Potrošnja na mobilne aplikacije raste nevjerojatnom brzinom

Potrošnja na mobilne aplikacije raste nevjerojatnom brzinom

Mobilne aplikacije donose uistinu enormnu zaradu pa su se samo u prošloj godini uprihodile čak 72 milijarde američkih dolara, dok bi do 2023. svota trebala dosegnuti čak 156 milijardu dolara. Barem ako je vjerovati prognozama tima koji radi u Sensor Tower.

Konkretnije, Apple bi pritom trebao stići do 96 milijardi kroz svoj App Store i to je 49 milijardi više nego u 2018., dok bi Google kroz svoj Google Play Store trebao biti na 60 milijardi, što je za 35 milijardi više nego prošle godine. A sve to samo od onoga što potroše korisnici.

Za ovu godinu prognoziraju se prihodi od 56 milijardi Appleu i 29 milijardi Googleu. Ali, glavna priča su tržišta u razvoju, koja sve brže rastu, standard se povećava i sukladno tome će do 2023. App Store zabilježiti rast od 239 posto u Latinskoj Americi i ostvariti 2,4 milijarde dolara prihoda od korisnika, dok će u Africi rast biti 296 posto, odnosno ukupnih 420 milijuna dolara. Google Play Store će biti još i bolji s rastom od 408 posto i prihodima od 2,8 milijarde dolara u Latinskoj Americi i rastom od 296 posto na 430 milijuna dolara u Africi.

Kina i Sjedinjene Američke Države još su uvijek na vrhu po potrošnji na oba operativna sustava, ali troši se i u ostalim zemljama svijeta, posebno onima razvijenijima. Dokaz je to da aplikacije nisu ni blizu konačnog vrhunca i da će se zarada od njih itekako "vrtjeti" narednih nekoliko godina, a vjerojatno i nakon toga jer konstantno pronalaze svoju publiku, u svakoj dobnoj skupini, u svakoj skupini općenito.

Sve to dostiglo se boljim aplikacijama, boljim uređajima, konkurentnošću i dostupnošću. To je poticaj da se na taj način nastavi dalje raditi, na korist svih aktera ove priče. Nije da motiva nedostaje, vidimo jasno da su milijarde dolara prihoda u pitanju, tako da će se svi gurati da dođu do pažnje potrošača.

Još iz kategorije

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

29.05.2020. komentiraj

Deveto izdanje konferencije Shift Dev koje se trebalo održati u lipnju, odgađa se za 14. i 15. rujna zbog globalne situacije s koronavirusom. Organizatori najveće developerske konferencije u regiji za rujan planiraju standardno sjajan Shift Dev uživo, na impozantnoj pozornici splitskog HNK. Sve kupljene ulaznice za Shift Dev u lipnju vrijede za novi rujanski termin konferencije.

Tehnološke inovacije su ključne za održivost

Tehnološke inovacije su ključne za održivost

29.05.2020. komentiraj

Najnoviji Ericssonov ConsumerLab izvještaj otkriva nove uvide u stavove korisnika o izazovima održivosti te o potencijalu tehnologije kao podrške u povećavanju vlastitog pozitivnog učinka. Utemeljen na studiji provedenoj na 12.000 korisnika interneta iz cijelog svijeta, izvještaj otkriva trenutačne korisničke stavove o okolišno održivim stilovima života.

Dodijeljeni novci tvrtkama koje su dobile natječaj za inovacije

Dodijeljeni novci tvrtkama koje su dobile natječaj za inovacije

28.05.2020. komentiraj

Ministar Darko Horvat dodijelio je prvih 28 Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za pozitivno evaluirane projekte u sklopu poziva „Inovacije u S3 područjima“. Cilj je ovog natječaja potaknuti nova ulaganja u provedbu rješenja – inovativnih proizvoda ili usluga malih i srednjih poduzetništva (MSP) u S3 područjima kroz dvije vrste inovacijskih aktivnosti: ulaganja u inovacije procesa i/ili organizaciju poslovanja.