijun ili više. Od njih 301!

HAMAG-BICRO predstavio uspješne tvrtke koje su podržali u razvoju

HAMAG-BICRO predstavio uspješne tvrtke koje su podržali u razvoju

16.05.2019. komentiraj

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u sklopu kampanje #prvih25 predstavila je neke od svojih najuspješnijih korisnika te naglasila uspješnost poslovanja kroz 9,3 milijardi kuna investicija. Riječ je o kampanji koja predstavlja 25 priča poduzetnika koji su kroz usluge i podršku ostvarili izvrsne poslovne rezultate, prvih 25 godina postojanja i uspješnog poslovanja Agencije te 25 programa potpore poduzetničkom poslovanju.

Include dobio privatnu investiciju od četiri milijuna kuna

Include dobio privatnu investiciju od četiri milijuna kuna

16.05.2019. komentiraj

Solinski Include, tvrtka proizvođač pametnog urbanog namještaja, osnivača Ivana Mrvoša, potvrdila je prvog izravnog ulagača u novoj investicijskoj rundi. Radi se o Stjepanu Talanu, direktoru Varaždinske tvrtke Solvis. Solvis je jedini hrvatski proizvođač fotonaponskih modula koji zapošljava 180 djelatnika, a u 2017. godini zabilježili su više od 600 milijuna kuna prihoda. Osim toga, tvrtka se dvije godine za redom našla na listi Londonske burze među 1000 tvrtki koje inspiriraju Europu.