Potencijal rasta Facebooka leži van granica SAD-a i Kanade

Potencijal rasta Facebooka leži van granica SAD-a i Kanade

Foto: Ilustracija

Facebook ima nevjerojatan rast, ove godine iznosti će 47 posto u odnosu na prethodnu i to donosi kompaniji prihode od minimalno 35 milijardi američkih dolara. To znači da je od 2012. i izlaska na tržište, Facebook imao samo četiri kvartala u kojima je zabilježio manje od 40 posto rasta. U samo četiri od ukupno 22!

A potencijal još uvijek postoji jer Facebook se nada da će ostatak svijeta polako uhvatiti ritam kakav imaju Sjedinjene Američke Države i Kanada. Primjerice, na ta dva područja, odnosno, na području sjeverne Amerike, Facebook ima prihode od 21,2 milijarde dolara i to je rast od 48,7 posto u odnosu na prošlu godinu. Riječ je o trećem kvartalu. Istovremeno, bilježi se 11,5 posto više korisnika nego u trećem kvartalu 2016.

Ali, kad se pogleda ostatak svijeta, situacija je drugačija. U Europi je 17,6 posto korisnika više, prihodi su porasli za 24 posto i iznose 6,85 milijardi dolara. U Azijsko pacifičkoj regiji bilježi se 2,27 milijardi dolara prihoda, što je rast od 17 posto. Korisnika je za 38,3 posto više.

Na kraju, svi ostali donose 1,59 milijardi dolara prihoda, to je rast od 10,2 posto i ima 32,6 posto korisnika više. Ukratko, prema rastu broja korisnika jasno se može zaključiti da Facebook ima nevjerojatan potencijal i da će prihodi sasvim sigurno nastaviti rasti narednih kvartala i godina iznimno snažno.

Još iz kategorije

Microsoft Hrvatska ima najveće prosječne plaće u Hrvatskoj i to više od 41 tisuću kuna

Microsoft Hrvatska ima najveće prosječne plaće u Hrvatskoj i to više od 41 tisuću kuna

19.07.2018. komentiraj

Najnovija analiza poslovanja poduzetnika u 2017. godini koju je napravila FINA pokazuje kako među tvrtkama s više od 10 zaposlenih i koje su najbolje prema ukupnim prihodima po prosječnoj neto plaći vodi Microsoft Hrvatska s vrlo visokih 41,4 tisuće kuna po zaposleniku. Među najboljima su pretežito tvrtke iz tehnološkog sektora i farmaceutskog sektora, jer financijske institucije nisu niti promatrane kako tvrde u FINA-i.

Ericsson bilježi rast u segmentu mreža, ukupni prihodi blago u padu

Ericsson bilježi rast u segmentu mreža, ukupni prihodi blago u padu

18.07.2018. komentiraj

Najnoviji poslovni rezultati Ericssona pokazuju kako prihod od prodaje bilježi smanjenje od 1% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Prodaja u segmentu Mreže pokazuje rast od 2% u odnosu na 2017. godinu, pri čemu je snažan rast prodaje ostvaren u Sjevernoj Americi.

Sedam IT slavi 15. rođendan

Sedam IT slavi 15. rođendan

17.07.2018. komentiraj

Jedna od značajnijih hrvatskih ICT tvrtki, Sedam IT, ovih dana obilježava petnaestu obljetnicu postojanja. Od nastajanja do danas, ta je kompanija uspješno radila i rasla te je danas prepoznatljiva u Hrvatskoj i izvan granica.